5.7.2013

Pihan kamalin homma

Pidän kaikenlaisesta pihalla tekemisestä, mutta yksi homma on kamalaa. Verkkoaitaa vasten olevan pensasaidan alusen siistiminen. Tämä kamala duuni on kyllä toisaalta hyvinkin kannattavaa tehdä, piha tuntuu meinaan heti huomattavasti hoidetummalta ja siistimmältä kun aidanalustaa on siistitty vasta muutama metri. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin tuota maatahan pitäisi kuopsutella ihan kunnolla pois tuosta ja haketta tai muuta vastaavaa levittää reilusti päälle. Ehkä sitten ensi vuonna :)

No, kuvista näette minkälainen tämä oli, ymmärrätte siis varmaan miksi lähdin kesken muiden hommien tätä tekemään? :) Kamalaa hommasta tekee oikeastaan tuo metrimäärä mitä siistittävää on. Sitähän on melkein 100 metriä! Ja jokaisella metrillä on sitä verkkoaitaa. Osittain pääsee toiseltakin puolelta siistimään, mutta siellä on vastassa hoitamattoman tontin viidakko, joka pitäisi ensin niittää tarpeeksi laajalta alueelta alas, että sinne viitsii mennä konttailemaan. Aloittamattomat sivut olisi myös tärkeää saada putsattua kunnolla, näistähän vedimme orapihlaja-aidan keväällä matalaksi. Aita on muuten saanut hirveästi voimaa ja onkin kasvanut jo metriseksi. Tunnistaako joku muuten ensimmäisessä kuvassa näkyvää violettia köynnöskasvia? Tämä pirulainen kiipeää aika kovaa vauhtia verkkoaitaa pitkin.

Tänään suuntaamme vähän kotinurkista määrittelemättömäksi ajaksi mökkeilemään lähistöllä olevan järven rannalle. Mökki on sama, jossa vietimme kaasojen ja bestmanien kanssa aikaa maaliskuussa. Oona menee maanantaina mökiltä töihin, taitaa työmatka olla jopa vähän lyhyempi kuin kotoa. Me taas Tikrun kanssa kalastellaan, uidaan ja nautitaan vain olemisesta.

-Petteri

8 kommenttia:

 1. Pirulainen on nimeltään hiirenvirna =)

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Sehän se näyttää olevankin. Lähtee maasta juurineen helposti, nuo yläosat vain kovaa kiinni verkossa. Eikä sitä onneksi ole kuin muutamissa kohdissa.

   Poista
 2. Hah, jouduin tosta ylemmästä kuvasta oikein tihrustamaan, että mikä pensasaita.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Eikö olekin siis aika vähän edes siistiä? :)

   Poista
 3. Voih, niin samaa mieltä. Tympeää touhua. Meillä on kyllä reilu kerros katetta, mutta läpi tulee ja kitkettävää riittää. Meidän 50 metriä on sekin liikaa. Itse asiassa tuntuu, että ne alueet, joilla katetta ei ole, on helpompi putsata, kun voi repiä helposti maata myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, että varmasti helpompi siistiä kun voi repiä maata myöden pois :) Saattaa olla, että koitetaan myös hiekkaa laittaa, tai sellaista pientä kivimursketta. Katsoo nyt, jääkö vain suunnitelmaksi..

   Poista
 4. Moikka! Kardinaalimoka, en ollut vielä lukijanne, vaikka tuolla instagramin puolella tuttuja ollaankin jo :), nyt asia on korjattu, myös bloglovinin puolella... Tähän postaukseen liittyvän tuskan ymmärrän enemmän kuin hyvin. Juuri tarvoin tuolla viidakossa ja otin männyntaimia esiin. Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, nyt on korjattu :) Mahtavaa!

   Ilkeitä hommia, mutta kyllä se vaan niin paljon pihaa siistii. Kyllähän tuollainen alasvedetty pensasaitakin paremmin voi ja kasvaa jos se alusta on kunnossa.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)