28.1.2012

RuokailuhuoneRuokailuhuoneemme on kokenut viime näkemältä aika paljonkin. Onneksi ollaan aika kaukana siitä miltä se pitkään näytti. Tsekkaa täältä! Vasta jouluksi uskalsimme laittaa maton lattialle koiran takia ja rauhassa on saanut olla koko ajan. Osa matoistamme on vähän laadukkaampia ja kestävät kyllä todella hyvin käyttöä. Ruokailuhuoneen musta karvamatto onkin ollut jo kolmessa muussa asunnossa käytössä. Jos matto on saanut olla rauhassa, verhoja onkin sitten pesty valehtelematta ainakin 6 kertaa jo. Jostain syystä niihin on pikkuherran mielestä hyvä käydä merkkaamassa reviiriä. Verhot ovat myös edelliseen asuntoon teetetyt, jotka GM lyhensi tänne sopiviksi. Oonaa häiritsee suunnattomasti erilaiset verhot ruokailuoneessa ja olohuoneessa.

Halkoseinä on myös rakentunut pitkin syksyä ja talvea ja alkaa olla pikkuhiljaa halutussa korkeudessa. Halkoseinän vieressä oleva Ikean Expedit laitettiin ruokailuhuoneeseen väliaikaisesti muuton jälkeen ja siinä se vieläkin on. Eipä siellä sisällä mitään olekaan ;) Tämä korvataan jollain muulla kalusteella kunhan sopiva ja järkevä keksitään.

Muita kiinteinä kalusteina huoneessa on Ikean jo valikoimista poistunut Norrsten-senkki, josta lisää täällä. Valkoinen korkeakiiltoinen Askosta ostettu ruokapöytä on myös edelliseen asuntoon hankittu. Tuoleina mustat keinonahkaiset Askon Julie-tuolit. Tuolissa on yllättävän hyvä istua, jonka takia ostimme samanlaiset tuolit keittiöönkin. Vaikka pöydän ympärillä olisikin enemmän kuin kuusi ruokailijaa, kaikilla on siis samanlaiset tuolit :)

Päävalaisimena ruokailuhuoneessa on Valaisin Grönlundin Solero, joka valaisee tilan yllätävänkin hyvin. Moni meille kylään tullut on todennut sen näkyävän kauniisti kadulle saakka. Soleron lisäksi senkin päällä on Pentikin Pallolampunjalka ja siinä Deko-varjostin. Tällä hetkellä se on pelkästään koristeena, lähin pistorasia on oviaukon toisella puolella.

Vähän väliä vaihtuvien sisustusesineiden lisäksi huonetta koristaa uusi taulu. Aiemmin tilalla oli pinkki kukkataulu, joka on Petterin valokuvasta tehty alunperin Oonan ensimmäiseen omaan vuokra-asuntoon. Petterillä on työn alla tarkempi postaus taulusta ja sen rakenteesta, ei ole mikään ihan perustaulu sen puolesta..- Petteri & Oona

5 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo klapiseinä saisi pienen piristeen,kun tuo klapi koko hieman vaihtelisi.
  Minun nuoruudessani nämä klapipinot jopa koristeltiin.(en kylläkään tiedä miksi)
  Nämä v-juomat ja klapipinot vaan kuuluvat yhteen, niin kuin terva ja sauna.

  VastaaPoista
 2. Voisi hyvinkin tuoda vaihtelua vähän eri klapikoot, tuo aukko on kuitenkin aika iso. Uusissa taloissa on usein näitä koloja takan vieressä johon saa kapean soiron puita, sinne meneekin taas paremmin samankokoiset.

  Meillä on muuten portti ollut käytännössä koko talven poissa käytöstä (olet varmaan huomannutkin), joko pakkanen kutistanut reilusti terästä tai sitten routa liikuttanut kivitolppia, useamman sentin rako portissa, ei pysy siis kiinni :) Teki tätä kuulemma talvella myös alkuperäisessä paikassaan omilla tolpillaan. No eipähän ole tarvinnut pitää tontin reunoja lumesta vapaana kun ei koirakaan siellä vapaana juokse.

  VastaaPoista
 3. Huonona vitsinä heitin. Niissä koristeissa luki ALKO. Arvokkaita ilmeisesti olivat,kun me lapset emme saaneet koskea.
  Hmm.Tuo portti kyllä hieman kiusaa. Totta,että lämpötilaerot vaikuttavat,mutta en usko portin elävän näin suuria liikkeitä.(vertaa sillat,junaradat) Mistään mitään tietämättä uskon/luulen tolppien elävän vaikka olleet paikallaan jo tovin.

  VastaaPoista
 4. Lukitukseen käyttäisin (mustekalaa) tai oikeastaan sitä kevyempää mallia millä kassit sidotaan polkupyörän tarikalle. Ei korvaa alkuperäistä kiinitystä,mutta luulisin toimivan ja kuitenkin halpa jahelppo kättöinen.Talon nuorempi herra saisi kuitenkin toteuttaa halujansa.

  VastaaPoista
 5. Tällä hetkellä lukituksena toimii tarvittaessa verkkoaidan pätkä, oikein toimiva valvotuissa olosuhteissa :) Täytyy vaan toivoa että palautuu ilmojen lämmetessä, olis hieman helppokäyttöisempi..

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)