4.5.2011

rintsikka.fi ?Tämä on rintsikka.fi. Blogi, jossa seurataan elämää vanhassa 1950-rakennetussa rintamamiestalossa. Näitä vanhoja rintamamiestalojahan kutsutaan rintsikoiksi, siitä blogi on nimensä saanut. Mitään rintaliiveihin liittyvää täältä ei tule löytymään. Muita aiheita taas aivan laidasta laitaan, vanhan talon pintaremontointia sekä myös laajempia kunnostusprojekteja luvassa. Sisustusta, puutarhan laittamista, asumista, elämää. Tekstin lisäksi valokuvausta harrastava isäntä kuvailee kuvituskuvia blogin kirjoituksiin.

Blogia kirjoittaa pariskunta, joka aika nopealla aikataululla onkin yhtäkkiä kiinteistönomistajia. Remontointitaitoa ei mitään ihan hirveästi löydy, mutta onneksi on ystäviä, jotka jotain näistä tietävät. Apua saa myös aina ammattilaisilta ja vaativimmat työt teetetäänkin ammattilaisella.

Pääosassa oleva talo, sijaitsee Turussa 1200 neliön omalla puutarhatontilla. Tontti näyttäisi olevan porottavan kuuma kesällä, ilta-aurinko paistaa mukavasti terassille, jonne sivuovesta kätevästi pääsee. Aamuaurinko taas herättelee nukkuvat yläkerran isommasta makuuhuoneesta. Tontti on erittäin hyvin hoidettu ja myös hyötykasvimaata löytyy. Talo on suurempaa mallia oleva rintamamiestalo, jossa kellariin on rakennettu pesutilat, sauna ja harrastehuone, jossa kulmassa seisoo hyväkuntoinen Porin Matti. Keskikerroksessa on remontoitu iso keittiö vierellään ruokailuhuone sekä eteinen ja olohuone. Olohuoneen kulmaa koristaa taloa uudempi varaava tiilitakka. Remontoitu uudehko wc sijaitsee eteisessä. Emännän haaveissa ollut vilpola on valmiiksi lämmintä tilaa. Hurmaavien portaiden yläpäästä löytyy 2 makuuhuonetta sekä molemmin puolin rakentamatonta ullakkotilaa, joka olisi tarkoitus muutamien vuosien kuluessa laajennuksen myötä ottaa käyttöön.

Tulossa siis toivottavasti mielenkiintoista juttua laidasta laitaan! Kommentointi on erittäin suotavaa!

Tiedossa olevia kunnostuskohteita on salaojituksen uusiminen ja samalla kellarin eristäminen. Kodinhoitohuone, pesutilat ja sauna uusitaan projektin jälkeen. Katon uusiminen ja yläkerran laajennus on ohjelmassa. Uusi autotallikin pihalle joskus tulee. Näiden kaikkien välissä, sisustetaan, pintaremontoidaan, eletään unelmaa puutalossa ja grillataan sydämen kyllyydestä!

-Petteri
(joka pian grilli kainalossa odottaa hallintaoikeuden siirtymistä..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)