26.3.2013

Sohvan peseminen

Meidän sohva oli kamalan likainen. Sitä ei ole koskaan pesty. Sohva kyllä imuroidaan 2 viikon välein, mutta muuten se on ollut hyvin likainen. Isona syypäänä tietenkin koira ja sen kuraiset tassut, mutta kyllä siellä on meidänkin aiheuttamia tahroja ihan samalla tavalla. Normaalistihan se on peitetty huovilla koiran vuoksi ja varsinkin nyt kun alkavat nuo kurakelit.

Vuokrasimme viikonlopuksi painehuuhtelulaitteen tarkoituksena pestä sohva, matot ja auton penkit. Sohvan pesimme pariinkin kertaan ja uudesta matosta yhden Tikrun oksennustahran, muuta ei sitten enää jaksanutkaan. Sohvan peseminen on yllättävän rankkaa puuhaa :) Tässä lähtötilanne, selkeästi likainen sohva, josta istuinosan kangas on verhoiltu kiinteäksi, ei voida irroittaa ja pestä koneessa.Alimmaisessa kuvassa vertailun vuoksi tyynyn taustapuoli, joka on siis käyttämätön puoli. Melkoinen ero. Painehuuhtelulaitteen ideana on paineella ensin työntää pesuaine kankaaseen ja samantien imeä se sieltä pois. Lopuksi sama homma vielä pelkällä vedellä, ettei pesuainetta jäisi niin paljon materiaaliin. Vesi mitä sieltä imettiin oli vielä toisellakin kertaa hyvinkin likaista.Suosittelen varaamaan aikaa sohvan pesemiseen. Uutta pesuainevettä ja likavettä saa vähän väliä olla vaihtamassa. Ihan hetkessä tällaista sohvaa ei pestä. Alimmaisissa kuvissa sohva näyttää entistä likaisemmalta, mutta se johtuu vain siitä, että materiaali on märkä ja tummui aika tavalla. Kun sohva lopulta seuraavana päivänä oli kokonaan kuivunut, oli pieni raitaisuuskin tasoittunut ja ainakin omaan silmään ero oli todella suuri. Myös pesukonepesun saaneet tyynynpäälliset istuivat tyynyille ryhdikkäämmin kun laitoimme ne pesun jälkeen paikoilleen.

Jälkeen kuvaa ei nyt ole tarjolla kun en sitä heti kuvannut kun oli hämärää ja seuraavana päivänä jo unohdin koko asian :) Puhuttiinkin, että kyllä se vähintään 2 kertaa vuodessa jatkossa pitää pestä. Helpottaa pesuakin jos ei ole niin paljon likaa kertynyt kankaalle.

Harmittaa oikein, ettemme ehtineet / jaksaneet pestä enää mattoja. Varsinkin aiemmin olohuoneessa ollut harmaa karvamatto on todellakin pesun tarpeessa ja tällaisella laitteella, varsinkin mukana olevalla mattopesuvarrella homma olisi ollut aika helppoa. Pesettäminen pesulassa kustantaa kuitenkin toistakymmentä euroa neliötä ja maton raijaamisen sinne ja takaisin. Halvempaa on vuokrata laite ja ostaa pesuainepullo kuin pesettää pesulassa. Ahkerampi pesee koko kämpän matot :)

-Petteri

16 kommenttia:

 1. Hei! Mistä vuokrasitte laitteen? Ja mikä oli sen hinta? T. Valkea sohvamme oli ennen valkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, laitatko mulle sähköpostia (petteri@rintsikka.fi) niin kerron tarkemmin :) Periaatteen vuoksi en viitsi huudella yritystä tässä :) Vuokrahinta oli muistaakseni 43e + pesuainelitra 10e, josta käytimme 1/5 maksimissaan.

   Poista
 2. Mulla on juuri nyt meneillään sohvan pesu. Tosin ONNEKSI irrotettavat päällyset myös rungossa... Sohva on meillä taas vaihteeksi ollut ihan kauheassa kunnossa. Kauhea homma siinäkin, kun ne pestyt rungon päällyset sitten kiskoo takas paikalleen... *huoh* Sinänsä ei kauheesti järkeä pestä noita juuri nyt, kun koirien karvanlähtöaika taitaa olla aluillaan... mutta kun se inspis iski, niin minkäs teet! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan kamala homma tunkea takaisin ne tyynyt päällisiin! :) Sama kai tuo on koska pesee, itse ainakin usein teen jotain asioita jos siltä tuntuu vaikkei siinä välttämättä järkeä olisikaan :)

   Poista
 3. Mehän hankittiin tuollainen omaksi. Atte kierrättää melko paljon autoja, joiden myyntihintaan tuo sisustan siisteys vaikuttaa ihan älyttömästi. Älyttömän hyvä muuten karvalankamattojen pesuun, niitä kun ei voi muuten oikein pyykätä (paitsi jos on kroisos ja vie pesulaan).

