17.11.2011

Tuolipohdintaa

Mun kohdalla on nyt lähiaikoina ollut vähän hiljaisempaa blogin puolella. Loppurutistus opiskeluissa ja iltatyöt vievät tehokkaasti kaiken ajan viikolla, viikonloppuisin aika mennyt rauhallisissa merkeissä rentoutuen. Harjoittelua vielä ensi viikon loppuun, sen jälkeen pitäisi hieman helpottua. Pää pullollaan postausideoita, kunhan löytäisi aikaa kirjoittaa :) Aloitetaan haaveilulla.

Olohuoneesta puuttuu jotain olennaista. Olohuonepostauksessa kerroin Tikrun sohvasta, jonka paikalla postauksen kuvissa on Tikrun peti. Tälle paikalle haluamme jonkun tuolin. Haaveissa olisi joku design-tuoli, johon ei taida vielä hetkeen olla varaa ;) Seuraavassa jotain ihanuuksia, joista kelpuuttaisin minkä vaan kaunistamaan olohuonettamme.
Ludwig Mies van der Rohen suunnittelema Barcelona-tuoli on klassikko. (kuvassa mukana myös rahi) 1929 suunniteltu tuoli on nykypäivänäkin varsin edustava. Itse pidän sen yksinkertaisuudesta, yllätys yllätys ;) Valkoinen nahka ja kromi ei voi olla toimimatta tämän perheen sisustusmakuun :) Hinta vaan on aika.. noh, sanoisinko aivan liikaa meille tällä hetkellä.Diamond-tuolin on suunnitellut Harry Bertoia vuonna 1955. Pidän tuolin muodosta, muuten en osaa sanoa mikä siinä viehättää. Valkoisella nahalla tottakai :)Täysin eri tyyliä edustaa Ilmari Tapiovaaran Artekille suunnittelema Mademoiselle-keinu. En välttämättä meillä tätä näkisi, mutta perinteisempään rintamamiestalon sisustukseen istuisi kuin nenä päähän.Keinutuoli-ihastukseni jatkuu Eamesin RAR-keinun muodossa. Eamesin tuoleja tuntuu nykyään näkyvän joka sisustuslehdessä ja blogissa, itse pidän eniten tästä keinutuolista.

Onko joku näistä teidän mieleenne vai onko jotain muita suosikkituoleja?

- Oona

1 kommentti:

  1. Ihan pakko mainita tuosta todella kivasta tuolista (Barcelona) sellainen pieni seikka, että sen hinta on Vepsäläisessä alkaen 7662e. Kyllä, lähes kahdeksan tonnia! Tuo pieni rahi maksaa varmaan sitten muutaman tonnin erikseen.

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)