4.7.2013

Olohuone toisinpäin

Keväällä sohvanpesun yhteydessä testasimme, miltä olkkari näyttäisi jos sohva ja taso vaihtaisivatkin paikkaa. Sehän näytti erittäin hyvältä liian leveällä tasollakin ja päätimmekin toteuttaa myöhemmin tämän muutoksen. Nyt se on pari viikkoa jo tuossa ollut ja edelleen on huomattavasti parempi! Reilu 2 vuottahan tuota jo tuossa katseltiin, ihmettelen ettemme aiemmin tuota oivaltaneet. Nyt nimittäin näkee sohvalta kunnolla myös takkatulen. Kaikki neljä verhoakin roikkuvat ensimmäistä kertaa nätisti, aiemmin yksi verhoista jäi sohvan ja seinän väliin kun ei voinut yhtään enempää rakoa tehdä kun sohva tuli jo kulkuaukolle.

Muutoksesta suoria kustannuksia tuli noin puolitoistasataa euroa, kun ostimme yhden uuden 60cm tason ja yhtenäisen 180cm lasin tasojen päälle. (joka vielä laittamatta) Mittalaskelmissa en sitten ottanut huomioon lainkaan Bosen kaiutinjalkoja, jotka eivät tuohon väliin enää mahtuneet, joten nekin pääsivät nyt seinäkiinnikkeillä (30e/kpl) seinään kiinni. Itse tykkään nyt vielä enemmän noista. Jos jollain tarvetta, niin ovat myynnissä, pelkät jalat siis :)Telkkari pääsi myös seinälle kiinni, siihen on uutena ostettukin seinäkiinnike, joka löytyi aika helpostikin autotallista :) Myös muuta uutta on ilmestynyt, nimittäin kolme pientä hyllyä kulmasta on vaihtunut jo kauan sitten ostettuun mustaan hyllyyn.Nautitaan hetki tästä näkymästä vielä, sitten onkin aika kääriä matot koko kämpästä varastoon hetkeksi aikaa. Varastoon pääsevät myös ainakin sohvapöytä ja molemmat keinutuolit...

-Petteri

20 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!! :)

  Me myös vaihdoimme puolia tuossa pari vuotta sitten mooonen vuoden jälkeen ja totesimme, että oltiin oltu aluksi tosi hölmöjä. Nyt näkee keittiön pöydästäkin tv:n hyvin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä tuo vanha järjestys perustui jo aiempaan asuntoon ostetuista kalusteista, joiden joukossa siis sohva ja tv-taso.. ja kun taso ei sellaisenaan mahtunut muualle, oli järjestys sitten tuo ainoa mahdollinen. Iloitsimme myös tuurista, että sohvamme mahtui juuri ja juuri tuohon vanhaan nurkkaan, tulematta kulkuaukolle. Eipä käynyt silloin mielessä lyhentää tasoa :)

   Poista
 2. Näyttää raikkaalle. Itse olin jo päätynyt samaan mattoon,mutta ikeassa se näytti jotenkin kellertävälle. Olisikohan valo siellä tehnyt tepposensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ilo nauttia auringonvalosta koko päivän. Aamulla se paistaa keittiöön ja makuuhuoneeseen siirtyen pikkuhiljaa ruokailuhuoneen ja olohuoneen puolelle. Myöhemmin paistaa vielä olkkarin terassin puoleisesta ikkunasta aina laskuun asti. Voisi siis sanoa, että asuntomme kyllä tulvii luonnonvaloa :)

   Tuo maton sävy on luonnonvalkoinen ja kyllähän se tietyssä valossa kellertää hyvinkin voimakkaasti. Meillä on sohva ja monia muitakin vähän luonnonvalkoisempaan taittuvia, joten tämä matto kyllä menee niiden kanssa oikein loistavasti. Mikäli löytyy ihan vitivalkoista sohvaa ym niin en kyllä ostaisi tuota mattoa sen kaveriksi. Tuo raidallinen torkku on myös sellainen, mitä ollaan usein hypistelty kaupassa ja aina se on sinne jäänyt sen kellertävyyden vuoksi. Nyt se on vihdoin tuossa keinutuolissa ja ei tietoakaan kellertävyydestä.

