8.6.2013

Terassi päivittyy kesäkuntoon

Ulkona siis ollaan edelleen, tällä kertaa hieman lähempänä sisustusaiheita :) Viime kesänähän rakensimme talon kylkeen uuden reilun 40 neliön terassin, jota ystävällisesti tanssilavaksikin kutsutaan. Toisessa päässä on oleskelualue sohvaryhmineen, toinen puoli on pyhitetty loikoiluun (vielä kun joku kertoisi, koska tätä loikoilua ehtisi harrastamaan).


Eilen aivan ihanan lämpimänä kesäiltana oli vihdoin aika rakentaa viihtyisyyttä terasille. Sain vihdoin pitkään himoitsemani maton sohvaryhmän alle ja miten paljon se tekeekään! Nyt ryhmä on vihdoin kokonaisuus ja huomattavasti aiempaa viihtyisämpi. Vielä muutamia valkoisia tyynyjä sohvalle ja tuoleille, niin kesäkeidas on valmis :)


Kuvissa näkyy muuten mitä mainioin kesäjuoma, kivennäisvettä maustettuna itsetehdyllä raparperisiirapilla. Nam! Kiitos Tuija vinkistä! :)




-Oona

32 kommenttia:

  1. Niin viihtyisä terassi teillä! Ja kuulostaapas herkulliselta tuo juoma, harmi kun meillä ei vielä ole raparperia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä tässä(kin) on vähän laittamista, mutta kyllä täällä aurinkotuolilla kelpaa :) Jos jostain saat raparperia, suosittelen lämpimästi kokeilemaan :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :) Eihän näin suurta mihinkään oikeastaan tarvitsisi, mutta talon kanssa saman levyinen terde näyttää kivan sopusuhtaiselta :)

      Poista
  3. Upea tanssilava teillä onkin! Ja kyllä matto tosiaan on piste iin päällä : )
    Mekin ostettiin viimein sama valkoinen Vågo takaterassille - se on kyllä
    raikas lisä. Kiitos tuosta juomavinkistä. Meilläkään ei itsellä raparperia
    kasva, mutta veljen pihalla vähän liikaakin, joten siirapin tekotarpeet
    löytyy kyllä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, sitten vaan keittelemään :) Kokeillaan tänään varmasti kuohuvan kanssa ilta-auringossa, ei sekään varmasti huono yhdistelmä ole :)

      Onhan tuo Vågo ihan näppärä, voi olla, että meillekin kotiutuu vielä toinen. Vielä valkoist tyynyt sohville, niin nimenomaan raikasta tulee :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kyllähän tässä ihan viihtyy lämpimänä kesäpäivänä, sen verran tilaa, että voi liikkua auringon mukana ;)

      Poista
  5. Teillä näyttää puut jo kuivuvan, tai muuten vain varistavan lehtiä.Ennen vanhaan keitossa oli hius tai kärpänen.Sitten keksittin,että voileivän päällä täytyy olla tilliä.Jos se oli oikein rakennettu se oli kyllä helppo nipata siitä päältä pois.Yritäpä tuota tuosta lasista.
    Puitteet ovat kunnossa pitää mukavia kesähetkiä,joten nauttikaa olostanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamelissa oli Petterin idea ja ostos :) Lasi tosiaan untuu aika pohjattomalta, mahtuuhan sinne kokonainen viinipullo...

      Poista
  6. Kauniilta näyttää kokonaisuus! Ja todellakin on hulppean kokoinen terassi, me täällä jo haaveillaan pienestä laajennuksesta omaan terassiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Itse olen tyytyväinen vasta kun saan ne valkoiset tyynyt :)
      Sittenhän teillä on luvassa kaiken muun puuhan lisäksi terassinrakennusta :) Eihän tilaa kuitenkaan ikinä ole liikaa? :)

      Poista
  7. Kivalta näyttää! Täällä on jo koko siirappi loppu ja uutta pitäisi tehdä! Kiva kun teillekin maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin maistuu, tämään kokeiluun kuoharin kanssa :) Kiitos vielä vinkistä!

