23.10.2013

Kävi pieni hups..

Tiedättekö sellaisia tavaroita, jotka seilaavat kodissa paikasta toiseen? Meillä niitä on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin :) Ne voi olla pieniä tai sitten vähän isompiakin. Tämä juttu koskee vähän isompia, muttei kuitenkaan mitään huonekalukokoa.

Saimme viikonloppuna häissämme olleeseen ohjelmaan liittyvän kukkalähetyksen. Hieno kukka olikin, kiitos H&J! Paketti oli sidottu molemmista päistä juuttinarulla, jonka Oona alkuviikolla sai päähänsä sitoa isoihin kynttilöihin. Kynttilätkin on muuten häistä... reilun vuorokauden taisivat kynttilät majailla keittiön tasolla, kunnes ne siitä siirrettiin siivoamismielessä pois takan reunalle. Kiva ajatus, siinähän ne näytti jopa ihan kivalta, vaikka olivatkin vain laitettu tuikkualustan päälle. Paremmalta kuitenkin kuin keittiön tasolla, jossa niiden ei pitäisi oleskella.

Meillä on tosiaan alkanut myös varaavalla takallamme kotimme lämmittäminen. Eilenkään ei tehty poikkeusta ja laitoinkin ihan reilun satsin puita palamaan. Mukavasti lämmittää ja kuivattihan tuo hohkaava lämpö minun juuri pestyt farkutkin lähes kuivaksi illan aikana. Aamulla olivat jo aivan kuivat.

Aamulla oli jotain muutakin muuttunutta...



Kynttilä on kellahtanut takkaa vasten ja noin puolet siitä on sulanut. Toinen kynttilä oli vieressä pystyssä ja ihan kunnossa. Steariini oli aamulla kuumasta takasta johtuen vielä nestemäisessä muodossa ja sitä sieltä sai pyyhkiä veden tavoin pois. Katsotaan nyt vielä, jääkö tuosta jotain jälkeä. Ehkä se vähän nopeuttaa ajatusta maalata uudelleen tuo takka. Steariinia oli valunut myös tasolta takan pintaa pitkin myös alemmalle tasolle.. Instagramissa on muuten tuosta kynttilästä kuva, josta näkyy miten paljon sitä on sulanut.

Jos olisin laittaisin kynttilän sydämen takkaan kiinni, tulisiko siitä sitten tosi iso kynttilä?

-Petteri


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
LIITY BLOGIN LUKIJAKSI TÄSTÄ! SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSABLOGILISTALLABLOGLOVINISSA TAI INSTAGRAMISSA!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

15 kommenttia:

  1. Hah hah, been there, done that! Meilläkin suli kolme vähän pienempää samalla tavalla. Kysymys kuuluu, että saitko kaiken steariinin pois takan pinnasta. Jos et, saattaa uudelleen maalaaminen osoittautua hieman nihkeäksi toimenpiteeksi, maali ei tartu. Mutta jos takkaa lämmittää muutaman kerran kuumaksi ja yrittää talouspaperiin imeyttää aina sulanutta steariinia pois ja lopuksi pesee kohdan tärpätillä, ehkäpä malli tarttuukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli aika iso kynttilä! :) Mielestäni sain aika hyvin kaiken pois, se selviää myöhemmin kun kunnolla pääsen tutkimaan sitä :) Vanhalla pyyhkeellä sai pyyhittyä eikä pinta tuntunut vahamaiselta. Jonkunlaisen käsittelynhän se sitten tarvitsee jos sitä siihen jää, maalia ei siis ennen ole menossa pintaan :)

      Poista
  2. No hups :) Itse säilytin tuikkuja isossa metallirasiassa jääkaapin yläpuolella olevassa kaapissa. Jääkaapista nouseva lämpö oli aiheuttanut sen, että pussillinen tuikkuja olivat yksi iso kynttilämöykky kun kesän säilytyksen jälkeen syksyllä meinasin ottaa kynttilät taas esille. On myös ikkunalaudalla aurinko sulattanut käyräksi yhden jos toisenkin antiikkikynttilän.

    Toivottavasti saatte kaiken steariinin pois takan pinnasta. Onneksi on sentään valkoinen kynttilä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kanssa jossain aiemmassa kerrostaloasunnossa jääkaapin yläkaappi lämpökaappina :) Siellä kyllä helposti kynttilät sulivat. Nyt näyttää siltä, että vanha pyyhe oli tosi hyvä tapa saada tuota pyyhittyä pois. PInnassa vähän ehkä tuntuu vahamaiselta siellä täällä, mutta silmämääräisesti ei ole näkevää steariinia. Jos ja kun maalataan niin sitten pitää rapsutella tarkemmin ja tosiaan myös seuraavan lämmittämisen jälkeen.

      Pinkki kynttilä vasta olisikin ollut kiva..

      Poista
  3. Oi oi, ehkä toi lähtee ku kovettuu!!? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi mielessä, mutta pinta on kuitenkin tiiltä, eli kaukana tasaisesta.. en viitsinyt ottaa riskiä ja antaa sen kuivahtaa siihen :) Monestihan on parempi antaa kovettua kuin lähteä levittämään..

      Poista
  4. Meidän rintsikassa on kylmä veranta. Pidin koko viime talven verrannan ikkunalaudalla kauniita kynttilöitä. Kunnes kevätaurinko tuli ja teki tuhojaan :) Enpä kyllä arvannut että aurinkokin voi niin kuumasti paistaa, että kynttilät menee kasaan. Ihan vedeksi asti ne ei sentään sulaneet, mutta niistä tuli sellaisia barbababa-hahmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se aurinko kovaa porottaa! On kyllä jännä, miten kynttiläkin pehmenee siitä :)

      Poista
  5. Hups :-) Noh, onni onnettomuudessa, takka on maalattu. Mieti, kun tuo olisi sulanut käsittelemättömään tiileen kiinni... :P

    VastaaPoista
  6. Hupsista hei, tekevälle sattuu :D

    Kelpaisko herra ja rouva Rintsikalle haaste? Käykää kurkkaamassa: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/10/blogiperiaatteeni.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitähän sattuu :) Eilen lämmittelin takkaa ja ihmettelin kun illalla tulin ulkoa sisälle, että mikä ihme siellä tuoksui.. sellainen steariinin käry. Takkahan se haisee, eli kyllä sitä siihen vielä jäi kiinni.

      Poista
    2. Niin ja kiitos haasteesta, pitää katsoa saadaanko jotain järkevää kasaan :)

      Poista
  7. Hihihi :D Tää oli kunnon kuva-arvoitus, ennen kuin luki tekstin :D Mä mietein eka, et miten ne oikeen on pullon saanu seinän läpi :O :D :D Hahahhahah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikatemppu! :) Alimmassa kuvassa näkyy vähän miten sitä steariinia on tossa tasolla ja siitä valuu alas.. Kaikkea sitä pitääkin kokea! :)

      Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)