30.11.2014

Tikrun pikkujoulut

Täällä taas! Rintsikassa alkaa vähitellen näkyä joulu. Siivouksen lomassa on kaivettu tunnelmaa esiin ja vihdoin Tikrukin pääsi viettämään pikkujoulua, tottakai ykköset yllä :)
Vielä tänään olisi tarkoitus kaivaa koristelaatikot ullakolta ja laittaa ainakin valoja esille. Tänäkin vuonna joulukoristelu pysyy suhteellisen maltillisena, mutta eihän sitä ikinä tiedä :) Ainakin muutama DIY-idea pyörii mielessä.
Näiden glögin, piparin ja kanelin tuoksuisten kuvien myötä rentouttavaa ensimmäisen adventin iltaa! Nyt niiden koristelaatikoiden kimppuun :)

-Oona

9 kommenttia:

 1. Todella tunnelmallisia kuvia! <3 Miten onnistut hämärässä kuvaamaan? Tuntuu että omani ovat aina pikselimössöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Resepti on varsin yksinkertainen: "aukot levälleen" Valovoimainen objektiivi ja suurin mahdollinen aukko siis. Näissä on kaikissa aukko 2. Jos kameran runko kestää herkkyyden nostoa niin rohkeasti vain testaamaan millä saat omasta mielestä nettikäyttöön riittävää jälkeä. Aloita vaikka ISO 2000. Jos jälki ei miellytä niin sitten on vaihtoehtona pitää ISO-arvo mahdollisimman pienenä ja tukevan jalustan kanssa kuvata pitkällä valotusajalla, siinäkin on hyvä käyttää vaikka kameran omaa ajastettua laukaisua terähdyksen ehkäisemiseksi.

   Poista
  2. Voi kiitos paljon tyhjentävästä vastauksesta! Pakko mennä heti säätelemään ja testailemaan kameraa ja aukkoa. Ja tuo jalusta-vinkki oli hyvä pointti, kamera kun aina kuitenkin tahtoo heilahtaa painaessa. Kiitos kun vaivauduit opastamaan!! :)

   Poista
  3. Olkaa hyvät vaan :) Erehtymisen kautta itsekin oppinut eniten. Joskus tuli kuvattua ihan kaikkea mahdollista kun koitti ymmärtää miten mikäkin ihmeellinen kameran säätö vaikutti kuvaan. Joskus meinasi kyllä usko loppua, että tuleekohan tuosta koskaan mitään. Laadukas, tukeva jalusta on kyllä ostamisen arvoinen kapistus. Sillä kun voi kuvata kotona hyvinkin hämärässä. Yömaisemat ym hoituu myös samalla, jos sellaisia tykkää kuvata.

   Poista
  4. KIITOS!! Tämä tyttö todellakin ostaa jalustan!

   Poista
 2. Onpa tyylikäs herra! Kauniita kuvia muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra on aina tyylikkäänä! Ja kiitos vain mukavista sanoista :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)