3.7.2011

Ruokailuhuone

Ruokailuhuone koki saman muutoksen kuin olohuonekin. Paneelikatto sekä kattolistat maalattiin Tikkurilan paneelikattomaalilla kahteen kertaan. Katto on selkeästi uudempi kuin olohuoneen vastaava, hieman kapeampaa paneelia ja samalla vaaleampaa, siksi kaksi kerrosta maalia riitti peittämään. Huone sai samalla tavalla runsaasti avaruutta ja valoisuutta suhteellisen pienellä vaivalla kuten ennen ja jälkeen -kuvista hyvin näkee. Huonetta asuttaa tällä hetkellä vasta suuri valkoinen korkeakiiltopöytä sekä 6 tuolia, samanlaisia kuin keittiön pöydän ääressä on neljä kappaletta. Valaisusta huolehtii kotimaista desingnia edustava piikkiöläisen Valaisin Grönlundin suunnittelema Solero-sarjan suurin malli. Arvoimme pitkään, meneekö valaisin olohuoneeseen vai ruokailuhuoneeseen. Kerrostaloasunnossa valaisin oli olohuoneen pöydän päällä, johon helposti myös löi päänsä. Olohuoneeseen laitettuna valaisin olisi hallinnut liikaa näkymää, onhan vitivalkoinen takka se asia, jonka haluammekin olevan hallitseva.

Takaisin ruokailuhuoneeseen.. vanhan ilmeisesti kamiinatyyppisen lämmittimen paikalle olemme suunnitelleet koko aukon täyttävää koivuhalkovarastoa, josta voi halutessaan ottaa polttopuita takkaan tai sitten pitää vain hienona yksityiskohtana. Senkki on myös hakusessa, sijoittuu keittiön kulkuaukolta oikealle olevaan seinänpätkän eteen, jossa tällä hetkellä lähes ainoa Ikea-huonekalumme. Kangastauluna nyt ainakin väliaikaisesti on itse ottamani makrokuva Inkaliljasta. Tein taulun alunperin Oonalle hänen vuokra-asuntoonsa, siitä on aika monta vuotta jo aikaa. Tila huutaa tekstiilejä, verhoasiat on mietinnässä, vanhoja olemassaolevia hyödynnetään varmasti ainakin tilaamalla yksi hopeinen verho lisää. Koira näyttäisi ainakin tällä hetkellä jättävän rauhaan kaiken roikkuvan, joten verhot saattavat päästä paikoilleen nopeastikin. Verhotankoja pitää vähän nostaa ylemmäs ja keksiä miten saada verhot kiinni tankomalliseen. Varmasti siihenkin on olemassa omat klipsinsä.Jouluun mennessä (kun haukku toivottavasti täysin sisäsiisti!) on sitten jo matotkin lattioilla, ruokailuhuoneeseen on tulossa musta karvamatto pöydän alle.-Petteri

3 kommenttia:

  1. Melko häiritsevän näköistä, kun talon ulkonäkö ja sisustus eivät millään tavoin vastaa toisiaan. Rintamamiestalon tunnelma ja vanhan ajan viehätys on kyllä ainakin täysin pilattu muun muassa seinä- ja lattiamateriaaleilla... sääli.

    VastaaPoista
  2. Niin nämä on näitä ainaisia makuasioita. Onneksi Suomi on täynnä näitä taloja, jotka ovat alkuperäiskunnossa, sieltä voi valita mieluisansa. Vähän sama kuin julistaisi, että kaikilla pitäisi olla 50-luvun auto näiden pihassa, ei voi olla 2000-luvun asioita lainkaan. Vesikin pitäisi lämmittää padassa :) Meillä on talo kyllä ulkoapäin jotain ihan muuta kuin rintamamiestalon näköinen. Seinä- sekä lattimateriaalit ovat nyt mitä ovat, ei olisi meidänkään valinta. Myöhemmässä vaiheessa koittavat sisätilojen isommat uudistukset ei kuitenkaan ole esim. pinkopahveja seinään tuomassa :)

    VastaaPoista
  3. hei, saisinko kysyä minkä levyinen tämä teidän ruokailuhuone on?? itse olemme rakentamassa ja mietin minkä kokoinen ruokailuhuone olisi hyvä :)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)