  Meillä on Kärcher: http://www.harjutie.fi/2012/12/keltainen-kaveri.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole ihan mahottoman hintainen tuo Kärcher! Tuollaisen kun ostaa vaikka vielä kimppaan jonkun kanssa. Samanlaiselta tuo näyttää kuin meilläkin vuokralla ollut, tuo tosin hieman hienompi :)

   Poista
  2. Juu ei, ja kun tosiaan autojen sisäpesettäminen maksaa itsensä kolmella kerralla takaisin. Kaikin puolin tosi näppärä, keväällä koittaa ainakin terassikalusteiden pehmusteiden pesu. Petauspatjallekin sitä voisi näyttää...

   Poista
  3. Totta :) Ja listasitkin jo kaksi muutakin käyttökohdetta, ei tullut mieleenkään että petarinkin voisi pestä tuollaisella!

   Poista
 4. Meidän on jo ikuisuuksia pitänyt vuokrata tuollainen laite auton sisäpesua varten. Mukava tietää, että se oikeasti toimii. Jospa nyt kevään korvalla olisi oikea aika laittaa myös auto puts plank.

  Muuten, mitä teidän ikkunanpielille on tapahtunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En autoa tosiaan ehtinyt testata, mutta kyllä tämä laite siis toimii! Sellaiset pienet käsilaitteet, kai ne sitten jotain höyrypuhdistuslaitteita(?) on, niin niillä ei kaiketi oikein mitään tee kun eihän niissä mitään ihutehoakaan voi olla.

   Hah, meillä on ollut pieni koiranpentu katselemassa ulos ja nähnyt siellä jotain tosi tosi jännää :)

   Poista
 5. Tosi hyvä postaus! Tuollaiselle olisi itselläkin tarvetta. Meidän sohva on aikalailla samanvärinen kuin teidän ja koirataloudessa todellakin saa olla putsaamassa. Onneksi on irroitettavat päälliset, mutta itse runko kaipaa kyllä pesua. Oliko tuo teidän vuokrakoneenne kärcher? vai joku muu merkki? Meillä on ollut lainassa kärcherin imevä höyrypesuri mutta se ei tehnyt oikein mitään. Onneksi sattumalta saatin lainaan, olin jo harkinnut sellaisen ostoa, mutta hukkaan olisi mennyt ne rahat ja hinta Raision Bauhausissa oli törkeät 700e.

  Palaan kyselemään vuokrafirmaa jos ehditään rakennuskiireiltä (vielä ollaan rintsikkalaisia kunnes saadaan uusi valmiiksi :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli tarpeellinen :) Ei se tainnut olla Kärcher-merkkinen, mutta idealtaan samanlainen ja teholtaankin varmasti. Nuo höyryjutut taitavat tosiaan olla aika surkeita koneita ja nimenomaan kalliita surkeita koneita. Noiden vehkeiden takia oikeastaan tämän postauksen teinkin, koska monet ovat sitä mieltä, ettei näistä koneista ole mihinkään, kun kuulleet tai omia kokemuksia niistä pikkuhöyryvehkeistä.

   Poista
 6. Hei, kuinka maraksi/kuivaksi se pestava pinta jaa pesun jalkeen? Meilla olisi todella likainen kokolattiamatto joka pitaisi saada puhdistettua mutta maton alla olevan materiaalin takia kosteutta ei saisi menna yhtaan maton lapi. Ja minkaanlaiset kuiva-/vaahtopesut eivat mielestani tee tarpeeksi puhdasta jalkea. Terv Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se aika kosteaksi / märäksi jää. Meillä oli sohva kuiva yön jälkeen. Jäin miettimään tuota kokolattiamaton rakennetta, voisiko siellä kuitenkin olla jokin muovi pohjalla, estämässä kaatuvien nesteiden imeytymistä sinne maton alla olevaan materiaaliin? En tunne tarpeeksi hyvin kokolattiamattoja, mutta jotenkin näkisin ettei se ole sellainen läpäisevä matto. Pesimme tosiaan myös yhden koiran oksennustahran uudelta valkomustalta matolta ja hienosti puhdistui. Tämä ohut villamatto jäi hieman kosteaksi, mutta kuivui kyllä todella nopeasti.

   Poista
  2. Hei, en ole 100% varma, mutta luulen etta siella saattaisi olla jotain kosteutta imevaa/lapaisevaa materiaalia, koska tama on vanha puutalo. Ainakin mita olen nahnyt, neuvovat tomimaan todella nopeasti jos matolle vaikka kaatuu jotain nestetta. Toisaalta jos alla olisikin muovia, on siinakin kai vaarana etta pohjalle tulee hometta, jos kone ei saa imettya tarpeeksi paljon vetta takaisin. Sopivan koneen tai menetelman etsinta siis jatkuu...
   t. Ella

   Poista
  3. Parempi olla varovainen kyllä tuollaisten kanssa. Liike, joka tuollaisia kokolattiamattoja myy voisi auttaa asiassa.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)