      Poista
  8. Niin ihanan iso terassi!! Ja kaunista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onhan sillä vähän kokoa, ei se valtavasti suurentunut edes kun uusiksi tehtiin. Yksinkertaistettiin ja kuistin verran laajennettiin :)

      Poista
  9. Uusi lukija ilmoittautuu :)! Täältähän löytyy kivoja ja inspiroivia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Hanna ja mukava kuulla, että olet löytänyt jutuista jotain hyödyllistä :) Nopsaan ehtisin käydä vastavierailullakin ja pitää kyllä tarkempaan seurantaan ottaa blogisi :) Jätskijuttu ainakin saattoi aiheuttaa täällä pakottavan tarpeen ostaa jäätelökone!

      Poista
    2. Hehee, itsetehdyn jäätelön koukussa ollaan ainakin täällä, joten varo vaan! Tänään valmistui perusvaniljaa, ja kyllä veti vertansa cartedorillekin :)!

      Poista
    3. Tämä on kyllä ihan pakko-ostos nyt, hintakin laitteella oli hyvin kohtuullinen :)

      Poista
  10. Ihanan iso terassi!!!Kyllä siellä nyt kelpaa kesäpäivistä nauttia! Itsekkin haaveilen kunnon terassista mutta saapi nähdä minä vuonna sellaisen saisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä mukava nauttia, mutta mitä isompi, sitä varmemmin se on myös keskeneräinen pidempään :) Meiltä kaikki kukat vielä laittamatta, oliviipuutkin on vähän epäsiistejä murattien kanssa kun innostuivat keväällä kuistilla vähän kasvamaan.

      Onko suurempi terassi kuitenkin jo suunniteltuna? Sehän on sitten jo melkein valmis! :)

      Poista
  11. Moi! Lukijaksi liityin joku aika sitten, mutta kommenttia en ole tainnut ennen jättää. Teillä on kyllä ihania juttuja talo täynnä! Tää terassi... Voi kun saisi meille siirrettyä =) Meiltä taitaa jäädä terassihaaveet ensi kesään, mutta onpahan pidempi aika suunnitella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Vielä kun tuon yläkerran ja portaikon saisi rempattua niin olisi kokonaisuus vähän paremmin kunnossa :)

      Hyvin suunniteltu terassi on helpompi rakentaakin, meillä oli vain osittain suunniteltu, loput jutut sovellettiin sitä mukaan kun tuli vastaan..

      Poista
  12. Moikka,
    aivan ihana kokonaisuus toi teijän terassi. Mistä tuo matto löytyi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, vaikka onhan tuo(kin) tosiaan vielä vähän kesken :) Matto on ihan Ikeasta! Sekä ulko- että sisäkäyttöön tarkoitettu.

      Poista
  13. Hei mistä olette ostaneet tuon varjon? Oletteko olleet tyytyväisiä siihenm esim. pysyykö hyvin pystyssä tuulessa ja tuiskeessa?

    Ja kiitokset kivasta blogista! Luettua tulee, mutta kommentoitua harvoin.
    Ihanaa kesän jatkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varjo on Plantagenista. Siinä on lisäksi 2kpl painokiviä, tuon varjon omia. Neljälle olisi paikka, mutta ovat verrattain arvokkaita niin lähdettiin testaamaan kahdella. Saisihan tuon pultattua terassiin kiinnikin, jos olisi ongelmana lentoon lähtö :) Kovin tuulisella kelillä ei olla varjoa edes pidetty auki. Kyllä tuon varmasti rikki saisi helpollakin. Varjo jäi talveksi pihalle eikä kangas ole kyllä muuttunut lainkaan :)

      Laatu ja vahvuus on ihan kunnossa hintaan nähden, eihän tuo varjo nimittäin kovin arvokas ollut. Olin varautunut, että kesän kestää, mutta nyt näyttää siltä, että menisi vielä ensi kesäkin tuolla.

      Kesän jatkoa sinullekin ja kiva kuulla teistä harvemmin kommentoijistakin :)

      Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)