1.6.2014

Kahvittelua

Täällä on viimeisen viikon aikana kahviteltu kahdesti sukulaisten voimin. Petterillä oli maanantaina synttärit ja kummasti tuo perhe aina onnistuu itsensä kylään kutsumaan :)





Viime sunnuntain herkuista, voileipäkakusta ja raparperi-vaniljakakusta, ei ehditty ottaa kuvia ennen niiden katoamista parempiin suihin. Helatorstain kahvittelut olivat huomattavasti rauhallisemmat, joten kanapiirakka ja raparperinen Brita-kakku saatiin jopa kuviin. Nämä kaksi ovat meillä niin suurta herkkua, että ajattelin jakaa reseptit teidänkin kanssanne.



Kanapiirakka on omasta päästä sävelletty sötkötys, joka syntyi Sisusta Siis -Ennen tullessa kylään. Hävettää myöntää, että yleensä käytän suolaisissa piirakoissa valmispohjaa, sillä en ole ikinä onnisutnut kunnollista pohjaa itse tekemään. Täyte syntyy milloin mistäkin aineksista, tällä kertaa seuraavista:

300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 sipulia
1 punainen paprika
1prk ananasta
reilu 100g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
sinihomejuustoa maun mukaan
suolaa ja mustapippuria

Broiskut paistetaan ja sipulit freesataan. Suhteellisen pieneksi pilkottu paprika lisätään pannulle, samoin ananas pieninä palasina. Maustetaan suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisätään mukaan tuorejuusto ja haudutellaan pieni hetki. Kaadetaan koko komeus esipaistetun piirakkapohjan päälle, lohkotaan sopivia paloja sinihomejuustoa päälle ja paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoiluvaiheessa ruukullinen rucolaa päälle.

Tällä kertaa Brita-kakku maistui raparperilta sesongin mukaan. Brita-kakku on aina onnistunut seuraavalla Valion ohjeella:

Pohja
125g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5dl venhnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki
2 valkuaista
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Täyte
5dl raparperinpaloja
3/4dl sokeria
1 kanelitanko
1/2dl vettä
2dl kermaa



Valmistus
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä taikina suorakaiteeksi (25x30cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä seos esipaistetulle pohjalle ja paista 180 asteessa 15 min. Itse lisään marengin päälle vielä mantelilastuja.
Laita raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Lisää jähtyneeseen hillokkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Puolita pohja ja levitä täyte pohjien väliin hieman ennen tarjoilua.






Herkkureseptien myötä onnea kaikille eilen valmistuineille!

-Oona

6 kommenttia:

  1. Hyvät on ollut taas tarjoamiset, nam! Täytyy opetella itsekin tekemään kaikkea hyvää tarjottavaa nyt kun ihmisten kestitsemiseen on mahdollisuus oman asunnon myötä :)

    hannamaria
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Jep, pakko saada tuota piirakkaa pian lisää, sen verran hyvää ja helppoa!

      Poista
  3. Ihanat tarjottavat varmasti.

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)