11.7.2013

Kumpi?

Täällä on käyty ankaraa pohdintaa viime viikkoina. Uusi pöytävalaisin tv-tasolle on ollut pitkään ostoslistalla, mutta jäänyt tähän mennessä hankkimatta päättämättömyyden vuoksi. Nyt olemme päättäneen hankkia &Traditionin Milk- valaisimen, mutta siitähän seuraa toinen ongelma: minkä väriset jalat? Musta on jotenkin niin itsestään selvä vaihtoehto ja varmasti miellyttää pitkään, mutta tammi olisi mukavan lämmin ja kaunis. Molempia löytyy vielä kaiken lisäksi mustalla sekä valkoisella johdolla.
Nyt siis tarvitsemme apua: kumpi valita? Jonkinlainen ajatus tietenkin itselläkin päässä, mutta vähän vielä empimistä ilmassa...

Onko muuten jollain teistä tietoa, mistä valaisinta saisi mustilla jaloilla? Ainakin Finnish Design Shopin valikoimissa on, mutta löytysiköhän jostain muualtakin? FDS:sta tosin voisi samoilla postikuluilla tilata jotain pientä aletuotettakin :)

-Oona

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Kuvat lainattu Finnish Design Shop


44 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tammi on jäämässä tappiolle :) Itsekin olen tuota tottunut näkemään kuvissa tammijaloilla, ehkä juuri siksi kun aiemmin ei tuota mustaa ole ollut saatavilla :)

   Poista
 2. Tammi näyttäisi kauniimmalta

  VastaaPoista
 3. Minä ajattelin ensin sanoa tammi, mutta vedänkin sanani pois ja sanon musta. Se vaan tuntuisi antavan enemmän särmää valkoiselle tasolle ja taustalle. :) Kumpainenkin on kuitenkin loistovalinta, eli väärin ei voi mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelen :) En taida olla nähnyt tuota mustaa muuten kuin kuvissa, mutta musta on kuitenkin aina musta :)

   Poista
 4. Mä vedän mustan puoleen, kun tulee tuohon tasolle ja tasosta ylöspäin ei näy tammea. Jotenkin toi musta olisi minusta siihen se parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos avusta! :) Musta ainakin olisi "turvallinen" vaihtoehto ja sopisi mihin vaan.

   Poista
 5. Värillä ei ole väliä kunhan se on musta =)

  Nina

  VastaaPoista
 6. Mä yllätän jopa itseni ja sanon, et tammi. Rikkoisi sopivasti tuota mustavalkoisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja toisi sitä lämpöä. Äh, miten päättäminen voi olla niin vaikeaa ;)

   Poista
 7. Minäkin sanoisin tammi... vaik mustakin sopisi mut toisko se sitä jotai ku ois vähän "muista" poikkeava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Onneksi kuitenkin kumpaan tahansa päädytäänkään, se sopii siihen kuitenkin :)

   Poista
 8. Riippuu mitä on suunnitelmissa tehdä olohuoneen lattialle. Tammiparketin pariksi tammiset jalat? Tähän tilanteeseen minun silmäni valitsisi mustat jalat. Ja onko ajatus kierrättää kalusteita? Kumman värisillä jaloilla lamppu kävisi makuuhuoneeseen tai vaikkapa saunaeteiseen? Muotokieli muistuttaa saunajakkaraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuoneen lattiaa joudutaan kyllä vielä katselemaan jonkun aikaa. Pyrimme nimenomaan sellaisiin hankintoihin, joita voi hyödyntää muissakin paikoissa. Molemmat toisaalta kävisivät siinäkin mielessä :)

   Poista
 9. Mun mielestä homma on ihan selvä. Ehdottomasti mustat jalat ja musta johto. En ole eläessäni nähnyt kaunista johtoa, tässä johto sulautuu mustiin jalkoihin. En näe teillä tammista sisustuselementtiä, joten musta saa minun ääneni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Selailin vähän tilausvaihtoehtoja, mustaa mustalla johdolla on erittäin vaikea löytää, muutenkin nuo mustat ovat selkeästi tammista vähäisemmässä myynnissä.

   Poista
 10. Mustan telkkarin viereen mustilla jaloilla.Tammi on turhan pliisu.Ja valkoinen johto,ettei erotu.Johdot on ikäviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin olen miettinyt, että jäiskikö tammi turhan pliisun näköiseksi. Taitaa meille päätyä juuri tuo vaihtoehto :)

   Poista
 11. Ihan aukoton vastaus / mielipide: tammijalat, mustalla johdolla :).

