30.7.2014

Kesäkuulumisia

Täällä nautitaan täysillä kesästä! Kotona olemista helpottaa aivan käsittämättömän paljon uusi koira-aitaus, jonka keväällä rakensin. Kesäloman aamut alkavatkin aina kahvia juoden terassilla ja koirien nauttiessa lämpenevästä päivästä aidatulla pihalla. Tätäkin kirjoittelen terassin sohvalla istuen koirien maatessa auringossa ympäri pihaa. Pelkkää oleilua loma ei kuitenkaan ole...
Pientä remonttia ja kunnostamista riittää tällekin kesälle. Terassille vievä portaikko on käytännössä alkuperäiskunnossa ja kaipaa pientä pintaremonttia. Tila on nykyään käytössä niin paljon enemmän kuin aiemmin ja itseäni alkoi tilan kunto hieman ärsyttää. Lääkkeeksi seinät ja katto on saanut jo tuttua valkoista paneelikattomaalia päällensä joka hieman raikastaa tilaa. Lisäksi betoniportaat ja osa kiviseinästä maalataan vaaleanharmaaksi erikoismaalilla, joka on tarkoitettu tuollaisiin hieman kosteisiin tiloihin. Maali siis päästää läpi maakosteuden. Kauhean kallista maalia, mutta taitaa olla ainoa vaihtoehto, mikäli haluaa maalin pysyvän. Tästä ennen ja jälkeen kuvia kun saadaan homma kuntoon!

Viime viikolla öljysimme myös terassin, joka muuttui taas hetkeksi hieman tummemmaksi. Öljysin samalla loput koira-aitauksen tolpista läpi, nyt kokonaisuuteen aika tyytyväinen :)

Terassi on saanut myös kauan haaveissa olleen pöytäryhmän, jossa kelpaa nyt ruokailla ja kahvitella. Samalla on kalusteiden järjestys muuttunut ja nyt alkaa näyttämään ensimmäistä kertaa sellaiselta miltä se on päässä näyttänyt. Vielä kun sen pergolan jaksaisi loman aikana rakentaa... :) Tästä kattavampaa juttuja kuvien kera tulossa.

Samaisessa ruokailuryhmässä nautittiin myös kesän paras lounas. Oonan vanhempien juuri ostamalta mökiltä kalastamani ahvenet savustettuna kera oman maan perunoiden. Ei tuosta paljon parempaa kesän lounasta voi toivoa.


Monenlaista pientä hommaa tällä pihalla ja sisällä riittää, ei niistä enempää viitsi kirjoittaa, voi muuten lomastressiä pukata!

Oikein mahtavaa kesää ja nautitaan upeista keleistä vaikka tukahduttavan kuumaa välillä onkin. Harvinaista herkkua kuitenkin.

-Petteri

4 kommenttia:

 1. No jopas olette lomalla ehtineet puuhailla! Ja koirat varmasti nauttivat aitauksestaan yhtä paljon kuin te komistuneesta terassistanne. Savustetut ahvenet - eipä siitä kesäruoka juuri parane. Ja varsinkin itse pyydystetyt;)
  Rentoa loman jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oli vasta raapaisu mitä kaikkea ollaan tehty :) Viikonloppuja pitää taas mennä mökkeilemään, joten ahvenia aivan varmasti menossa savustukseen! Toivottavasti kalaa tulee, on vähän isompi porukka ruokittavana. Kiitoksia! :)

   Poista
 2. Monenlaista puuhaa teillä ollut! Mutta eikö olekin hieno tunne, kun katselee ympärilleen, mitä kaikkea on jo saanut aikaan ja alkaa tosiaan näyttää sellaiselta, miltä päässään on ajatellut. Silloin pitää pysähtyä nauttimaan :) Aina on tekemätöntä ja projektia, mitä kivaa valmiissa maailmassa. Ihania koiruuskuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paljon pientä ja isompaa tässä ehtinyt tekemään :) Silti kieltämättä usein kiinnittää huomiota vain niihin keskeneräisiin ja aloittamattomiin projekteihin. Pysähdymme siis hetkeksi myös nauttimaan! Kiitos, koiruuksia kuvaa ihan liian vähän, nyt on mieletön valo ulkona iltaisinkin, kamera sisällä kassissa...

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)