23.9.2011

Kohti syksyäMaanantaina paukahti pihaan 5 heittokuutiollista kuivaa koivuklapia. Puutoimittaja löytyikin kaveripiiristä! Useamman hengen voimin puut siirtyivät yllättävän nopeastikin kellarin ikkunasta suoraan pinoihin. Aiemmin 1 vastaava kuutio koivua meillä olikin sekä lisäksi jotain pientä silppua oli talolla muuttaessamme. Tämä määrä pitäisi kyllä riittää koko lämmityskauden yli. Tarkoituksena on siis mahdollisimman paljon lämmittää takalla. Apuna alakerrassa ilmalämpöpumppu sekä toki joka huoneessa sähköpatterit.

Remppa ja sisustusjutut nyt vähän vaiheessa. Keittiön tapetointi kesken, olohuoneesta verhoprojekti vähän kesken.. kyllä sitä sitten ehtii myöhemmin. Salaojaprojekti myös junnaa paikoillaan, tekijät haaveilevat, yhtään ainoata kunnon tarjousta ei hommasta vieläkään ole. Ainoa aktiivinen toimija kävi toista kertaa tontilla tutkimassa, samalla puhuttiin kuistin vieressä olevan ison kuusen kaatamisesta, se kai pitäisi kaataa kun toiselta puolelta kaikki juuret katkotaan kuitenkin. On se lisäksi sähkölinjojen kannaltakin vähän riski. Voisinkin soittaa sähköyhtiölle, haluaisivatko he kaataa sen ;) Aina sitä kannattaa koittaa! Siitähän tulisi myös kauhea määrä poltettavaa :)

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Kannattaa muistaan, että puita ei välttämättä saa kaataa ilman lupaa, vaan siiheen voidaan tarvita kunnalta maisematyölupa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä pointti tuo! Sen verran itse tuolta sähköyhtiön sivuilta kävin tutkimassa, että heiltä pitää myös lupa saada, jos linjalla on kaadettava puu. Usein puhelimitse saa luvan, joskus he tulevat katsomaan mistä kyse.

  VastaaPoista
 3. Ihania syksytöitä! Polttopuut tuovat syksyn ja on ihana päästä nauttimaan pehmeästä lämmöstä.

  On kyllä kätevät systeemit että saa tuosta ikkunasta puut sisälle!! Arvostan.
  Meillä meni huonompaan suuntaan, kun tehtiin autopaikka alapihalle, niin ei puukuormaa saanut enää liiterin eteen. Onneksi toissa syksynä sentään saatiin lähemmäksi, kun pinottavaa oli 14 heittokuutioo. Nyt tilattiin 7, koska omaa puuta on ollut kuivumassa. Kuinka paljon teillä menee vuodessa puuta? Ilmeisesti käytätte vain lämmitykseen? Meillä kaksi puukiuasta ja kaksi pönttöuunia ja yksi leivinuuni vie n. 24 heittokuutiota vuodessa.. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo 24 kuutiota puuta vaatii vähän jo säilytystilaakin :) Käy kyllä kateeksi noi pönttöuunit, upeita ne vanhat. Meillä tosiaan puu palaa ainoastaan varaavassa takassa, silloin tällöin kellarin Porin Matissa. Suunnitelmissa on yläkerran remontin yhteydessä laittaa sinne joku kevyt tulisija.

  Kyllä sitä puiden tuomaa pehmeää lämpöä arvostaa täällä suuresti vaikka ensimmäistä syksyä ja talvea täällä asutaankin. Tosiaan vasta kesä ollaan tässä oltu, joten ei vielä tietoa puiden kulutuksesta. Arvio perustuu yhden tutun kulutukseen, joka myöskin yhden takan voimin paljon puita polttaa. Aika siis näyttää riittävätkö tuo puumäärä vai kasvaako sähkölasku entisestään :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)