10.8.2012

Remonttisuunnitelmia

Makuuhuoneen kulahtaneet pintamateriaalit menevät vaihtoon, mitta tuli totaalisen täyteen. Aiemminkin olemme miettineet lattian uusimista, mutta se on jäänyt vain ajatuksen asteelle.Vieläkään emme ole täysin varmoja lattian uusimisesta, sillä se tulee olemaan aika suuritöinen. Vanhassa talossa asuvat tietävät, että suoraa pintaa on lähes mahdotonta löytää. Yläkerran remontti on tulossa varmasti tulevaisuudessa, joten ajattelimme laittaa mahdollisen uuden lattian tämän vanhan päälle. Tiedetään, ei välttämättä se järkevin ratkaisu.. Vanhan päälle taas on lähes pakko laittaa muovimatto, joka taas on kalliimpi ratkaisu kun esimerkiksi laminaatti. Onneksi nykyään löytyy sentään hyvältä näyttävää muovimattoa :)Entäs sitten seinät.. Tapettia on tulossa, senkin meinaamme laittaa vanhan päälle. Löysimme sängyn puoleiselle seinälle aivan ihanan raitatapetin! Tuo mukavasti korkeutta viistokattoiseen tilaan. Väreinä tuttuun tapaan valkoinen, musta ja hopea :) Valkoisessa on hieman lämmin sävy, joten muiden seinien tapetin päättäminen on hieman haastavaa. Nyt ajatuksissa on jokin vaaleanharmaa, sillä valkoisesta on äärimmäisen vaikea löytää täsmälleen oikeaa sävyä.Tapetissa on kolme erilaista pintaa! Tumma alue tuntuu vähän mokkaiselta, kun taas valkoisessa on koholla olevia neliöitä hopean ja kapean valkoisen raidan ollessa kiiltäviä. Tämän puolesta muille seinille tulevan tapetin pitäisi pinnaltaan olla suhteellisen neutraali. Kuulostaako ihan pöhköiltä ajatuksilta? :)

-Oona

10 kommenttia:

 1. Toi on niin totta että vanhoista taloista ei helpolla suoraa pintaa löydy nim. 50-luvulla tehdyssä rintsikassa remonttia yrittävä :D Yritä siinä nyt laattaa ym. laittaa seinään kun se on joka suuntaan kiero ja aina vinossa :D Mutta tuohon lattia asiaan, meillä oli (on) ilmeisesti alkuperäinen muovimatto keittiössä ja laitetiin laminaatti päälle vaan, toimii ainakin vaimentimena :) Helpolla pääsi ja vältti samalla turhan? työn..

  VastaaPoista
 2. Meillä on vähän muhkurainen tuo lattia, on muurin kohdalta reilun metrin matkalta selkeästi koholla.. en uskalla laminaattia koittaa edes ;) Ajatus oli myös pitää Pax paikoillaan ja rajata uusi muovimatto Paxin ympärille. Saisi tehtyä aika nätin siitä, tuota Paxia kun ei siirretä tuosta ennen kuin iso remppa tulee!

  VastaaPoista
 3. Niin jos lattia selvästi koholla niin ei siitä nätti tulisi ehkä laminaatin kanssa.. Mutta onneksi nykyään muovimatoissa löytyy upeita malleja ja valikoimaa mistä valita! Ps. teillä on i.h.a.n.a blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Joo, eiköhän siitä tule hyvä muovimatonkin kanssa :) Tuo jälkikirjoitus piristi päivää kovasti, kiitos MariaS! :)

  VastaaPoista
 5. Nykyään on niin hienoja muovimattoja, että ammattilaisen silmääkin on huijattu :)

  Kiva blogi teillä, vasta löysin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja tervetuloa, toivottavasti poikkeat toistekin! :)

  Onhan niitä, kun vaan osais vielä päättää mitä haluaisi :)

  VastaaPoista
 7. Tuossa makkarin muovimatossa on jotain kivaakin ;) Mutta ymmärrän todella hyvin, että kaikki pinnat uusitte, niin tein minäkin. Ne kierot pinnat on kyllä haasteellisia näissä vanhoissa taloissa! Täällä muovimatto oli liimattu vanhaan lautalattiaan, sai siinä repiä, hioa ja käsitellä jollain myrkyllä, jotta sen liiman sai pois laudasta - aivan kamala projekti. Päälle vaan, pääsee helpommalla :)

  VastaaPoista
 8. Ei tarvita kuin 80-luvun talo, ja paikat on vinksallaan... Ja tällä meidän taloyhtiöllä on sentään hyvä maine alueen rivitalojen keskuudessa.

  Mites maali tuon tapetin pariksi, olisiko mahdoton idea? Silloinhan saisi hyvin neutraalin pinnan ja tarkasti oikein sävytetyn värin. Tuo raitatapetti on kyllä todella kaunis.

  Mun mielestä se, että aina pitäisi purkaa pohjaan asti, on välillä vähän turhaa hifistelyä... Tapettien poistamisen ymmärrän itse hyvin, ja sen teimme mekin, kun emme halunneet ottaa riskiä uuden tapetin kiinnittymisen ja siistin pinnan kanssa. Mutta muovimatto - antakaa mennä vain.

  VastaaPoista
 9. Todellakin päälle! :) Meilläkin on toiveissa, että sitten isompaa remppaa tehdessä löytyisi lautalattia alta. Lautalattiat on ihania!

  VastaaPoista
 10. Mä haluaisin repiä nyt tapetit pois, mutta Petteri ei. Tapettia on todennäköisesti monta kerrosta (ainakin viereisessä aulatilassa on) ja sen alla Haltex-levy. Tapettia poistaessa levyn pinta menee todennäköisesti rikki ja se pitäisi tasoittaa. Päätetään mitä tahansa, lopputulos tulee olemaan sinnepäin, mutta olemme tietoisia tästä riskistä. Tuota materiaalia on hankala myös maalata. Kompromissi :) Näette sitten lopputuloksen :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)