19.2.2012

Hupsista

Aiemmin keittiön seiniin liimatulle tapetille on käynyt pikku hups.

Virhe on varmaan lopulta ihan oma, olisi kannattanut esiliimata kaikki pinnat ensin. Nyt talvella kun ilma on tosi kuivaa, alkaa ongelmat ilmestyä. En usko, että kerrostalossa tällaista olisi välttämättä käynyt vaan irtoilu johtuu myös osittain hyvin hengittävästä talotyypistäkin. Nyt ei näytä siltä, että enempää saumoja aukeaisi, ei sentään tarvitse kokonaan uusiksi liimailla.

Korjausliimaukset teen vasta keväämmäällä kun ilma taas kosteampaa. Nythän tapetti on kutistunut, saumat ei menekään enää nätisti yhteen. Patterin takaa irtoava liimaus taitaa olla ihan yleistä ja olisi pitänyt liimata vähän erilaisella liimalla tästä kohtaa.

Aika helpolla päästy lumitöiden osalta pihalla, tänään saakin sitten aamusta iltaan kolata valkoista tavaraa pihalta. Juuri kun sain vajaan puolen tunnin ajan lykittyä pihaa ajokuntoon, alkoi satamaan lisää ja näyttäisi tulevan ihan reippaasti lisää.

- Petteri

4 kommenttia:

 1. Vähän erikeepperiä liisterin joukkoon niin olis pysynyt ja voishan sitä tapettia varmaan kostuttaa nyt myös liisterivedellä jotta saa venytettyä paikalleen...?

  VastaaPoista
 2. Ei ole liisteriä lainkaan käytetty vaan liimalla nuo tuolla kaikki on kiinni. Olisi pitänyt vaan esiliimata. Eteisen käytännössä tasoitin kokonaan ennen joten siellä pysyy sama tapetti samalla liimalla hyvin.

  VastaaPoista
 3. Oliko tuo keittiön tapetti liimattu vanhan tapetin päälle?
  Oliko alla puukuitulevy?
  Minkä merkkistä liimaa käytitte?
  Meilläkin on tapetoitu, mut oon pohjamaalannu kuitulevyt. Silti vähä jänskättää, että pysyykö noi tapetit seinissä.

  VastaaPoista
 4. Joo kyllä, vanhan päälle. Katsoin että oli vanha niin hyvin kiinni, että uskalsin tehdä niin. En tiedä mitä tapetin alla on, keittiö on remontoitu muistaakseni 1997, joten voi olla jotain uudempaakin materiaalia takana. Liiman merkkiä en nyt muista, saattoi olla jotain Kiiltoa tai vastaavaa. Laadukasta liimaa se jokatapauksessa oli ja tuohon soveltuvaa. Samaa tapettia ja liimaa on siis myös eteisessä ja siellä kaikki saumat on tiukasti kiinni ja tämä johtuu varmasti siitä, että alla oleva Haltex-levy on kokonaisuudessaan kitattu tasaiseksi. Esiliimauksella olisi materiaali imenyt todella paljon ja varmasti olisi irronnut. Pinta oli lisäksi niin rikkonainen, että tasoitus oli ainoa järkevä.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)