31.1.2012

Myrskytuhoja

Tällainen vanhempi postaus jäänyt julkaisematta kokonaan, joten tässä tämä nyt tulee vähän päivitettynä! Omalla tontilla tapaninpäivän myrsky ei kovin ihmeellistä saanut aikaan, vanhan vaahteran yksi haara katkesi osittain naapurin puolelle ja pysähtyi naapurin pihakeinuun ennen kuin osui vanhaan puuaitaan. Kerrankin tuuria. Auki jäänyt autotallin ovi myös vähän rikkoi ulkovaloa, kiinnityksestä murtui pieni muoviosa, toimii kuitenkin ja en ole asiaa vielä ehtinyt tutkia tarkemmin :)

 

Äitini tontilla Dragsfjärdissä taas oli kaatunut ainakin 4 puuta, jotka olisivat jääneet todennäköisesti metsään jos ei oltaisi käyty leikkimässä metsureita. Matkaan viikonloppuna lähtivät minun ja Oonan lisäksi siis äitini GM sekä L&T. Tikrukin pääsi mukaan, vaikka suurimman osan autossa joutuikin nukkumaan. Perille päästyämme osa retkikunnasta kävi tarkastamassa mitä on kaatunut ja missä. Suurin osa kaatuneista puista oli lähellä tietä, joten kaikista raskainta työtä luvassa siis vähän vähemmän. Uusi moottorisaha käymään ja puiden kimppuun. Yhdessä puussa ei uuden sahan ja erikoiskovan terän kanssa kauaa aikaa mennyt! Lopulta puita olikin pätkitty neljän sijaan yhdeksän ja suurin osa pölleistä kottikärryillä kuljettu vajaan kuivumaan. Siellä odottavat seuraavaa talkooreissua jolloin klapikoneella klapeiksi ja kuljetus kotiin. Nopeasti arvioiden puuta on nyt muutamassa tunnissa pätkitty melkein yhden talven kulutusta vastaava määrä, joten reissu oli erittäin kannattava. Metsurihommien välissä maistui kahvit, voileivät  ja nuotiolla paistetetut makkarat melko hyvältä!Kyseinen kuva ei ole tuolta reissulta vaan kuvatoimistossa myynnissä oleva kuvani. Meillä kävi tuuri kelin kanssa, seuraavana päivänä tulikin paljon lunta ja kova pakkanen.

Puusta kun puhetta, jouduimme sitten tilaamaan vähän lisää klapia. Suunnitelmat polttaa puita lähes päivittäin on toteutunut aika hyvinkin ja puuvarasto käy päivä päivältä pienemmäksi. Onnenksi tutulla puita ja tilauskin hoitui kätevästi Facebookin chat-ikkunassa :) Olen myös jonkin verran poltellut puita kellarin Porin Matissa, joten sekin lisää kulutusta. Ruokailuhuoneen klapiseinäkin on niellyt aika ison määrän puita. Kunhan lämmityskausi on loppu, päivittelen vähän meidän puunkulutusta tännekin. Itse ainakin tällaisia tietoja olisin mielelläni lukenut jostain.

Puulla lämmittäjät, millaisia määriä teillä puuta lämmityskaudella menee?

-Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)