11.11.2011

Bose AM5 IIIMuutamissa olohuonekuvissa onkin jo vilahtanut pienet sirot valkoiset kaiuttimet jalustoilla. Kyseessä on edelliseen asuntoon maaliskuussa 2010 hankittu Bose Acoustimass® 5 -stereokaiutinjärjestelmä. Aiemmin haaveilin Genelecin sarjan ostamista, huomattavasti arvokkaampi setti ja raskaampi kaikin puolin. Rungotkin valurautaa. Molempia saa myös valkoisena nykyään. Erittäin hyvän soundin lisäksi pieni ja siro koko tekee näistä myös osan sisustusta. En näkisi meidän olohuoneessa isoja mustia kaiutinkaappeja koskaan. Vastaavia kuutioita näkee erittäin paljon pienemmissä ja isommissakin ravintoloissa taustakaiuttimina Suomessa ja ulkomaillakin. Aina seinä-/kattokiinnityksellä.

Televisiomme omat kaiuttimet on hyvin surkeaa laatua ja ylimääräistä hurinaa kuulunut uudesta asti. Edullisesti ei saa laatua. Kaikkien laitteiden (Apple TV, PS3 ja TV) ääni tuleekin vahvistimen kautta Bosen kaiuttimista. Ääni ja kuva siirtyy nykypäivän mukaan digitaalisesti HDMI-johtojen kautta. En voi muuta kuin suositella tuota sarjaa! Hinnat alkaen n. 600e sarja.

Mikäli haluat jotain kotiteatterisarjaa rakentaa, tämä ei ole oikea sarja. Yritin kysyä hintaa pienemmille kuutioille takakaiuttimiksi, Bose ei suostunut niitä edes varaosina myymään vedoten siihen, että ne saa osaamattomissa käsissä rikki tuon sarjan kanssa. Melko erikoinen tapa olla myymättä tuotteita asiakkaalle. Haaveissa on tulevaisuudessa saada kellariin rakennettavaan hengailuhuoneeseen tuo pienempi tai samanlainen setti, toki niin että molemmissa kerroksissa soisi sama musa :)

Tässä vielä linkki olohuonepostaukseen, jossa parissa kuvassa näkyy nuo. Tässä taas linkki teknisiin tietoihin.

-Petteri

5 kommenttia:

 1. Oli muuten juuri poistona yksi kappale Myllyn Sony Centerissä karvan päälle 500€ hintaan. Oman sarjani kanssa kävi käsittämätön hillo näin jälkikäteen ajatellen. Tuota settiä ei juuri alelaareissa ole näkynyt ja Giganttikin poisti tuotteen valikoimistaan, tai ainakin liikkeistä esiltä. Suosittelen kaikille hyvää äänentoistoa haluaville.

  VastaaPoista
 2. Piristävä ruiske nuo mustat lumityökalut.Löytyväthän ainakin hangesta,
  Soittaako valkoinen setti Black Metallia,reggea tai muuta n.s. "mustaa" musiikkia samalla lailla,kuin"On lunta tulvillaan".
  Absuluuttinen metalllihenkilön korva ei taida tunnistaa noita hienouksia/eroja.30v.vanhoilla laitteilla mennään ja mielestäni niiden kuuluukin soida niin.kuin silloin"hyvään aikaan".

  VastaaPoista
 3. Toki! Soittaa vaikka Kikkaa, jos sitä nyt joku haluaa kuunnella :)

  Itsellä aiemmin käytössä Pioneerin vuoden 1985 vahvistin, pakon edessä piti ostaa uusi kun eihän tuossa ollut edes kaukosäädintä, digitaalisista lähdöistä puhumattakaan. Eron huomaa kyllä, paljon parempi soundi vanhalla vahvistimella kuin tuolla uudella vaikka kuinka säätäisi. Kai se on tuo ikä ja sen tuoma pieni laiskuus kun ei jaksanut enää sohvalta nousta sammuttamaan vahvistinta :)

  J just tänään mietin, miten edullisesti sait sen setin!

  VastaaPoista
 4. Paljonko on LG:ssä tuumia?

  VastaaPoista
 5. 42" tuossa on, se onpi ostettu ei edelliseen vaan sitä edelliseen, jossa katseluetäisyys oli hieman toista ;) Hyvin vähän nykyään sitä tulee katsottua, muutaman tuuman suurempi on ostoslistalla sitten joskus, tuo vanha saa siirtyä siinä kohtaa yläkerran makkariin.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)