10.10.2011

OlohuoneVihdoin ja viimein olohuone kokonaisuudessaan esittelyyn :) Paljon pieniä yksityiskohtia onkin jo aiemmin vilahdellut. Tähän mennessä en ole kovin tyytyväinen olohuoneen sisustukseen ollut eikä se vieläkään ole valmis. Perjantaina kuitenkin uskaltauduimme laittamaan jo edelliseen asuntoomme Sisustus-Annelta hopean väristen verhojen kaveriksi ostetun maton olohuoneen lattialle ja mikä muutos! Viihtyisyys parani huomattavasti ja huoneen elementit jotenkin yhdistyivät maton mukana. Vähän pelkäsimme miten koira reagoi tuollaiseen karvakasaan, onneksi turhaan. Tuossa se nytkin matolla nukkuu onnellisen näköisenä vaikka vieressä onkin uusi peti :)

Kiinteinä kalusteina olohuoneessa on tv-taso, sohva, sohvapöytä ja Tikrun sohva. Pitkään etsittyämme sopiva valkoinen hyvin yksinkertainen tv-taso löytyi Ikeasta edelliseen asuntoomme (itseasiassa lähes kaikki huonekalumme ovat jo sinne ostettuja). Bestå-tasoista jätettiin jalat pois ja niitä laittettiin kaksi vierekkäin. Toisen päällä on tv, toisen päällä Pentikin Rondo-valaisin mustalla Deco-varjostimella ja usein vaihtuva sisustusesine/-esineitä. Mä niiiin tykkään tosta Rondosta :)Moni varmaan kauhistelee miten koiranomistajilla voi olla vaalea sohva. Voi olla, kunhan sen viitsii suojata. Sohva on kieltämättä vähän käytössä rähjääntyneen näköinen. Ollaan ajateltu sen pesua sitten joskus kun koira on vähän kasvanut ja toivottavasti ymmärtää olla enemmän siellä omalla sohvalla. Muuten kyllä oikein hyvä sohva, ryhdikäs ja hyvä istua.

Sohvapöytää oli todella hankala löytää. Sohva on normaalia matalampi ja mielestämme pöytä ei voinut sohvaa korkeampi olla. Ainoaksi värivaihtoehdoksi käy musta, koska valkoinen saisi sohvan näyttämään todella likaisen väriseltä. Askosta lopulta löytyi juuri täydellinen yksilö. Metallinen pöytä nahkajäljitelmäpäällysteellä oli jotain mitä ei joka kodissa vastaan tule. Täysin meidän tyylinen, hyvin yksinkertainen pienellä jujulla. Valitettavasti koirakin tästä pöydästä pitää, ainakin hampaanjäljistä yhdessä kulmassa päätellen.. On muuten ainoa huonekalu mihin on hampaansa upottanut. Kelpaa se päiväunienkin ottamiseen varsinkin silloin kuin aurinko siihen paistaa :)

Maton lisäksi muilla tekstiileillä on haettu pehmeyttä selkeälinjaisiin kalusteisiin. Sohvalla olevat tyynyt ovat osittain Sisustus-Annelta ja ositain Jotexilta. Jo aiemmin esitellyt verhot ovat myös Jotexilta. Älä kiinnitä huomiota sohvaseinän ikkunan verhojen epäsiistiin ulkoasuun, niille tarvitsee vähän näyttää ompelukonetta :) Olivat sen verran edulliset, että pieniä virheitä löytyy..Pieniä sisustusesineitä on monessa paikassa. Tykkään vaihdella niitä silloin tällöin, mikä nyt milloinkin tuntuu eniten miellyttävän. Pimenevien syysiltojen myötä suosikkina kaikenlaiset kynttiläaiheiset esineet, erityisesti ikkunoissa roikkuvat Pentikin lyhdyt, jotka näkyvät ulospäinkin kauniisti. Sohvapöydällä olisi ihana pitää esimerkiksi kukkia tuomassa arkeen luksusta, mutta Tikrun takia kukat pysyvät korkeammalla.

Tulipa pitkä postaus, toivottavasti edes joku jaksoi loppuun saakka lukea :)

- Oona

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana nyt kun on matto ja verhot! Katsoin pikaisesti tokasta kuvasta että Tikru antaa Puppylle kyytiä... :D

  VastaaPoista
 2. Näin on, vaikuttaa todella paljon tuollaiset pienet jutut ;) Siltä tuo kieltämättä kuvassa näyttää, onneksi ei sentään.. kyytiä saa rakas terrierikaveri, Ikean pehmolelu.

  VastaaPoista
 3. Siis tosi hyvältä näyttää noi tauluhyllyt. Ja nyt näytti tulleen ainakin Kodin Ykkösen verkkokauppaan myyntiin (aijemmin ei ollut)...

  Kiitokset Petterille vinkistä. Ja rapsutukset Tikrulaiselle. :)

  IMAGE :)

  VastaaPoista
 4. Jos sieltä päädyt tilaamaan, ole tarkkana sen laadun kanssa. Kannattaa tarkistaa ennen kun laittaa seinään :) Hyllyllä olevia tauluja on nyt vähän päivitetty, postaus on kuvaa vaille valmis :)

  VastaaPoista
 5. Hei olen miettinyt bestå tasoa myös meille tv tasoksi, ottaako se ovien läpi kaukosäätimen komennot ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ovi blokkaa signaalin, mutta ongelma on ratkaistavissa signaalin siirtäjällä. Näkyviin jää ainoastaan pieni musta mötikkä. Meillä toiminut oikein moitteettomasti, joten voin vain suositella :) Jos kiinnostaa lukea enemmän, katso tämä http://www.rintsikka.fi/2012/02/viihdelaitteet-katseilta-piiloon_21.html. Tuo on loistava ratkaisu, älä siis jätä sen vuoksi ostamatta :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)