28.6.2012

ThermaCELL -hyttyskarkotin testikäytössä

Viime vuonna kerroinkin jo, miten vietimme aikaa hyttysvapaalla terassilla. Testaamme nyt heinä- ja elokuun maahantuojan testiohjelman mukaan kyseistä laitetta. Meillä on siis nyt näitä loistavia keksintöjä kaksi kappaletta. Toinen voi hyvin matkustaa autossa, jolloin se on aina mukana kun marjastus- ja sienestysaika alkaa.Tarkkasilmäiset saattoivat juhannusjutussa nähdä pöydällä tämän laitteen. Juhannuksena siis useamman tunnin laite oli käytössä ja yhtään hyttystä en pöydän ympärillä nähnyt. Jotain pienen pieniä lentäviä hyönteisiä siinä pörräsi, mutta ne ei kyllä menoa haittaa kun eivät pistä ja tunge korviin. Terassillamme on hyttysiä normaalisti aika paljon, vieressä oleva tyhjä tontti kun on aika pitkän kasvillisuuden vallassa.

Omat kokemukset laitteesta ovat pelkästään positiivisia, yllätyin itsekin viime kesänä miten tuo todellakin toimii. Lisää käyttäjien kokemuksia voi käydä tsekkaamassa Facobookista hyttysongelma -sivustolta!

-Petteri

14 kommenttia:

 1. Enpä ollut kuullutkaan moisesta vempaimesta aiemmin, mutta siinä saattaisi olla vastaus "rukouksiini"! Mä olen meinaan melkoinen hyttysmagneetti ja ilmeisesti kärsin jonkin sortin allergiasta niitä kohtaan, sillä puremakohtiin nousee aina valtava, välillä kivuliaskin paukama, vaikkei raapisikaan. Täytyypä hankkia tuollainen, jos kerran teilläkin on noin hyviä kokemuksia laitteesta. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. En minäkään ollut kuullutkaan viime keväänä tuollaisesta! Kaveri vaan jutteli jostain vastaavista ja aloin tutkimaan tarjontaa tarkemmin. Juhannuksena muuten oli ensimmäisen kerran testissä viime vuonnakin.

  Ennen ja jälkeen juhannuksen lehdet kirjoittelevat aina noista karkottimista. Ihmettelin tänäkin vuonna, miten siellä on vuodesta toiseen näitä levitettäviä mömmöjä testissä eikä lainkaan mitään uutta ja erilaista. Toimittajilta taustatyöt tekemättä tai sit jutut on maksettuja hah ;)

  VastaaPoista
 3. Ollaan katseltu samaa laitetta. Juhannukseksi ostettiin yksi valotehoon perustuva karkotin, mutta se oli aivan yhtä tyhjän kanssa ja meni heti juhannuksen jälkeen sunnuntaina takaisin myymälään. MosquitoMagnet olisi huippu, mutta menee ehkä 500-1000 euron hinnalla "pikkuisen" yli sen, mitä olen ajatellut käyttää karkoittamiseen... ThermaCELListä näyttää olevan paljon erilaisia kokemuksia, mutta iso osa kyllä positiivisia. Käyttökustannukset ovat vain melkoisen korkeat.

  Nooh, entinen kilpasuunnistajahan ei hyttysiä pelkää. Eiku... :D

  VastaaPoista
 4. MosquitoMagnet olisi kiva, mutta kyllä se on vähän turhan kallis terassille tai sitten pitäisi olla todella iso ongelma ne hyttyset. Ostin viime kesänä laitteen ja lisäksi sen "perhepakkauksen" kaasua ja tyynyjä. En saanut käytettyä kesän aikana niitä loppuun! Tarkoittaa siis vain sitä, ette emme niin monia iltoja lopulta terassilla istuskelleet. Nyt on kyllä niin paljon panostettu sekä ajallisesti että rahallisesti terassiin, että on pakko viettää siellä enemmän aikaa. Varmasti alkaa kulumaan noita pakkauksia enemmän.

  VastaaPoista
 5. Meillä on tuo käytössä jo kolmatta kesää (jos muistan oikein...) Olin kovin epäileväinen tehon suhteen, mutta ihan _oikeasti_, tuo karkoittaa hyttysiä. Meillä on paljon sääskiä, enemmän kuin keskivertoLapissa, ja tuollaisen avulla esim. lapset pystyvät leikkimään keinuissa. Yksi laite ei tehoa kovin suurelle alalle, noin kymmenen neliötä on maksimi (riippuu myös tuulenvoimakkuudesta).
  Kalliiksihan tuon käyttö tulee, etenkin kun niitä täyttöpakkauksia ei täkäläisistä kaupoista löydy kuin yhden kaasupatruunan kokoisina. Pitää mennä naapurikaupunkiin, että löytää sen isomman täyttöpakkauksen (kolme tai neljä patruunaa).

  Noiden avulla meidän taloa rakennettiin viime kesä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos mahtavasta vinkistä! Juuri tällä viikolla katselin tuota laitetta rautakaupassa asioidessani ja mietin, että mahtaako olla toimiva. Kyllä nyt lähtee ostoslistalle saman tien! :)

  VastaaPoista
 7. ;) Harmi, ettei noita isompia täyttöpakkauksia löydy omasta pitäjästä.. ostaa kerralla sitten koko kesän tarpeet!

  VastaaPoista
 8. Samainen laite pelasti meidän mökkijuhannuksen, siellä ei istu pirukaan hyttysten seassa, ja nyt istui kaikki hyvillä mielin hyttysettömällä terassilla :)

  VastaaPoista
 9. Toimii! Odotan, että päästään testaamaan kahdella laitteella. Tänään laitetta testataan metsässä!

  VastaaPoista
 10. Perus pessimistinä en usko noihin "härpätyksiin".Toisaalta kukaan elämäni aikana ei ole tykännyt minusta enemmän kuin,nuo nurmeksen itikat. Käytiin Bomballa ja pohjoiskarjalainen itikkaväki ei suvainnut turkulaista öykkäriä reviirilleen.(eivät muistaneet ,että äitini suku on kuitenkin sieltä)
  Optimistihan on sitä, mieltä.että jossakin itikat syövät vielä enemmän.

  VastaaPoista
 11. Nyt on sellainen härpätys, että pessimistienkin olisi syytä uskoa ;) Hakkasinpa halkojakin hetken ja laite oli päällä lähettyvillä. Eipä kiusanneet hyttyset siinäkään puuhassa. Jotenkin hämmentävää huomata niiden olevan poissa ;)

  VastaaPoista
 12. Ostin ko vehkeen viime kesänä ja toimi loistavasti, ei hyttysen hyttystä monen metrin säteellä... mutta, tänä kesänä ei toimikkaan,,, ihemeellistä ja kummastusta. miksiköhä ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella outoa! Olethan kuitenkin vaihtanut uuden tyynyn ja kaasusäiliössäkin on tavaraa? Me ei olla vielä ehditty iltoja istumaan ulkona, joten ei ole tullut käytettyä vielä.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)