7.8.2013

Hyi, en syö.... vai sittenkin? :)

Laitoimme tänä vuonna kasvimaalle myös pensaspapuja. Aikamme niiden lehtien kasvamista katsoimme ja ajattelimmekin, että mahtaako noista mitään syömistä koskaan tulla. No tuli, kun tarpeeksi kauan jaksoimme odottaa. Ja paljon tulikin!



Pavuthan on syötäviä pienen keittämisen jälkeen sellaisenaan tai sitten niitä voi lisätä oikeastaan mihin ruokaan tahansa vihannesten tapaan. Meillä on kahdesti jo tehty erittäin yksinkertaista ja maistuvaa papu-pekonipastaa! Minähän en papuja syö, enkä myöskään voi sanoa syöväni pekonia, vaikka sitä tänä kesänä vähän grillin kautta maistellutkin. Tämä on kuitenkin taivaallisen hyvää! Niin hyvää, että pyöräytin eilen toisen satsin viikon sisään :)



Jotta ei jää kuvien ja kirjoituksen varaan tämän hehkutus, laitetaan yksinkertaiset ohjeet vielä mukaan :)

Nouki puskasta reilu kourallinen pensaspapuja (tai osta kaupasta/torilta). Lisää pavut kiehuvaan veteen noin viideksi minuutiksi. Jäähdytä kylmällä vedellä. Pilko pekoni pienemmäksi ja paista pannulla. Lisää 3 tai 4 pilkottua valkosipulinkynttä ja lopuksi kermaa. Pekonin ollessa suolaista, mausteeksi riittää mustapippuri. Keitä pasta ja sekoita koko komeus keskenään tai rakenna lautaselle. Nam.



Tuliko edes nälkä? Minä nautin tällaisen annoksen tänään töissä lounaaksi.

-Petteri

11 kommenttia:

  1. "Minähän en papuja syö..." Ihana! :D
    Näyttää niin hyvältä, harmi, että minä en todella tuota syö. ;)

    Mutta haastan teidät:
    http://www.imageblackwhite.com/2013/08/haaste-oman-kodin-varipaletti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästähän saa klassisen lisäkkeen jättämällä pastan ja kerman pois ja lisäämällä sipulia. Pannulla öljyyn..

      Kiitokset haasteesta, koitetaan saada tehtyä :) Onhan täällä väriä! :)

      Poista
  2. Nams! Taidan tehä tästä oman version gluteenittomalla pastalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! :) Onneksi tänäpäivänä löytyy jo aika hyvinkin noita gluteenittomia tuotteita, vaikka kovat tuntuu hinnat olevat.

      Poista
  3. Vannomatta paras! Ja hitsi, miten näyttääkin hyvälle!! Taidankin napata tän testiin kotona, katsotaan moniko sanoo hyi en syö! ;))

    VastaaPoista
  4. Hyvää tuli ja laitoin vielä lisäksi metsästä löydettyjä kanttarelleja. Herkullista!
    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui tämä yksinkertainen herkku :) Siinä on kanssa raaka-aine mitä tykkään kerätä, mutta en syödä :) Olen sienille antanut monta mahdollisuutta, rakenne ja tietynlainen metsänmaku ei vaan iske :)

      Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)