4.8.2014

Vieraissa: Uusi ja inspiroiva

Tällä kertaa pieni blogimme vierailee Maskussa uutuuttaan hohtavassa omakotitalossa, jossa ihastuttava pariskunta on asunut kolmen koiransa kanssa nyt vajaan vuoden. Yksitasoinen avara talo on rakennettu lähestulkoon kokonaan omin ja lähipiirin voimin metsäisen rinteen huipulle ja näkymä onkin aivan mahtava.
Ulkoa talo on Kannustalo, mutta 172-neliön sisätilat pariskunta on suunnitellut itse. Pohjaratkaisu onkin erittäin toimiva ja käytännönläheisesti suunniteltu: koirat voi ottaa sisälle pääsisäänkäynnin viereisestä ovesta suoraan pesulle kodinhoitohuoneeseen, josta on käynti täydelliseen walk-in-closetiin ja sieltä taas suoraan päämakuuhuoneeseen. Pääovesta avautuu valoisa näkymä eteisen läpi olohuoneeseen, joka on yhtä suurta avaraa tilaa keittiön kanssa. Suuren tilan toisella puolella on kolme ovea, jotka johtavat koti-spa:han sekä kahteen makuuhuoneeseen.
Yksi talon kohokohdista on ehdottomasti Puustellin täysvalkoinen tyylikäs keittiö, johon upea betonilattia tuo kontrastia. Myös ainutlaatuinen ruokapöytä on upea rungon ollessa toisen isän hitsaama ja zeprano-puinen kansi talon emännän tekemä.


Myös talon märkätilat ovat upeat. Avaran ja valoisan sauna-pesuhuonetilan kruunaavat kahden hengen infrapuna-höyrykaappi sekä valkoisista kivistä tehty yksityiskohta, jonka keskellä voi nauttia sadesuihkun ropinasta. Myös wc-tilojen yksityiskohdat ja materiaalit saavat aikaiseksi luksusfiiliksen.


Valaistus ja pintamateriaalit ansaitsevat erityismaininnan. Epäsuoraa valoa on käytetty nerokkaasti niin keittiössä kuin wc-tiloissa ja valaisinvalinnat ovat kauniita. Pintamateriaalit ovat tyylikkäitä, mutta myös rohkeita. Esimerkiksi kimalteleva musta kivitapetti, wc:n hohtava tumma kaakeli ja betonilattia ovat katseenvangitsijoita, jotka tekevät tästä kodista juuri asukkaidensa näköisiä. Itsekin voisin muuttaa taloon milloin vain :)-Oona

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tästä kodista on moni toteutus tulossa myös tulevaisuudessa meidän uuteen kotiin. Esimerkiksi tuo kodinhoitohuoneen sijoittaminen pääoven viereen on nerokas niin koira- kuin lapsitalouteenkin.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia ratkaisuja, esim. eteisen kattovalaisin/upotus kiinnitti heti minun huomion :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni samanlaiset valaisimet löytyy myös keittiöstä ja ovat isännän suunnittelemat!

   Poista
 3. Kaunis lattia! Ja erityisen kiinnostunut olen siitä siksi, että se ilmeisesti on koirankestävä? Tiedätkö, mikä lattia tuo on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on hyvinkin koirankestävä :) Eteisessä ja keittiössä (ruokailutilassa) on tosiaan betonilattia, jossa taisi olla jokin lakka vaan päällä. Lattia ei ole liukas vaikka voisi kuvitella sen olevan. Muissa tiloissa on laminaattia.

   Poista
  2. Olennainen jäi puuttumaan, nimenomaan tuota viimeisessä kuvassa näkyvää makuuhuoneen laminaattia tarkoitin. Kivan lankkumainen!

   Poista
 4. Kaunis koti! Ihan mielenkiinnosta (itsekin maskulaisena) kysyisin, että millä alueella koti sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti löytyy taajaman ulkopuolelta, ei miltään asuinalueelta siis :) Ymmärrät varmaan, ettemme viitsi tarkempia sijainteja tähän laittaa :) Luonnon rauhasta!

   Poista
 5. Betonilattia on epoksipinnoitettu (lattiamies.fi, ehkä) ja laminaatti on ruotsalaisen Pergon valikoimasta (beige oak). Kiva kun et osoitetta antanut vaikka täällä hälytysjärjestelmä ja koirat ovatkin.

  Lamput ovat enemmän emännän suunnittelemat ja toteutuksesta vastasi isäntä yhdessä sähkömiehen kera.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis koti ja upeita pintamateriaalivalintoja! Voisin myös muuttaa koska vain :) kauniit kuvat!!

  VastaaPoista
 7. Uusi lukijanne ilmoittautuu :) Upea koti, jossa on käytetty kekseliäitä yksityiskohtia. Myös pintamateriaalit ovat kauniita ja ajattomia.

  VastaaPoista
 8. Sun blogi on tosi kiva Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

  http://bytiahenriikka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Ihana koti! Onko tämän kodin omistajalla blogia ü? Ja tiedätkö mitkä ovat nuo eteisen betonipenkit?

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)