26.8.2012

Mikä löytö!

Jotkut teistä ovat varmasti Facebookin puolelta huomanneet uusimman löytömme. Ei, se ei ole mikään tavara ;) Petteri eilen lauantaina aamulla kiinnitti huomiota yläkerran aulan lattian rakenteeseen. Pienestä raosta kynnyksen kohdalla näkyi muovimaton alla oleva lastulevy ja sen alla maalatun näköinen lautalattia!Vuorokauden maistelimme asiaa ja tänään aamulla oli pakko kurkata, mitä makuuhuoneen oksennusmuovimaton alta löytyy. Kurkistuspaikkaa mietittiin kovasti ja lopulta päädyttiin kurkistamaan sängyn alle.

Hyvältähän se näytti, joten pakkohan se oli laajentaa kurkistus laajemmalle alueelle sorkkaraudan avulla..Edelleen näyttää aivan loistavalta! Makuuhuoneen remontti siis vähän laajenee suunnitellusta tapetoinnista. Lattia näyttää olevan sen verran hyvässä kunnossa, että kevyt maalipinnan rikkova hionta, kevyt paklaus ja uusi kiiltävä valkoinen maali. Tarkoituksenakin on, että lattiaan jää vanha fiilis, joten pienet raot lautojen välissä tekevät siitä vaan paremman :)Arvatkaa vaan, alkoiko tämän myötä kiinnostamaan mitä alakerran laminaatin alla on? :)

-Oona

37 kommenttia:

 1. Oi aivan loistavaa!!! Wau!

  VastaaPoista
 2. Toi on vanhojen talojen ihanuus. <3 Ikinä ei voi tietää, että mitä löytyy tapettien tai muovimattojen alta.
  Ihana kuulla, että jätätte ns. vanhan fiiliksen lattiaan, raot ovat just upeita ja vanhaa kunnioittavia. :)

  Pakkohan alhaallakin on olla samanlaiset... ;) Jos vaikka sohvan alta kurkkaatte? :D

  Tikrulle rapsut. <3

  VastaaPoista
 3. Älä ole, teillä on kaikki uutta ja hienoa ;)

  VastaaPoista
 4. Ei ole totta! Toiset ne vaan löytelee lautalattioita omien muovimattojensa alta! Pitäisköhän itekin kokeilla, ee :P *kateellista panettelua*

  (Vähänkö tuosta tulee hieno!)

  VastaaPoista
 5. Ollaan kyllä todella innoissamme tästä löydöstä, siitä tulee niin hieno! :)

  VastaaPoista
 6. Eikö :) Harmi, ettei heti ehdi remppahommiin :)

  VastaaPoista
 7. Tosiaan kerrankin joku positiivinen yllätys :) En millään meinaa malttaa odottaa lopputulosta! Työt haittaa muita projekteja ;)

  Rapsut toimitettu polvitaipeissa tuhisevalle Tiitiäiselle <3

  VastaaPoista
 8. Harmittaa vaan, ettei kurkattu tonne viime kesänä ennen tavaroiden kantamista sisään. Toivottavasti ei vaan onnistuta pilaamaan, kun itse meinataan laittaa ;)

  Kiva kun kävit :)

  VastaaPoista
 9. Oi mahtavuutta mikä löytö!! Mäkin niin haaveilen tuollaisesta lattiasta! <3

  VastaaPoista
 10. Niin paljon negatiivisia yllätyksiä tullut ensimmäisen vuoden aikana vastaan, että tästä ollaan erittäin onnellisia! Ei vaan malttaisi odottaa lopputulosta :)
  Ehkä sitten teillekin, kun kyllästytte uusiin lattioihinne ;)

  VastaaPoista
 11. Vau, mahtava löytö! Tokihan tuollanen aarre nyt kannattaakin kaivaa esille!! Ainakin kuvissa näyttää suht hyväkuntoisellekin.

  VastaaPoista
 12. On kyllä hyvässä kunnossa niiltä osin kun on esillä, pienen pientä paikkaamista tosin on. Kuten sanottu, tarkoituskin jättää se vanha fiilis :)

  VastaaPoista
 13. Ei tässä voin muuta kuin jatkaa muiden vau!-kommentteja. On kyllä mahtava löyty. Niinhän noissa remonteissa käy, että ne tahtoo laajentua ja laajentua. Täällä on ollut remontointi jäissä hetken aikaa, mutta kauhee polte olisi jatkaa.. Aikaa ja rahaa vaan olisi..

  Täältä kans Tikrulle terveisiä :)

  VastaaPoista
 14. Ymmärrän, noi kaksi tekijää rajoittaa kyllä remonttia kummasti. Onneksi aina voi haaveilla :) Eihän meidänkään tosiaan pitänyt noin laajaa remonttia makuuhuoneeseen tehdä, lattian myötä päätettiin seinätkin laittaa "kunnolla".

  Sinne myös koiruudelle rapsut!

  VastaaPoista
 15. Pitäiskö jo ruveta linkittää lankkulattioista kuvia, niin häviäis ne muut kiireet ;)

  VastaaPoista
 16. Wautsi, todellinen löytö, mäki haluun :) Tuosta tulee varmasti upee!

  VastaaPoista
 17. Wau! Hienoa että lautaa löytyi.

