6.6.2013

Täällä ollaan!

Huh mitä menoa. Tuntuu, ettei riitä vuorokaudessa tunnit tehdä kaikki mitä pitäisi tehdä. Listaa en ole edes viitsinyt kirjata mihinkään ylös, tekemistä on ilman listaakin :) Sisustuspuolellakin olisi pientä projektia, mutta kelien ollessa näin hyvät, ei tule mieleenkään alkaa kokoamaan huonekaluja. Tarkoitus olisi siis sadepäivän osuessa kohdalle, tehdä aiemmin suunniteltu järjestyksen vaihto olohuoneessa.


Pihalla taas tapahtuu oikeastaan joka päivä jotain pientä ainakin. Tällä viikolla kasvimaahan meni keltaista ja vihreää kesäkurpitsaa (taimia siementen sijaan tässä kohtaa kesää), sitruunamelissaa sekä uusi oregano. Chilipaprikataimikin tuli testiksi ostettua. Tietääkö joku muuten, mihin tuota sitruunamelissaa voisi muuhun käyttää kuin koristeeksi jälkkäreiden päälle?

Tikrun aitaukseen ostin myös 3kpl imukärhivilliviinejä sekä yhden vähän suuremman upean kärhön, joka jo vuorokauden jälkeen on alkanut kietomaan itseään tiukasti kaltereiden ympärille. Tarkoitus olisi tehdä kalterista täysin vihreä näiden kovaa kasvavien köynnöskasvien avulla, on sitten naapureiden puolellekin siistimmän näköinen.

Ilmalämpöpumppuongelmakin saatiin eilen sukulaisen avulla ratkaistua ja nyt pumppu taas kuin uusi! Voisin tästä raapustaa jossain välissä oman postauksen vielä. Varmistui myös, että pumppu onkin 2006 vuodelta, eikä siis olekaan mikään ikäloppu. Kuitti, jonka löysin talon papereista onkin jostain aiemmasta pumpusta.

Ensi viikolla alkaa minun neljän viikon kesäloma! Mites siellä toisella puolella ruutua vietetään kesälomaa?


-Petteri

8 kommenttia:

 1. Vielä 5pvää ja sitten 4viikon paussi... Ilmat sais jatkua tällaisina koko loman... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat on toivotumukset minullakin ilmojen suhteen, saas nähdä kuinka käy! Torstaina siis mulla alkaa loma, 4 kokonaista työpäivää vielä :)

   Poista
 2. Mä oon kuivattanut sitruunamelissan lehtiä yrttiteeksi.
  -Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kysellä jos Oona innostuisi ajatuksesta, hän kun teetä juo :) Kiitti vinkistä Kata!

   Poista
 3. Ensi viikko vielä myös töissä, jonka jälkeen neljä viikkoa nautinnollista (ja toivottavasti yhtä lämmintä) LOMAA!!! Joka siis aloitetaan viikonloppumatkalla Riikaan, jonka jälkeen varpaita uitetaan juhannusviikko saaressa. Ah ja voih, tule jo ensi viikko!!

  Ja ehdottomasti nyt nautiskellaan näistä keleistä, sisällä ehtii puuhailla myöhemminkin :)

  Aurinkoisia kesäpäiviä teille sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat on suunnitelmat siis sielläkin loman ajankohdan kanssa. Meidän matkustelut jää nyt Oona töiden takia hyvin vähiin. Luvassa kuitenkin mökkeilyä ja rentoutumista :)

   Aurinkoista lomaa sinnekin!

   Poista
 4. Jea, oma piha on mahtava juttu. Meilläkin harjoitellaan kasvimaan pitoa, kesäkurpitsassa on jo nuppu (!) ja salaatit kohta syömäkelpoisia. Koira-aitauskin löytyy, vaan ei koiraa. Mies ei halunnut sitä purkaakaan, jos joskus tulisi koiran hankkineeksi. Siihen saakka toimittaa pihan rumiluksen virkaa, koetan peitellä sitä marja-aronia-aidanteella.

  Söin juuri tänään salaattia, jossa oli mm. sitruunamelissaa, basilikaa, melonia, mansikoita, rucolaa ja jotain muuta vihreetä salaattia. Sitruunamelissa passaa myös mun aamupalasörsseleihin - banaania, omenaa tai molempia sekä nokare turkkilaista jogurttia, kenties kourallinen jotain siemeniä. Jos pirtelöitä harrastaa, tai pitäiskö sanoa smoothieita, niin niihinkin se passaa oikein mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. esäkurpitsa on kyllä todella helppo, kunhan muistaa näinä hellepäivinä kastella kaikkia aina reilusti! Kesäkurpitsathan on parhaimmillaan vähän pienempänä, eli näitä ei kannata kasvattaa valtavan suureksi, vaikka sekin helppoa on :) Salaatitkin on helppoja, en tosin tiedä mikä meidän maassa nyt vikana, kun salaatit kovin hitaasti kasvavat.

   Hyvä idea säilyttää aitaus, jos kerta on jonkunlaisia ajatuksia siitä, että koira voisi perheeseen tulla :)

   Taidetaankin koittaa tuota sitruunamelissaa esimerkiksi rahkan sekaan, kiitokset siis vinkistä!

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)