16.10.2013

Arvostele mun illallinen

Meillä on edelleen ala-asteelta saakka kasassa oleva tyttöporukka. Lauantaina saimme tämän porukan kanssa päätökseen jo toisen Arvostele mun illallinen -konseptin inspiroiman illalliskierroksen, minä olin siis viimeisenä järjestäjänä. Tyttöjä tulee nähtyä ihan liian harvoin, joten vuorotellen toistemme luona illallistaminen on ihana tapa varmistaa suht säännölliset treffit. Tällä kertaa pisteitä ei annettu, sillä yksi meistä joutui edelliskerralla viime hetkellä perumaan osallistumisensa. Ehkä parempi niin, kaikkien illalliset kuitenkin ovat aivan mahtavia :)

Kattauksessa käytin tällä kertaa syksyn sävyjä ja materiaalejakin suoraan luonnosta. Koristeena oli värikkäitä vaahteran lehtiä sekä kynttilöitä, jotka yhdessä toivat kivasti väriä muutoin niin valkoiseen kattaukseen.


Menu koostui tottakai kolmesta ruokalajista: alkuruokana uunissa paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustoa, pääruokana kuuluisaa avocadopastaa sekä jälkiruokana puolukalla ja mascarponevaahdolla täytettyä marenkikääretorttua. Jälkkäristä ei valitettavasti ole kuvaa, se maistui huomattavasti herkullisemmalta mitä lösähtänyt ulkonäkö antoi ymmärtää ;)

Annoskuvissa on jälleen jännä sävy. Taas kerran pitää sanoa, ettei enää koskaan kuvauksia noiden kattovalojen kanssa :)
-Petteri

-Oona

15 kommenttia:

 1. Ihana idea pitää ystäväporukan Arvostele mun illallinen! Näyttää niiiiin herkulliselta ja kuvat on todella kauniita:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vaan suunnittelemaan porukalla :) Kyllähän tuohon panostaa enemmän kuin tavalliseen illanviettoon, mikä sopisikaan paremmin tällaiselle kaikkea kaunista ja herkullista rakastavalle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö? :) Sitten vaan suunnittelemaan omalla porukalla ;)

   Poista
 3. Telkkarihjelmista bongatut illallis-jutut on mahtavia! Loistava "tekosyy" tavata ystäviä säännöllisesti. Me parhaillaan istutaan iltaa jo toista kierrosta Neljän Tähden Illallinen -tyyliin järjestetyillä illallisilla ystäväpariskuntien kesken. Meidän vuoro oli tänä syksynä aloittaa ja jos kiinnostaa, meidän illallisjutun voi käydä lukaisemassa täältä: http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/09/american-style-teemailta.html

  En ole muuten vieläkään kokeillut kuuluisaa avokado-pastaa. Lisään sen to do -listalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olen lukaissutkin teidän Amerikka-henkisistä illallisista, siinä oli panostettu kunnolla :) Kiva tapa tosiaan saada porukka kerralla ruokapöydän ääreen.

   Mäkin koitin nyt vasta pastaa ensimmäistä kertaa. Ei kyllä jää ainoaksi :)

   Poista
 4. Mistä olette hankkineet aterimet :) -oona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitätini keräsi minulle pitkään tuota Hackmanin Memoryä. Valitettavasti sen valmistus on loppunut jo vuoden 2011 lopussa, kuten myös Hackmanin Swingin, joka meillä käytössä arkiaterinsarjana.

   Poista
 5. Nam, kauniilta, herkulliselta ja tunnelmalliselta näyttää! Pitäisi itsekin järkätä illallinen kavereiden kesken..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaikkea se myös oli! :) Onhan se tosiaan ihan erilaista istua iltaa muuten vaan, kuin panostaa silloin tällöin oikein kunnolla. Suosittelen! :)

   Poista
 6. Nyt erityismaininta kauniista kuvista! Etenkin tuo kippistely-kuva on mahtava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensimmäisissä kuvissa on ihan sävymaailma ja tunnelma. Pisteet Petterille ;)

   Poista
  2. Kiitos Tuija :) Hieman vain muuttuu lauseen merkitys kun yksi kirjain jää puuttumaan sanasta, Oonan vastauksessa siis :)

   Poista
 7. Nämä kattauskuvat näyttää aivan jonkin lehden sivuilta otetuilta, ne on niin kauniita! Ollapa tuollaiset puitteet jossa kuvailla :)

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Tässä on muuten viime joululta samasta pöydästä kattaus http://www.rintsikka.fi/2012/12/jouluinen-kattaus.html

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)