1.11.2013

Projekti portaikko

Portaikon lastulevyn raapiminen manuaalisesti on tuhoon tuomittu ajatus. Nopeampaa olisi rakentaa uudet portaat. Tästä syystä suuntasin rautakauppaan ja esitin myyjälle asiani. Sanoin, etten tiedä onko hakemaani konetta edes olemassa. Olihan sellainen! Nimittäin monitoimikone, jossa on muutama erilainen terä sekä lisäksi hiomapalikka :)Testasin tuoreeltaan laitetta portaisiin. Toimii niinkuin ajattelinkin, mutta hidasta sekin on. Kuitenkin tämä koneellinen työstäminen on niin paljon vähemmän miestä kuluttavaa, että huristelen ihan mielelläni tuolla kuin puukolla.

Lauantaina olisi Oonan isän kanssa tarkoitus kimpassa repiä askelmista lastulevyjä irti. Voi olla hullukin tavoite, jos tavoitteeksi asettaisi, että puolet portaista olisi putsattu :)

Hyvää viikonloppua!

-Petteri

(kuva: landen.fi)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
LIITY BLOGIN LUKIJAKSI TÄSTÄ! SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSABLOGILISTALLABLOGLOVINISSA TAI INSTAGRAMISSA!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

10 kommenttia:

 1. Hmm.. Rentouttavaa viikonloppua? :) ainakin tuloksekasta!

  VastaaPoista
 2. Onhan sinulla oikea terä siihen hommaan? Mahdollisimman leveä ja kaksoishammastettu.. Menee hivenen kevyemmin kuin niillä terillä mitä paketissa on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketin terät vain tällä hetkellä.. saakohan tuollaiseen sopivia teriä sitten jostain? :) Kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Jaksaa, jaksaa! Siitä tulee upea, kun se on valmis ja mieti, ihan itse tehty. ;)
  Miettikääpäs välillä arjen luksusta:
  http://www.imageblackwhite.com/2013/11/haaste-pienta-hemmottelua.html
  Rapsuja karvaisille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taas jaksaa kun ei tee sitä hommaa :) Pikkuhiljaa... Oona saa napata haasteen, mä voin välittää rapsut :)

   Poista
 4. Meillä on samanlainen Boschin kone ja vähän joka paikkaan mies on sitä tarvinnut. Tuntuu purevan monenlaiseen materiaaliin ja hommaan. Siihen ainakin saa teriä ostaa erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että kyllä tuosta varmasti moneen hommaan on, kunhan vaan muistaa sen olemassaolon :) Teriä menenkin rautakaupasta kyselemään! Portaikossa on jonkun verran nauloja, joihin osuessaan terä aina vähän ottaa osumaa.

   Poista
 5. Ehdottelin tuota konetta 24.7:ttä. (Silloin näköjään anonyyminä). Nyt olisi arvostelun aika, toimiiko tuo kone vai onko se n.s. leipäkone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllähän leipokonekin toimii ja sillä tekee leipää :) Ei tämä mikään oikotie onneen ole kuitenkaan, mutta koneellinen työstö kyllä hieman helpottaa, vaikka on sitä käsin raapimistakin lisäksi. Ostan muutaman uuden terän vielä niin eiköhän tuo ole ihan passeli ostos. Kuulemma sille keksii varmasti käyttöä myöhemminkin. Olihan tuossa se hiomapääkin ja kasa paperia, eli viimeistelen portaat sitten sillä!

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)