   Poista
 3. Näyttääpäs hyvältä tämä uusi järjestys. Jotenkin jämäkämmältä tai reippaammalta jollain tapaa. Sohva istuu paikalleen paremmin kuin hyvin ja mattokin tulee kivasti esille. Välillä pienellä vaivalla saa aikaan ison muutoksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Itsekin ihmettelin heti, miten avara meidän olohuone yhtäkkiä olikin. Eihän se nyt ahdas ole missään kohtaa ollut, mutta nyt eteisestä kun astuu huoneeseen, se jotenkin aukeaa ihan erilailla. Aiemmin siinä oli heti jaloissa sohva ja pöytä..

   Nyt vaan pitäisi viimeistelyt saada tehtyä, mm. tv-tason takana oleva johtokasa niputtaa nätiksi ja piilottaa listojen alle muitakin johtoja..

   Poista
 4. Toi musta Stringi valkoisella seinällä on UPEA! JA hyvältä näyttää muutenkin muutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se kyllä toimii tosi hyvin! Hyvin usein nuo on kuitenkin valkoisia, tai jotenkin sellainen olo mulla ainakin on. Tästä ja sen tavaroiden asettelemisen hankaluudesta Oona on tekemässä postausta ihan lähiaikoina :)

   Ja kiitos, muutos siis kannatti :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Ainakin mun silmääni on avaramman ja raikkaamman oloinen näin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Juuri näin, avarampi ja huomattavastikin! Sellainen ominaisuus jäi tekstistä kirjoittamatta, että ruokailuhuoneen pöydän äärestä näkee nyt suoraan sohvalla ja luonnollisesti myös toisinpäin :) Jos jotain isompaa illanistujaista järjestää niin kiva juttuhan se on :) Yhdistää nämä kaksi erillistä tilaa enemmän toisiinsa.

   Poista
 6. Tosi hyvältä näyttää olkkari näinkin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin tekee! Ihmeen kauan henkissä pidetty anopinkielikin pääsi vähän enemmän esille :)

   Poista
 7. Tykkään isosti! Tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia on teillä kotona paljon ja erityisesti ihastuttaa nuo pienet keltaiset väriläiskät. Niitä kun on juuri sopivasti - ei yhtään liikaa, eikä yhtään liian vähän. Hyvä te, jälleen kerran!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset JuttaEmilia! Kyllähän noita pieniä juttuja tulee vähän mietittyäkin, joskus joku juttu loksahtaa vaan paikoilleen vahingossakin :) Testaamallahan se usein löytyy, katselee jotain esinettä jossain muutaman päivän.. Oonalta tosiaan tulossa tuosta Stringistä juttua, ja nimenomaan siitä esineiden asettelemisen hankaluudesta :)

   Keltaista on omasta mielestäkin nyt oikeinkin kivasti, ei liikaa. Oona ehkä jonkun ottaisi vielä pois :) Tällaisista pienistä jutuista voidaan joskus olla hieman eri mieltä, muuten aika kivasti toisen ajatukset kohtaa.

   Poista
 8. Niin näyttää valoisalta ja avaralta teidän olohuone! Nyt kun kuvia katsoo, niin tuntuu
  vaikealta ajatellakaan huonakaluja toisinpäin : ) Mutta kyllä sitä monta kertaa on itsekin
  vasta pitkän ajan kuluttua hoksannut, että jokin huonakalu sopisikin paremmin toiseen paikkaan tai huoneeseen. Ja nuo keltaiset piristykset on mainioita, juuri kuten JuttaEmiliakin tuossa sanoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisa se tosiaankin onkin, koko talo :) Tuossa aiemmassa kommentissa juuri kirjoitinkin, miten tuo aurinko valaisee aamusta iltaan. Kuvia ottaessa otin osan vähän myöhemmin kun luonto tarjosi valoa vähän turhankin paljon. Sanopa muuta, aina pitäisi pyöritellä kaikenlaisia vaihtoehtoja, vaikka järki sanoisikin että ei toimi.

   Toivotaan, ettei O kyllästy tuohon keltaiseen, tykkään itse niin kovasti siitä :)

   Poista
 9. Kauniin valoisaa ja graafista, teillä on homma selkeästi hanskassa! :) Hyvää viikonloppua Oona & Petteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos J, nämä kommentit piristävät kummasti, sillä välillä hanskat tuntuvat olevan hukassa :) Kivaa sunnuntain jatkoa sinnekin, Instagramin perusteella siellä on ollut oikein mukava viikonloppu :)

   Poista
 10. Olinko mä ainoa joka kiinnitti huomiota tuohon viimeiseen kommenttiin mattojen yms. säilöön lähtemisestä. ;) Onko teille tulossa karvaista perheenlisäystä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti olit :) Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, elokuussa meille muuttaa pieni parson-tyttö <3

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)