17.11.2011

Tuolipohdintaa

Mun kohdalla on nyt lähiaikoina ollut vähän hiljaisempaa blogin puolella. Loppurutistus opiskeluissa ja iltatyöt vievät tehokkaasti kaiken ajan viikolla, viikonloppuisin aika mennyt rauhallisissa merkeissä rentoutuen. Harjoittelua vielä ensi viikon loppuun, sen jälkeen pitäisi hieman helpottua. Pää pullollaan postausideoita, kunhan löytäisi aikaa kirjoittaa :) Aloitetaan haaveilulla.

Olohuoneesta puuttuu jotain olennaista. Olohuonepostauksessa kerroin Tikrun sohvasta, jonka paikalla postauksen kuvissa on Tikrun peti. Tälle paikalle haluamme jonkun tuolin. Haaveissa olisi joku design-tuoli, johon ei taida vielä hetkeen olla varaa ;) Seuraavassa jotain ihanuuksia, joista kelpuuttaisin minkä vaan kaunistamaan olohuonettamme.
Ludwig Mies van der Rohen suunnittelema Barcelona-tuoli on klassikko. (kuvassa mukana myös rahi) 1929 suunniteltu tuoli on nykypäivänäkin varsin edustava. Itse pidän sen yksinkertaisuudesta, yllätys yllätys ;) Valkoinen nahka ja kromi ei voi olla toimimatta tämän perheen sisustusmakuun :) Hinta vaan on aika.. noh, sanoisinko aivan liikaa meille tällä hetkellä.Diamond-tuolin on suunnitellut Harry Bertoia vuonna 1955. Pidän tuolin muodosta, muuten en osaa sanoa mikä siinä viehättää. Valkoisella nahalla tottakai :)Täysin eri tyyliä edustaa Ilmari Tapiovaaran Artekille suunnittelema Mademoiselle-keinu. En välttämättä meillä tätä näkisi, mutta perinteisempään rintamamiestalon sisustukseen istuisi kuin nenä päähän.Keinutuoli-ihastukseni jatkuu Eamesin RAR-keinun muodossa. Eamesin tuoleja tuntuu nykyään näkyvän joka sisustuslehdessä ja blogissa, itse pidän eniten tästä keinutuolista.

Onko joku näistä teidän mieleenne vai onko jotain muita suosikkituoleja?

- Oona

4 kommenttia:

 1. Ihan pakko mainita tuosta todella kivasta tuolista (Barcelona) sellainen pieni seikka, että sen hinta on Vepsäläisessä alkaen 7662e. Kyllä, lähes kahdeksan tonnia! Tuo pieni rahi maksaa varmaan sitten muutaman tonnin erikseen.

  VastaaPoista
 2. Täytyy olla hivenen pissiä päässä, jos tuoliin upottaa lähes 8000e. Tuollaisille hinnoille kun ei ole mitään perusteita, ellei sitten halua jokaiselle vierailijalle kertoa sen. Noh, jokainen tyylillään, joillekin merkitsee elämä monine ilmaisineen ihannuuksineen ja nautintoineen ja joillekin materian arvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! En mä kyllä lähtisi sanomaan, että jollain kusta päässä jos haluaa 8k rahaa laittaa johonkin tuoliin. Valintakysymyksiä. Hurjaltahan se kuulostaa jos ei ole sellaisia rahoja sijoittaa designkalusteisiin. Noissa muuten arvo säilyy aika hyvin, että kai nekin pieniä sijoituksia on. Tuolla kävelee paljon ihmisiä vastaan, joilla ranteessa kukkuu tuon tuolin hintainen kello ja paljon kalliimpiakin eikä ne niitä varmaan kaikille vierailijoille ole käsi ojossa näyttämässä ja kertomassa hintaa.

   Joillekin 8 tonnia on oikeasti "pikkurahaa" eikä tee tiukkaa ostaa sen arvoista tuolia. Suotakoon se heille :) Ei mua ainakaan häiritse. Meille sellaista ei ole tulossa :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)