  VastaaPoista
 18. Kiitos J ja kiva kun kävit! :) Toivotaan tosiaan, että tulis kiva. Ainakin odotukset on korkealla! :)

  VastaaPoista
 19. Arvaa vaan, mitä täällä ollaan koko ilta puuhattu :) Vietin päivälläkin kolme tuntia rautakauppoja kierrellen :)

  VastaaPoista
 20. Kuten jo tuossa aiemminkin totesin, välillä positiivisiakin yllätyksiä :) Tämä oli todella toivottu yllätys :)

  VastaaPoista
 21. Mä en ala. Meillä joku entisistä asukkaista remppainnoissaan repi lauta lattiat ja veti raakalaudan ja levyn päälle muovimaton =/
  Lattiasta tulee varmasti upea!! :)

  VastaaPoista
 22. Tuolla lautalattialla on myös laihduttava vaikutus. Tuolta ei pääse yöllä jääkaapille ,niin ettei joku lauta narahtaisi ja toinen heräisi.

  VastaaPoista
 23. Niin kai usein on tehty, että revitty kaikki pois. Onneksi sentään joku ollut vähän laiskempi ja laittanut levyn vaan päälle. Tuokin olisi voitu liimata tosi kovaa kiinni, nyt se on vain vähän nauloilla saumoista kiinni. Onneksi ;) Eilen saatiin yksi kaapisto pois, enää sänky ja paxi niin saa koko lattian revittyä auki.

  VastaaPoista
 24. Niin kai usein on tehty, että revitty kaikki pois. Onneksi sentään joku ollut vähän laiskempi ja laittanut levyn vaan päälle. Tuokin olisi voitu liimata tosi kovaa kiinni, nyt se on vain vähän nauloilla saumoista kiinni. Onneksi ;) Eilen saatiin yksi kaapisto pois, enää sänky ja paxi niin saa koko lattian revittyä auki.

  VastaaPoista
 25. Teoriassa kyllä, käytännössä ei ;) Tuo koko yläkerran lattia narisee, enemmän tai vähemmän. Saattaa olla, että levy päällä narisi enemmän vielä.. Yläkerrasta ei pääse alakertaan ilman että joku havahtaa, ei edes uudella narisemattomalla lattialla. Jos koira otetaan laskuista pois, Oona tuskin heräisi vaikka pomppisi alakertaan :) Portaat on kyllä se kaikista pahin narinan lähde, joskus oikein yritin (päiväsaikaan) mennä mahdollisimman hiljaa.. ei voinut olla kuulematta.

  VastaaPoista
 26. Väärin. Silloin kun heinäsirkat "kuolivat sukupuuttoon" uskoin itsekin tuohon naisten kuulemattomuuteen.Pian 32v:tta naimisissa olleena tiedän,ettei mikään mene ohi.Näyttelevät vain niin pirun hyvin.Kuulevat taatusti askeleista otinko roskapussin töihin lähtiessäni,tai laitoinko likapyykkini koriin.

  VastaaPoista
 27. Mä kyllä oikeesti nukun ihan äärimmäisen sikeästi :)

  VastaaPoista
 28. Moikka! Mahtava blogi teillä :) Hetken olen jo seuraillut ja nyt tulin kommentoimaan vihdosta viimein! Mahtavan löydön teitte muovimaton alta!! Meillä on juuri parasta aikaa menossa puulattioiden maalaus valkoiseksi, tervetuloa blogiini katsomaan, miltä meillä näyttää :D <3

  VastaaPoista
 29. Olen itseasiassa käynyt vähän kurkkaamassa teidän projektia, mutta nyt paremmalla ajalla pitää tutustua tarkemmin :)

  Kiva kun jätit kommentiakin :)

  VastaaPoista
 30. Hih, jee kivaa :D Taitaa olla pikkulinnut visertänyt meidän projektista, hih ;) :D

  VastaaPoista
 31. Hieman asiaa sivuten noista lattialaudoista.Silloin 60-70-luvulla, kun varhasinuoruuteni asuin asunnossa, jossa kaikki lattiat olivat lautalattioita.Sen aikainen lämmitysjärjestlmä oli puu. Jätehuolto oli ulko WC:t ja yhteiset talousjätteiden keruulaatikot. Rottaongelma oli valmis. Myrkytyksestä johtuen(sen aikaiset myrkyt) rotat tulivat kuolemaan niiden tulisijojen läheisyyteen(tekemään pesiään),ja haju -haitat olivat sen mukaiset. Lattia purettin, raadot poistettin haisemasta.Silloin vaihdettiin lattian väriä.Tumman ruskeasta harmaaseen,tai päinvastoin.

  VastaaPoista
 32. Mukava blogi! :) Mekin vuosi sitten ostettiin rintamamiestalo ja remppailtu vähitellen, osa oli jo uusattu kun ostettiin. Mua kiinnostaisi kanssa kurkata, mitä alakerrassa parin huoneen laminaattien ja keittiön muovimaton alla on. Ainakin keittiössä kuulostaisi lautalattia olevan.. :D

  VastaaPoista
 33. Kiitos ja tervetuloa uudelleenkin! :)
  Nuo kurkkaustarpeet on vaarallisia ;) Ottakaa reunasta yksi pala laminaattia pois ja kurkatkaa mitä se on syönyt? Sen saa kuitenkin vielä takaisin :) Tsemppiä teille remonttiin!

  VastaaPoista
 34. Hyvä idea! Kiitos paljon :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)