27.10.2011

Kanto käytössäOlohuoneen takan polttopuut siirtyvät kellarista Kannon avustuksella. Kanto on Artekin taivutettua lehtivaneria oleva lehti-/takkapuuteline. Kantoa löytyy eri väreissä ja meillähän on tietysti valkoisena :) Monessa yhteydessä olen lukenut miten tuo ei sovellu polttopuiden kantamiseen lainkaan. Itsekin alussa epäilin, että mahtaako siitä mitään tulla, liekö vain arvokas vanerikasa joka enemmänkin on koristeena ja kantamiset hoituu jollain muulla. Kantoa on kuitenkin yllättävän mukava kantaa, muotoilun ansiosta se ei hakkaa polviin lainkaan. Kovin isoa kuormaa puita ei kyytiin mahdu, joten jos puita on tarkoitus esimerkiksi ulkorakennuksesta enemmänkin sisälle kantaa, suosittelen isompaa koria tai sitten kottikärryjä :) Meidän käytössä toimii tarpeeksi hyvin kun matka on lyhyt ja kuormat pieniä. Olen myös ihan käsin tuonut pientä täydennystä jos tarve vaatii. Hyvin roskaava vaihtoehto Kanto myös on, roskat putoavat helposti reunoilta lattialle. Aika näyttää, onko meidän arkikäytössä talvella joku vähän perinteisempi kantolaite ja säilytyspaikka.Kuvassa näkyy myös hyvin pieni fiksausta kaipaava kohta takassamme. Aiemmin tuo rako takan ja seinän välissä ei pistänyt silmään kun takka oli punatiilenvärinen, nyt valkoisena tuo rako oikein hyppii silmille. Tarkoitus olisi siistiä näkymää teettämällä tuohon kulmaan väännetyn rosterilistan ja liimaamalla se kiinni.

Arvaattekos kuka on erittäin kiinnostunut Kannossa olevista puista... niin kiinnostunut, että päivittäin pitää käydä repimissä ja syömässä saalista sieltä. Ja valvovan silmän välttäessä, on halkoja pisin olohuonetta. Ihania nuo koiramuksut :)

(tuotekuva Artek.fi)

-Petteri

6 kommenttia:

 1. Jipii! Olen pitkään miettinyt, kuka valmistaa tuota halkotelinettä ja nyt se selvisi. :) Vielä pitäisi suostutella mies, että meillekin tulisi samanlainen.

  VastaaPoista
 2. Peruslaiskana vierastan tuota rosteri listaa.En siksi,että se ei olisi hyvän näköinen,vaan tahtoo olla iso töinen pitää sormenjäljet ja aivastukset näkymättömissä.Poliisisarjojen puuterit kalpenevat rosterille.
  Kokeilisin myös kiilalla,teipillä tms:lla elääkö rako kun takkaa lämmittää.Jos elää listan liimaus/kiinnitys mielestäni vain takkaan tai seinään.

  VastaaPoista
 3. Hyvä pointti, tuota rosteria on aika tavalla meillä muualla näkyvämmillä paikoilla ja kaukana helppohoitoisesta tuo materiaali. Kyseinen väli on todellisuudessa aika syvällä, eli se ei sieltä kyllä näy kuin tuolta yhdestä suunnasta. Kuvasta saa kyllä erilaisen kuvan, että olisi enemmän näkyvissä. Sormenjälkiä ei pitäisi asennuksen jälkeen ikinä tulla siihen. Pöly on ainoa ;) Toisaalta kun tuota aikansa katsoo niin eipä se sieltä samalla tavalla silmille hypikään enää.

  VastaaPoista
 4. kaunis kuva Kannosta in action! mun silmiin tuo rako ei ole ollenkaan häiritsevä :)

  VastaaPoista
 5. Kyseinen rako on edelleen olemassa ja näkyvissä. Se oli näitä kun häiritsi kun kuvasta näki. En ole sitä noteerannut lainkaan pitkään aikaan enää. Vähän jo unohtanut koko raon, joten mitään listaa sinne ei ole tulossa. :)

  VastaaPoista
 6. Pientä päivitystä! Kanto on nyt koko talven ollut käytössä ja ainoana puidenkantovälineenä. Onhan se toki vähän naarmuilla ja kolisteltukin, mutta käyttöesineeksi se on ostettu joten ei saa niin tarkka olla niistä tässä kohtaa.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)