29.5.2014

Uskomaton löytö

Olen useita kuukausia kurkistellut säännöllisen epäsäännöllisesti netin kirppissivuja kohtuuhintaisen vanhan wieniläistuolin toivossa, turhaan. Pari viikkoa sitten klikkasin itseni poikkeuksellisesti Facebookissa Turun alueen kirppikselle ja siellä minua odotti suurista suurin yllätys. Ensin tuoli pilkisti pöydän takaa pöydän myyntikuvissa, seuraavassa kuvassa olikin jo kaksi tuolia. Ja seuraavassa toiset kaksi. Hinta oli lähes olematon, joten voitte arvata miten siinä kävi. Nyt on neljä kunnostusta kaipaavaa wieniläistuolia tässä taloudessa.

_M__6996
_M__6994
_M__6990
Tuolit ovat keskenään hieman erilaisia niin selkänojaltaan, jaloiltaan kuin istuinosan kuvioinniltaankin. Jokainen tuoli on tukeva ja ehjä, remonttia vaativat lähinnä yhden tuolin istuinosa ja pienet halkeamat puussa.

Istuinosan sisäpuolella on paperinen leima, jonka teksti on meille vielä hämärän peitossa. Tuolit on maalattu jossain kohtaa ja valumat sotkevat paperia inhottavasti. Myös ajalle tyypilliset leimat ja kaiverrukset ovat peittyneet, jos niitä edes on ollut. Jos joku tuoleista tietävä tätä sattumalta lukee, olisimme erittäin kiitollisia pienestä historiainfosta.

_M__6167
_M__6995
_M__6992
Mitä tuoleille sitten jatkossa tapahtuu? Alustavan suunnitelman mukaan tuoleista kunnostetaan kaksi, ainakin nyt aluksi. Ne olisi upea saada alkuperäiseen asuunsa (mikä se sitten onkaan), mutta loistava tekijä vielä puuttuu. Vaikka tuolit onkin jossain vaiheessa maalamalla ”pilattu”, en välttämättä silti uskalla itse niitä alkaa hiomaan ja maalaamaan. Kysymys kuuluukin: onko teillä suositella taitavaa tekijää Turun seudulta?

-Oona

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vielä kun saisi varmuuden siitä, onko meillä oikeasti neljä vanhaa (ja aitoa) tuolia.. kopioiden kunnostaminen kun ei taida olla kovin järkevää, ainakaan ammattilaisen tekemänä.

   Poista
 2. Kauniit tuolit! Tuollaiset löydöt ovat juuri parhaita! :)

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edulliset löydöt lämmittää aina mieltä :) Nämä on lähtöisin mökistä, jossa ilmeisesti aika tavalla vanhaa tavaraa, josta haluttiin eroon. Olisikohan myyntiin ollut menossa isovanhempien ym mökki..

   Poista
 3. Huonekalumaalaamo Piironki on ainakin Turussa, kannattaa sieltä kysäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin, että eiiii, ei haluta maalauttaa näitä.. kunnes kävin tarkemmin katsomassa mistä kyse. Tämä on juuri sitä mitä haettiin! Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Ihania! Itsekin haaveilen mustasta wieniläistuolista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nämä eivät ole aidot niin saattaa näistäkin tulla mustia :)

   Poista
 5. Oi miten upeat. Meillä kuusi mustaa käsinojallista odottaa uutta taloa ja minun on vaikea malttaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttia ;) Onko nämä kuusi vanhoja vai uudistuotantoa? Tätäkin tuoli kun saa vielä uutena :)

   Poista
 6. En osaa Turusta suositella, mutta täältä Porvoosta löytyy:
  http://www.restaurointilaurila.fi/.

  VastaaPoista
 7. Tmi Piironki on hyvä. Ainakin vanhoja Artekin huonekaluja osasi kunnostaa hyvin vanhaa kunnioittaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Nimittäin juuri tuo vanhan kunnioittaminen on avainasemassa tässäkin. Täytyypä olla yhteydessä, varmasti tuntee vanhoja kalusteita yleisestikin ja osaisi auttaa näiden tunnistamisessa.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)