21.7.2013

Asettelun tuskaa

Tiedätkö sen tunteen, kun pyörittelet kaikenlaisia pienesineitä, koitat löytää niille paikkaa ja yrität saada asetelman näyttämään kauniilta? Välillä haet kaapista uusia, välillä taas viet pois. Sitten siirtelet niitä yksi kerrallaan, katsot välillä lähempää ja välillä kauempaa. Vihdoin ja viimein kaikki loksahtaa paikoilleen ja olet lopputulokseen tyytyväinen. Huh, mikä projekti! :)


Itse asetelmia ja sommitelmia tehdessäni pyrin yhdistämään niihin jotain korkeaa ja jotain matalaa, samoin uutta ja vanhaa. Myös erilaiset materiaalit elävöittävät asetelmia. Pariton määrä esineitä on itselleni ihan ehdoton juttu :)

 

Kuvissa näkyvä String Pocket on mielestäni erittäin haastava täyttää näin olohuoneessa. Hyllyvälit ovat sen verran matalat, ettei sinne mene ihan mikä vaan. Haluan myös hyllyn näyttävän runsaalta, mutta en liian täydeltä.


Onko teillä jotain tiettyjä juttuja, jotka ohjaavat asetelmien tekemistä ja esineiden ryhmittelyä? Olisi kiva saada vinkkejä teiltä taitavilta :)

-Oona

15 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Mulla ei valitettavasti oo antaa vinkkejä, koska oon juurikin kaks viimeisintä postausta valitellut sitä, etten osaa tehdä noita asetelmia :) Mun mielestä olet onnistunut loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omaan silmään tuo vaatisi kyllä jotain raikkautta. On se vaikeaa, onneksi ei olla asian kanssa yksin :)

   Poista
 2. Makkarin stringit huutaa vieläkin jotakin.. en vaan onnistu tekemään edes tyydyttävää asetelmaa! Miten se voi olla niin vaikeeta!! Kaunis tuli, onnistuit hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä se vaan on ihan älyttömän vaikeaa! Kerttu sanoi hyvin tuossa alla, yleensä parhaat asetelmat syntyvät puolivahingossa. Teidän hyllyt on kyllä jo itsessään kivasti aseteltu :)

   Poista
 3. Asetelma Stringissä näyttää just siltä, runsaalta mutta ei liian täydeltä, hyvältä siis!
  Itsekin tykkään vaihdella kahden stringin sisustuksia, mutta ei oo tosiaan helppoa kapeiden väliensä vuoksi. Oon miettinyt ottaisko välillä keskimmäisen hyllyn pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa vaihtelua voisi tosiaan tuoda keskimmäisen hyllyn poistaminenkin, ei hassumpi idea :) Meilläkin tavarat taas eläneet paikasta toiseen näiden kuvien ottamisen jälkeen.

   Poista
 4. Samojen ongelmien kanssa täälläkin painitaan. Ja yhdyn tuohon stringin vaikeuteen. Siis eihän siinä muuten mitään vaikeaa olisi, mutta hitsi kun se asettelu siihen on aina ihan todella haasteellista. Ehkä juurikin hyllyvälien puolesta ja kun hyllykkö on jo itsessään niin kaunis, ettei sitä haluaisi tupata täyteen kaikkea tavaraa. Mutta oikein loistavasti olet onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältähän löytyy paljon kohtalotovereita :) Ei ole helppoa ei, mutta onneksi niitä tavaroita voi muljata siellä edestakaisin niin paljon kuin haluaa :)

   Poista
 5. Yleensä paras asetelma syntyy vähän puolivahingossa. Sitten kun oikein yrittämällä yrittää, niin eihän siitä mitään tule :D Teidän asetelma näyttää oikein kauniilta, on tarpeeksi vaihtelevuutta.

  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Liika yritys tässäkin asiassa helposti saa aikaan väkinäisen vaikutelman. On se hankalaa! :)

   Ihanaa viimeistä lomaviikkoa sulle!

   Poista
 6. Siinäpä se, miten saada kokonaisuus, joka olisi kuin paikalleen unohdettu eli sattuman täydelliseksi muokkaama? Ei tahdo syntyä tekemällä, ei sitten millään. :)
  Mutta kuvassa oleva näyttää oikeinkin hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itsellä kokonaisuudessa jokin kyllä tökkii, en osaa kyllä sanoa mikä. Asettelu vaatii kyllä runsaasti kärsivällisyyttä! :)

   Poista
 7. Juuri äsken yritin asetella tavaroita omaan Stringiin, mutta ei niin ei. Täytyy yrittää joku toinen päivä uudestaan :)

  Hyvin olet onnistunut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkisin tosiaan on vaikea saada miellyttävää lopputulosta. Kuvia kehiin, kunhan saat hyvän kombon aikaiseksi! :)

   Poista
 8. Sommittelu on sisustuksen yksi vaikeimmista asioista jos sitä alkaa liikaa miettimään. Visualistikoulussa meillä oli monia tunteja pelkkaa sommittelua, penten kamojen, isojen kalusteiden ja aina se oli yhtä haastavaa, kun on itsekriittinen... :D
  Mutta se on hyvin pitkälti makuasia ja niistä ei voi pahemmin kiistellä.
  Sääntöjä ja vinkkejä sommitteluun on monia, mutta Essillä on ihan hyvä postaus tehty asiasta, kurkkaas sieltä niksejä:
  http://esmeraldas.bellablogit.fi/vinkkeja-asetelmiin-ja-niiden-sommitteluun/

  Ja mun mielestäni sun sommitelmat ovat aina kauniita ja tyylikkäitä. <3

  Mun ihanalle karvakamulle (jota mulla on kamala ikävä) isot rapsut ja pusut!

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)