27.6.2015

Edullinen kukkapenkki

Rintsikan juhannus vietetiin viime vuoden tapaan ihan kotona. Herkkuja oli taas joka päivälle varattuna varsin riittävästi. Hyvien pihvien ja kasvisnyyttien lisäksi herkuttelimme ison satsin itsetehtyjä hampurilaisia ja ribsejäkin grillailtiin. Grillissä valmistui myös helppo jälkkäri, alumiinivuokaan raparperia, sokeria, hunajaa ja kuoharia. Annetaan kypsyä ja kun nestettä riittävästi haihtunut, tarjoillaan hilloke vaniljajäätelön kanssa. Nam! Tämä herkku valmistuu hyvin sillä aikaa kun syö grillissä valmistetun ruuan.


Pihamme terassin puoleinen nurmialue on pitkään huutanut jotain. Agilityn treenaamista varten tehty ja myöskin tonttiviemäröinnin ja salaojituksen jäljiltä tyhjäksi jäänyt alue sai vihdoinkin jotain pientä kaivattua lisää. Juhannuksen aikana lapioin pihavalojen ympäriltä nurmikkoa ja savea pois ja tilalle laitettiin parempaa multaa. Reunus ja lumipalloheisi kaupasta, kuunliljat ja muistaakseni jokin iris omalta pihalta jaettu / siirretty.
Yllä kännykällä ikuistettu kuvasarja kukkapenkin valmistumisesta. Pienet apulaiset ovat tietenkin aina mukana jos jotain kaivetaan. Ero on aika valtava lähtötilanteeseen! Ensi kesänähän tuo vasta alkaa joltain näyttämään, parin vuoden päästä sitten täydessä loistossaan. Kuunliljat ovat ainakin pihatien kukkapenkeissä levinnyt uskomattoman paljon pienestä jaetusta taimesta, luotammekin siihen, että tuo tulee olemaan hyvin tuuhea vielä. Lumipalloheisejä joutuu myös leikkaamalla pitämään matalampana.

Yhden kukkapenkin kustannukset: 32e reuna, 24e mullat, 15e lumipalloheisi = 71e
(kaikki kasvit kaupasta ostettuna +100e)

Seuraatko meitä vielä Instagramissa? Löydät meidät nimellä: rintsikkablog
https://instagram.com/rintsikkablog

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Mistä tuo pallomaljakko on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onko joko Pentikin tai sitten Kodin1:sen joku, mutta vuosia vanha :) -Petteri

   Poista
 2. Mistä nuo kauniit lautaset on hankittu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kyseessä on Villeroy & Boch ja sarjan nimi on New Wave. Monenlaista kulhoa löytyy, myös kristallisena. -Petteri

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)