2.11.2011

Loppumattomat pihahommat

Nuo pihahommat ei kyllä varmasti lopu koskaan, aina kun tulee seuraava vuodenaika ja sen mukaiset pihahommat myös. Talvi on lähtökohtaisesti helppo, valkoista tavaraa vaan enemmän tai vähemmän. Välimallina loskaa ja peilijäätä. Kunnollisilla lumenluontivälineillä ja hiekoitushiekalla luulemme pärjäävämme talven yli. Tuo loputon kolaaminen menee myös hyvin kuntoilusta, auto on pakko saada pihasta kadulle vaikka olisi millainen kasa lunta yöllä satanut. Fiskarsin kola on ostoslistalla ihan lähiaikoina, lisäksi merkitön kola tulee toiseksi. Hintaa on alk. 50e noilla vehkeillä, Fiskars taitaa olla melkein 100e. Toivottavasti kestävät useamman talven.Talventuloon valmistauduttiin taas viikonloppuna, L&T tuli pihahommiin ja loput vanhemmasta kompostipuolesta siirtyi kasvimaalle. Lehtiä siirtyi maasta myös kompostiin muhimaan. Tuntuu ettei ne lehdetkään lopu pihasta, vaikkei lehtipuita juuri olekaan. Ajoin myös pitkästä aikaa nurmikon, vai pitäisikö sanoa niityn, sen verran pitkää ruohikkoa pihasta löytyi. Melko savinen kasvimaa sai kaveriksi kasvihuoneelta tuotua kurkkujen kasvualustaa (turvetta). Toinen puoli pitäisi vielä kääntää ja levittää turvetta lisää. Melko kovatöinen tuollainen kasvimaakin vaan on, meidänkin on ihan reilun kokoinen vielä. Pari kärhöä siirsin aiemmin myös tonttiviemäröinnin uusimisen tieltä turvaan autotallin seinää vasten. Yksi isompi olisi vielä siirrettävänä ja se kesältä siirtämättä jäänyt tuija, se kun ihan suoraan edessä linjalla. Puolikas terassi odottaa myös minua ja ruuviväännintä, en todellakaan halua purkaa sitä lumen alta.Lauantain pihahommien loppupuolella kutsuin koiraa T:n lapion kimpusta ja koira lähtikin salamannopeasti minua kohti, ohitus tapahtui yhtä nopeasti ja seuraava kuva olikin hyvin pitkästä loikasta vanhan puuaidan YLI ja kuperkeikan kautta hämmästynyt koira, mä pääsin yli! Matka jatkui sekunnin ihmettelyn jälkeen kohti määränpäätä. Naapuritontin takana kulkevalla kävelytiellä meni 3 lasta, joilla isot ilmapallot. Ei tuo lasten takia tuollaisia tekisi, mutta näköjään isot pallot näkökentässä saa sen ajattelemaan, että isoja palloja, pakko olla minun, sinne! Tämä oli oikeastaan odotettavissa, onhan tuo tontin matalin aita. Se sai sunnuntaina 30cm verkko-osan, ei varmasti mene enää yli. Kop kop. Portille pitäisi tehdä sama, ei kerrota koiralle, että se on matalampi kuin muut esteet.

-Petteri

6 kommenttia:

 1. Itse en tiedä näistä kolista mitään. Sisareni kylläkin kehuvat lumityönnintä (en tiedä onko oikea nimitys).Pitkävartinen kouru?Heidän mielestään paras,kun kinosta on tarpeeksi.
  Jostakin kumman syystä omakotitalojen asukit eivät yleensä lumen- luontia pidä oikein hauskana kuntoilu muotona.
  Työnnin siis kolan kaveriksi.

  VastaaPoista
 2. Täällä on jotain 30metriä pitkää ja 3-4 leveä ajotie joka hoituu kolalla ja lumentyöntimella. Fiskarssin kummatkin. Fiskarsin kola viime vuonna Plantagenilla oli 49e ja näytti olleen täälläpäin nytkin. Työnnin oli n 5v sitten muistaakseen 40-50e eli satasella saa "kuntosalin"

  Sellainen kysymys blogin alkuvaiheilla taisi olla puhetta trimmeristä? Mikä malli ja mitkä käyttökokemukset? Mites ruohonleikkuri? Oma 25v vanha leikkuri tilttasi juuri viimeisellä niittokerralla.

  VastaaPoista
 3. Tuollainen lumentyönnin on tulossa myös, kunnon vehkeet käyttöön niin ei voi niiden puutteesta syyttää jos lunta piha täysi ;) Pari ensimmäistä talvea tai ensimmäinen voi vielä olla ihan kivaakin, eiköhän tuo lumenluonti ala korvista tulemaan jossain kohtaa!

  VastaaPoista
 4. Melkein saman verran on täälläkin kolattavaa, bonuksena koko tontin rajat ettei koira niin helposti pääse ulkopuolelle. Trimmeristä oli juttua tämän linkin takana http://www.rintsikka.fi/?p=276 Olen ollut tuohon trimmeriin hyvin tyytyväinen! Juuri sopivan kokoinen, ei liian iso eikä liian pieni. Sähkökäyttöinen olisi aivan kauhea käyttää. Siimaa tuntuu menevän aika paljon, mutta väittäisin vian olevan käyttäjässä. Varmasti ensi kesänä oppii ajamaan oikein ja niin ettei siimaa turhaan kulu niin paljoa. Ei se kovin kallista ole, lisääminen vaan tylsää puuhaa ja keskeyttää itse tekemisen.

  Ruohonleikkurin kanssa tekisin toisin yhdeltä osin, ostaisin sen vetävän mallin ensimmäisen kesän kokemuksella. Muuttaessa oli aikamoiset kulut juuri kaikenmaailman koneiden hankinnan takia. Tässä päätettiin hieman säästää kun tonttikaan ei ole mäkinen, vetävä malli tuntui turhalta. Kyllä se tuollaisella tasaisellakin nurmikolla aika kiva olisi, saa tuota laitetta lykkiä ihan tarpeeksi jos koko pihan kerralla ajaa. Ruohonleikkurista ei taidakaan omaa postausta olla, leikkurina on Stiga, mallia en muista, hintaluokaltaan 300e. Varmasti kestävä ja hyvä peli, sellainen laadukas perusleikkuri.

  VastaaPoista
 5. Mites meneekö trimmerin siimapäällä ohut pajukko poikki? Tietysti siimaa kuluu enempi.

  VastaaPoista
 6. Tuo kyseinen mallihan on sarjan kevyin, ruohotrimmeri nimelläkin markkinoitu. Nuo rajummat onkin raivaussaha nimellä, joten ne lienee oikeita vehkeitä tuollaisen pajukon kaatamiseen. Nuohan on sitten melkein 600e alkaen..

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)