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta. En tosin tiedä, sopisiko tammi esim. makkariin, jossa on valkoinen lattia. Tavaroilla on meillä tapana vaihtaa paikkaa :)

   Poista
 13. On aivan liian ilmeistä valita musta mustan television viereen valkoiselle tasolle. Television elinkaari on aivan varmasti lyhyempi kuin valaisimen. Tammijalat on klassinen valinta, rikkoo mukavasti mustavalkoista sisustusta ja tuo esiin muut värit ja muodot aivan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on haastava valinta :) Tosiaan täälläkin jo kommentoitu muihin huoneisiin sopiminen on tosiaan otettava myös huomioon. Alunperin tuolla tasolla oli Pentikin Rondo mustalla varjostimella, joka sekin on ruokailuhuoneen kautta eksynyt makuuhuoneeseen saaden siellä vielä valkoisen varjostimen :) Tuota puutahan meillä onkin jo tässä huoneessa takkanurkkaa lukuunottamatta joka suunnassa, eli siinä mielessä pehmennystä ei välttämättä tähän tarvittaisi. No, katsoo nyt mihin tässä päädytään, vaihtoehtoja on kuitenkin vain kaksi :)

   Poista
 14. Moi! Ihana blogi. Juutuin ihan totaalisesti, täydellistä sairaslomapäivän viihdettä :) Onko kuvassa näkyvä tv-taso Bestå? Jos on niin laitatko linkkiä ko. tuotteeseen Ikean sivuille, niitä kun on tuhottoman paljon enkä tunnu vastaavaa löytävän. Niin ja minä ottaisin mustan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiva kuulla, että viihdyt :) Kyllä se on sitä sarjaa. Tällaista valmistahan ei sieltä valikoimista löydy vaan nämä pitää suunnitella osista. Siksi sarja onkin kätevä ja varsin edullinenkin. Kalleimmat osat on korkeakiiltovalkoiset ovet, jotka aina vähän nostaa hintaa.

   Suunnitteluohjelma ei anna tehdä linkkiä suoraan, mutta voit tehdä itse oman suunnitelman kun kerron mitä osia meillä tuossa on :)

   Bestå hylly/korotusosa 120x40x38cm 1kpl (artikkelinumero 60134049)
   Bestå hylly/korotusosa 60x40x38cm 1kpl (artikkelinumero 20134051)
   Bestå Tofta ovi 60x38 korkeakiiltovalkoiinen 3kpl (artikkelinumero 70178467)
   Päälle valkoinen lasi 180cm leveänä. Tätä en saanut suunnitelmaan lisättyä, joten pitää katsoa kaupassa mistä löytyy.

   Meillä oli vanhassa järjestyksessä 2kpl 120cm leveitä runkoja, joiden päällä 2kpl 120cm leveää lasia.
   Jos vain mahtuu niin tuollainen leveämpi on varsin mukana, jättää kivasti tilaa muullekin kuin telkkarille.

   Jos ihan samanlaisen haluat, niin hyllypaikat löytyvät noilla artikkelinumeroilla sieltä kaupan koneelta. Siinä on muuten ihan hyvä palvelukin, jos myyjän kanssa teette yhdessä haluamasi suunnitelman.

   Poista
 15. Ehdottomasti tammi!!! Pehmentäis kovasti tuota mustavalkoisuutta ja luulen että pidemmällä aikavälillä jaksaa paremmin katsoakkin sitä sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammi otettu laskentaan mukaan :) Vähän samanlainen ajatus minulla ollut alunperin tuohon..

   Poista
 16. Ehdottomasti tammi; toisi lämpöä ja rintsikkamaista tunnelmaa, toisin kuin tuo musta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täältäkin ääni tammelle :) Meillä ei kyllä kovin rintsikkamaista täällä taida olla, ainakaan omasta mielestä :)

   Poista
 17. Huomenta Petteri ja kiitos vaivannäöstäsi! Nyt tarvitsee enää saada miehen visio ja omani kohtaamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Meillähän ei tosiaan ole noissa muutakuin ne mukana tulevat pienet säätöjalat, koska muutkin kalusteet sohvaa myöden on matalia.

   Poista
 18. Musta korostuisi paremmin tuossa tason päällä. Mutta kumpikaan valinta ei ole huono.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kumpikaan ei ole huono valinta :) Nyt on kuitenkin valinta ja tilaus tehty ja kyllä siinä teidänkin apuanne käytettiin :)

   Poista
 19. Tammi!

  Se on vaan niin kaunis, ihanan kotoinen ja lämmin. mustakaan ei toki ole paha, mutta tammiset jalat olisivat hauskaasti erilainen yksityiskohta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteenne taisivat muuten päättyä tasapeliin, joka kyllä vähän yllätti! Teimme ratkaisun ja näette myöhemmin mihin me sitten päädyimme :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)