19.6.2013

Uteliaisuus voitti jälleen

Tiedättekö sen tunteen, kun aikansa jotain asiaa miettii, eikä saa sitä ajatusta päästään kuukausienkaan jälkeen? Vanhassa talossa kun asustaa, tekee välillä aina mieli kurkistella päällimmäisten pintojen alle. Onhan meiltä tällä tavalla löytynyt makkarin alkuperäinen lautalattia ja myös samasta huoneesta levyjen alta vanha paneelikattokin.

Alunperin makuuhuoneen lautalattian jäljille pääsin oviaukon kynnyksen raosta. Yläaulan ja kynnyksen välissä oli pieni rako, josta valon kanssa näkyi maalattu puupinta. Nyt tämä yläaula on purettu lastulevystä ja alla on tosiaan ihan hyvässä kunnossa oleva, hienosti nariseva lautalattia.Kurkistelu alkoi tällä kertaa kuitenkin portaikon askeleesta, halusin nimittäin tietää, onko lastulevy liimattu vai ei. No ei se ollut onneksi liimattu, mutta levyn rakenne on vuosien aikana muuttunut niin, että se lähtee pieninä palasina irti. Iso työ on siis luvassa, mutta lopputulos varmasti palkitsee. Portaikko menee sitten samalla kaikkien pintojen osalta maalaukseen, joten ihan kunnon remppa tähänkin tilaan tulossa. Portaat saavat olla lautapinnoilla vaikka vuodenkin, koska ovat paljon paremman näköiset kuin karmean oksennusmuovimaton kanssa.


Ihan mukavaahan tuo purkuhommakin on, ainoastaan jäte mitä tuosta syntyy pitää saada nopeasti pois nurkista. Jalkalistat onkin jo isolta osin poltettu kellarin Porin Matissa ja sinne päätyy myös osa pienemmistä lastulevyistä.

Muutama päivä lomailtu, ei oikein saa mitään loppuun asti tehtyä. Kaikenlaista pientä on aloitettu ja jatkettu, mutta valmista ei tule. Ei pihalla eikä sisällä. Kesän kannalta tärkein olisi ehkä saada aloitettua uuden ajoportin rakennus ja isotöisinhän siinä on tolppien kaivaminen maahan. Käsi ylös, jos koet ylitsepääsemätöntä halua leikata meidän nurmikkoa, sekin pitäisi taas koko pihan osalta leikata :)

-Petteri

10 kommenttia:

 1. Onneksi laudat näyttää olevan portaissakin melko hyvässä kunnossa.
  Näissä tapauksissa aina miettii, et mitä ihmettä joku on ajatellut silloin, kun on päättänyt portaisiin vetäistä lastulevyt ja noinkin hehkeän muovimaton. Kai se on silloin ollut tyylikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvässä kunnossa näyttää olevan, samanlaista pintaa kuin makkarissa oli. Betolux-kerrosten jälkeen oikein nätti pinta. Kolhuja ym saakin olla, niitä ei lähdetä tasoittelemaan :)

   Silloinhan oli ajatus, että tuo lautalattiakin on tuossa 20-30 vuotta jo ollut, pitäisi sekin huoltaa ja maalata.. oli helpompaa levyttää. Muovimattohan oli silloin aikoihaan hieno keksintö. Kauhean nykyaikainenkin :) Onneksi näin, sillä harmittavan usein on lautalattia purettu ja levytetty vasta sitten.

   Tuota hehkeää muovimattoahan meillä oli makkarissakin, nyt siitä päästään vihdoinkin kokonaan eroon! Se kun tervehtii sisääntullessa portaikolta nyt :)

   Poista
 2. Ai että kun rentouttavan näköistä :) Rentouttavaa siksi, että näky on ruudun sillä puolen ;D
  Tuo monen asian aloittaminen kuulostaa myös niin tutulta ja kesken jääminen myös. Älkää stressatko siis, ette ole yksin! Mahtavaa Juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. muistan itsekin joskus katselleeni jonkun remppakuvia ja miettineeni, että ihan hyvä täällä on olla, vaikka kaikkia huoneita ei olla rempattukaan itse vielä. Onneksi iso osa lastulevystä saatiin eilen kadotettua, vähän siistimmän näköistä. Askelmat pitäisi myös aina loppuun asti nakertaa, tekisi sekin paljon jo :)

   Tänään näyttää vähän märältä keli ainakin näin aamulla, joten voisi olla taas purkuhetki.

   Hyvät juhannukset teillekin!

   Poista
 3. Ajattele tuota aarteen kaivamisena. ;)
  Hyvä tulloo, hiljaa ei kiirehtien.

  Mahtia Jussia sinne ja Tikrulle rapsuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hiljaa tuleekin :) Jussi meni jo, joten rapsut jäi välitettäväksi, kiitos! :)

   Poista
 4. Jokaisella miehellähän on jo akkuporakone.Ei harmainta aavistusta mitä nuo "rälläkän" näköiset koneet oikeasti tekevät,mutta ehdottomasti hankkisin ja kokeilisin.(kone kai liikuttaa edestakaisin kulloinkin valittua terää/työkalua).Mielestäni se voisi olla juuri oikea työkalu tuohon rappus hommaan.Innolla odotan mitä näistä nykyajan laminaateista kirjoitetaan 40v:n päästä.Imagelle, ei sieltä mitään aarretta löydy.Sahanpurua,sammalta ja vanhoja lehtiä,missä samat uutiset kuin tämänpäiväsessä.Samat maat sotivat ,turussa ajetaan samoilla kaduilla kolareja ja sää on sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piikkauskalut löytyy kyllä, mutta nyt on tarkoitus saada tuo levy pois rikkomatta alla olevaa "aarretta", eli alkuperäistä vanhaa lautaporrasta. Kunnostetaan siis vanhaa, niinkuin makuuhuoneessakim teimme :)

   Poista
  2. Totta.Talon historiaa en edes tunne. Taisivat aikoinaan jäädä nuo yläkerrat rakentamatta.Päätalon kirjoissa oli kyllä yläkerrassa vuokralaisia.Kahdessa rintamamies talossa purkuhommissa olleena on vain toistunut sama asia. Touhulan Akseli oli paremmpi,ja Mandraketaikuri teki paremmat temput kuin nykyään.

   Poista
  3. Tarina ei tosiaan kerro, koska yläkerta rakennettu asuinkäyttöön. Alkuperäisissä kuvissa siellä on vessa ja keittiö, joka tukisi teoriaa yläkerran vuokralaisesta.

   Talonkirja meiltä muuten löytyy, siellä ei mainintaa vuokralaisista. Monen monta asukasta tässä ollut.

   Näyttää siellä mäen päälläkin loma alkaneen?

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)