3.1.2012

Asuntomessujen suosikkeja osa 3

Vihdoinkin luvassa meidän molempien ehdoton suosikki asuntomessuilta. Ei varmasti liene kovinkaan yllättävää, johan sen talon nimikin kertoo... nimittäin ylivoimaiseksi suosikiksi muodostui aika nopeastikin Villa White.Asuntomessujen nettisivujen esittelyteksti sanoo talosta seuraavaa: Villa White on suunniteltu aktiiviselle, nelihenkiselle perheelle. Yläkerran valoisa, avara ja tehokas pohjaratkaisu on suunniteltu siten, että upeat maisemat ovat aina osana tätä kotia. Makuuhuoneet ovat vierekkäin merenpuoleisella seinällä, joten jokaisesta on upeat näköalat merelle. Toisessa päässä taloa ”parvella” on koko perheen yhteinen levähdyspaikka, arkiolohuone. Alakerran pohjaratkaisu on kuten yläkerrassakin valoisa, avara ja tehokas. Portaat ja takka antavat alakerralle luonnetta. Keittiö on alakerrassa. Erillinen saunarakennus.Tässä talossa on myös monen muun talon tavoin erillinen arkiolohuone. Tuntuu olevan nykyään trendi, mitä en ihan itse vielä ole ymmärtänyt. Alakerran avara olohuone + ruokailutila on siis käytännössä koristeena, odottamassa ystäviä ja illanviettoa?  Tämä tila kun on ehkä talon hienoin osa. Suuressa keittiössä on meinaan arkiruokapöytä erikseen. Jos koti olisi meidän, olisi tässä isossa hienossa olohuoneessa se telkkari, toinen sitten vaikka siellä arkiolohuoneessa :) Molemmin puolin tätä upeaa alakerran tilaa on lasitetut terassit, meren puoleinen näkymä avautuu ruokailutilasta. Meren puolella terassi jatkuu koko talon mittaisena. Yläkerrassa on myös iso parveke, josta kaikista kolmesta makuuhuoneesta pääsee. Arkiolohuoneesta pääsee myös omalle parvekkeelle.Erittäin modernissa talossa on hauskasti yhdistetty myös vähän perinteisempää lautaa valkoiseksi maalattuna. Lautaa löytyy ainakin ulkolaudoituksesta, keittiön välitilasta, makuuhuoneiden sängyn päädyistä sekä rantasaunan pukuhuoneesta. Tämä on myös idea, joka saatetaan joskus vuosien päästä nähdä meidänkin kodissa.Yläkerran wc:n korkea katto tekee tilasta todella avaran. Myös lattialta alkava ikkuna tuo mukavasti valoa tilaan. Tällaista ratkaisua meilläkin monesti kaivattaisiin, voisi kahdestaan laittautua kuntoon vaikkapa illan viettoon kun ei tarvitse vuorotellen peilipaikkaa käyttää. Tässä talossa tosin ongelmaan on myös toinen ratkaisu, nimittäin alakerrasta löytyy myös toinen wc. Melkein jokaisessa talossa oli mielestäni joitain outoja juttuja, tässä talossa se oli alakerran wc:n tolppa. Yli puolen millin kämppä ja vessassa on tolppa hieman häiritsevästi.

Makuuhuoneet olivat kaikki nykynormien mukaisesti melko pieniä huoneita, joka toisaalta on ihan viisasta, jääpä tilaa sitten oleskelutiloihin enemmän jossa aikaa enemmän kuitenkin vietetään. Kelpaisi merinäköalaan herätä näistä makuuhuoneista..

Vähän tekstiä, paljon kuvia. Tämän upean talon tilat ei pääse oikeuksiin kuvien muodossa millään. Kaikkia käytäviä en viitsinyt edes kuvata, melko tyhjiä ja tylsiäkin. Tässä talossa oli lisäksi myös oma kuntosali. Sen ja myös muiden huoneiden sijainnin voi katsoa noista pohjapiirustuksista. Ymmärtääkseni nämäkin sisustukset ja kalusteet olivat messusisustuksia, ja tuskin täysin samannäköisenä asumiskäyttöön päätyivät. Olisi mielenkiintoista nähdä, miltä tämä talo näyttää nyt messujen jälkeen.

-Petteri

Pohjakuvat lainattu asuntomessujen nettisivuilta, loput itse ottamia.

3 kommenttia:

 1. Kun olen 60-luvulla aloittanut kansakoulun ja muistelen piirustustunteja ,eihän tuossa asunnossa ole yhtään oikeaa väriä,paitsi se ruskea kaapisto.(mikä vielä piti itse sekoittaa)ja se meri mikä ei näkynyt.
  Valkoinen ja musta eivät mielestäni ole värejä. Siksi en halua pyyhkiä " mustia"sormenjälkiäni ovista.

  VastaaPoista
 2. Hmmm.... Tulipa huonosti ilmaistua miten tuo asunto sopisi meidän sakille.
  Tuon rappusmäärän ja iikkuna pinta-alan vuoksi siivousvastaava menettää/menettäisi yöunensa,ja,kun lasi pinta-alan saisi vielä pieni ruutuisena(kuin ennenvanhaan),niin microkuituliinat saisivat kyytiä.
  Töistä tullessani ja sohvalla lepäillessäni paistaisisin kuin finni nenässä.
  Tuo "rauta"miehen siviiliasuste kun hieman kärsii,vaikka uniformua töissä käytänkin.


  Tyylikäs kyllä;mutta meille ei käytännöllinen eikä"suun makuinen"

  VastaaPoista
 3. Olen myös usein miettinyt, miten mukava olisi valtavat lasiseinät.. mutta en niitä itse kyllä alkaisi pesemään! Tuossakin kovemmalla tuulella voi merivesi ihan oikeasti tuulen mukana kulkeutua ikkunoihin. Kyllähän tämäkin aika akvaario on ainakin tuon sohvaryhmän osalta.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)