26.6.2013

Kukkapenkin siistiminen

Viime kevään rakennetusta terassista jäi yli vähän kieroja lautoja, jotka ajattelin kaivaa maahan rajaamaan kukkapenkkiä pihatiestä ja nurmikosta. Pelkästään lautojen raahaaminen noin suurinpiirtein paikoilleen teki paljon yleisilmeelle. Jotenkin heti siistimmän oloinen. Tänään kaivoin ensimmäisen pitkän pätkän ja ihan nättihän siitä tuli!

Kukkapenkitkin oli alunperinkin vähän miten sattuu tehty, vinossa ja hieman leveämpi toisesta päästä. Vähän pitää siis multaa lisätä ja uusia kukkia istuttaa lisää täyttääksemme aukot. Kukkapenkki saa nyt muuten olla tuollaisenaan, katsotaan tämä kesä miten se tuossa elää ja kukkii. Ensi keväänä sitten vasta jotain uudistuksia ja muutoksia tarpeen mukaan. Ainakin jotain aikaisin keväällä kukkivia tulppaanien sijaan pitäisi laittaa. Tulppaaneitahan meiltä mysteerisesti katosi useita kymmeniä, joukossa myös kaikki ikivanhat mustatkin.


Hieman pitää hiekkaa lapioida tuohon reunaan, teen sen vasta sitten kun tien toinenkin puoli on tehty. Nyt on ulkona aamusta alkaen ollut niin painostavan kuuma, etten ihan helpolla ole lapioon tarttumassa :)

-Petteri

10 kommenttia:

 1. Kyllä vaan näyttää heti siistiltä ja ryhdikkäältä.
  En kyllä yhtään ihmettele, ellei lapioon tarttuminen houkuttele näillä helteillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti muuten laittaa tuohon myös ennen-kuva, mutta se näköjään jäi sitten :) Näillä keleillä ei tuota koiraakaan viitsi ulkona pitää yhtään ylimääräistä, läähättää vain ja sitten pitää keksiä keinoja millä saisi juomaan enemmän, kovin huono juomaan ollut aina.

   Poista
 2. oletko kokeillut esim. tonnikalaa veden joukkoon? Meillä palautusjuomat alkoi maistua tämän lisäyksen ansiosta.t. Marja, Eicca ja Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käytössä ollut aina kaikenlaiset keitinvedet. Esimerkiksi kanan tai sydämien ym. Näitä on pakasteltukin ja sieltä hellepäivinä otettu käyttöön, toimii hyvin. Tonnikalaa syödään niin harvoin, mutta voisihan tuotakin koittaa, juustonpalaset kupin pohjallakaan kun ei enää toimi, osaa jo napata ne sieltä käytännössä juomatta vettä lainkaan :)

   Hyvää kesänjatkoa teille! :)

   Poista
 3. Kyllä on siistin näköinen reuna. Itse tein samaa omassa pihassa hiekkalaatikon purkulaudoilla alkukesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, suhteellisen pienellä vaivalla lisäksi. En vielä tiedä, onko nurmikon puolet helpompia kaivaa. Saveahan meillä mullan ja hiekan alta löytyy. Hyvä kun saa käytettyä tuollaiset vanhat laudat hyödyksi! Mekin tehtiin vanhan terassin laudoista kasvimaalle istutuslaatikoita. Loput laudat meni Oonan kummisedän varaston lattiaksi, eipä jää nurkkiin pyörimään tuollaista lautaa, mitä ei voi edes polttaa.

   Poista
 4. No huh..multa meni toi kohta KOIRAN juomattomuudesta tekstissä ohi ja kauhukseni luin palautusjuomasta, johon lisätään tonnikalaa!! Tunsin jo maun suussani...ja eikun seuraavaksi juttua pakastetuista keitinvesistä hellepäiviksi...aina paranee. Piti ihan palata tekstin alkuun!
  Taidan itse kärsiä nestehukasta, kun näin huonosti ymmärsin lukemaani!
  Hienolta näyttää kukkapenkit,viimeistely kannattaa.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Raikasta kylmää vettä, jossa seassa lilluu tonnikalaa nesteineen. Ai että :) Tuo juttu jotenkin katoaa, koska Oonakin luki kahdesti tekstin ja 2 silloin ollutta kommenttia eikä moista viittausta koiran juomattomuuteen nähnyt :)

   Ei muutakuin pakastelemaan keitinvesiä! Hellepäiviä on tulossa lisää :)

   Kyllä se viimeistely aina kannattaisi tehdä, näistä sen taas näkee.

   Poista
 5. Nyt tosiaan olaan alueella mistä en ole edes kuullut.Olen vain aina luullut/olettanut,että eläin on viisaampi kuin ihminen.Usein olen jopa juonut liikaa.Silloin tällöin poikani kissojen lapsenpiikana olleena olen kyllä pannut merkille miten syöminen /juominen näillä menee.Tuo vanhempi eli kolli syö ensin,sitten neiti. Ja myytti,että kissat pelkäävät vettä ei mielestäni pidä paikkaansa.AINA kun ajan partani tuo kolli on käsienpesualtaassa ja lipittä vettä juoksevasta vedestä.Eipä tuo neitikään mikään juoppo ole,mutta saakelin tarkka,että vesi on uutta,raikasta,tuoretta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne pöljiä usein, nuo eläimet :) Syöminenkin on melkein taidetta, on niin tarkkaa kaikki rituaalit. Eipä niitä taida pesulle saada ilman verisiä raapimisjälkiä, mutta muuten olen ymmärtänyt, että tykkäävät plutata sen veden kanssa.

   Neiti sanan käyttö paljasti, että puhut vielä kissasta... :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)