10.5.2013

Lätkäruokaa

Meillä syödään toistamiseen viikon sisällä kunnon lätkäruokaa :) Ajattelimme jakaa tämän herkullisen virityksen teillekin. Helppo, nopea ja erittäin hyvää. Tarvitset yhden sipulin, jauhelihaa, taco-mausteseospussin, salsaa, juustokastiketta, nachoja ja ranskankermaa.



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko sipulit, paista jauheliha (halutessasi myös sipulit) ja lisää desi vettä sekä mausteseos. Ota esimerkiksi 3 litran kattila ja lado pohjalle kerros nachoja. Lisää päälle jauhelihaa, jonka päälle pieniä kasoja salsaa, juustokastiketta ja ranskankermaa. Tee näitä kerroksia niin paljon kuin kattilaan mahtuu ja ainekset riittävät. Päälle voi vielä ripotella juustoraastetta, mutta ruoka  ei sitä välttämättä tarvitse.

Eikö olekin helppoa?

Heitä kattila uuniin noin puoleksi tunniksi. Lopuksi voi grillivastuksella vähän kovemmalla lämmöllä pintaa ruskistaa. Herkun voi tehdä myös vuokaan, mutta se mehevyys ehkä saattaa vähän kärsiä. Ja koska kyse on näinkin rehellisestä äijämätöstä, tämä huuhdellaan alas kaljalla. (ei me oikeasti juoda edes kaljaa :o)



Laitahan jotain kommenttia jos ruoka on tuttua tai uskallat testata!

-Petteri


14 kommenttia:

  1. Me tehdään pellillä. Tykkään niistä vähän rapeina, joten ranskankerma jätetään pois ja tilalle reilusti juustoraastetta. Terveellistä? Ei. Hyvää? Todella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellillä kyllä jää kaikki rapeaksi, ei huono tapa tuokaan! Eikä todellakaan ole terveellistä :)

      Poista
  2. Sama homma, pellillä tehdään ja kanasta. Pellille nachot, sitten roiskitaan päälle cheddartahna ja salsa, lisätään paistetut broilerinpalat ja lopuksi paljon juustoraastetta. 225 astetta, 5 -10 min. Nam! Kevyttä ja ravitsevaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kevyttä :) Me syödään tortillat aina jauhelihasta, kerran testattiin sitten kanaa ja kun huonoja mausteenkäyttäjiä ollaan, turvaudutaan aina noihin mausteseoksiin jos tällaista tehdään. Kanasetti oli sairaan hyvää ja toisen kerran kun tehtiin olikin jotain ihan muuta maustetta ja maku ihan kamalaa. Jäänyt nuo kanat sen jälkeen kun ei muista mitä mahtoi ensimmäisellä kerralla olla :)

      Poista
  3. Samat ainekset mutta nachot on erikseen uunissa että ne ei mee lällyksi :) Ja hei, tällasia kuvai ei saa laittaa kun jotkut on dietillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi :) Tuo annoskuva ei kyllä ihan hirveän houkutteleva ole, ainakaan nyt näin aamusta :)

      Poista
  4. Meilläkin tehdään pellillä! Tosin tänään meillä oli dippilautanen: tex mex-lihapullia, nakkeja, kurkkua ja porkkanaa sekä kahta eri dippiä. Lisäksi kaljaa, koska meillä molemmat juo oikeasti kaljaa (vaikkakin minä juon vain tuborg lime cut:ia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on ollut kunnon eväät! Ja kai nuo syötiin sohvalla vielä peliä katsoen?

      Poista
  5. Tuo on niin hyvää! Meilläkin sitä tehdään harvakseltaan (lue:usein) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kelpasi katsoa huikeaa lätkää, ei tullut nälkä pelin aikana! On tuo kyllä aika tuhti setti, että nyt saa kyllä hetken olla taukoa tuon kanssa.

      Poista
  6. Heh, melko samanmoiset eväät oli täälläkin lätkää katsellessa, hieman eri reseptillä vain. Me kasataan uunivuokaan muutama kerros nachoja, jauhelihaa, taco-kastiketta, juustokastiketta ja sipulia ja uunireissun jälkeen lisätään creme fraiche niin se vähän raikastaa :)

    Ps. Teillä on kiva blogi, en aiemmin ole kommentia jättänyt, mutta lueskelen joka postauksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on yksi tapa myös, eikä missään nimessä kuulosta huonolta tuo ranskankerman lisäys vasta uunin jälkeen!

      Kiitos, kiva kuulla! :)

      Poista
  7. Itse ollaan tehty näin : aluksi nachoja,sitten chilikastiketta ( pullotavara ), salsaa,jalapenoja ja sitten juustoraastetta. Vuokaan ollaan tämä tehty ja kerroksia laitetaan niin monta kuin tarvitsee. Viherahoa lainaten : " raikasta ja ravitsevaa "

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)