Pavuthan on syötäviä pienen keittämisen jälkeen sellaisenaan tai sitten niitä voi lisätä oikeastaan mihin ruokaan tahansa vihannesten tapaan. Meillä on kahdesti jo tehty erittäin yksinkertaista ja maistuvaa papu-pekonipastaa! Minähän en papuja syö, enkä myöskään voi sanoa syöväni pekonia, vaikka sitä tänä kesänä vähän grillin kautta maistellutkin. Tämä on kuitenkin taivaallisen hyvää! Niin hyvää, että pyöräytin eilen toisen satsin viikon sisään :)
Jotta ei jää kuvien ja kirjoituksen varaan tämän hehkutus, laitetaan yksinkertaiset ohjeet vielä mukaan :)
Nouki puskasta reilu kourallinen pensaspapuja (tai osta kaupasta/torilta). Lisää pavut kiehuvaan veteen noin viideksi minuutiksi. Jäähdytä kylmällä vedellä. Pilko pekoni pienemmäksi ja paista pannulla. Lisää 3 tai 4 pilkottua valkosipulinkynttä ja lopuksi kermaa. Pekonin ollessa suolaista, mausteeksi riittää mustapippuri. Keitä pasta ja sekoita koko komeus keskenään tai rakenna lautaselle. Nam.

Tuliko edes nälkä? Minä nautin tällaisen annoksen tänään töissä lounaaksi.
-Petteri
Super herkullisen näköistä!!!
VastaaPoistaSitä se olikin :)
Poista"Minähän en papuja syö..." Ihana! :D
VastaaPoistaNäyttää niin hyvältä, harmi, että minä en todella tuota syö. ;)
Mutta haastan teidät:
http://www.imageblackwhite.com/2013/08/haaste-oman-kodin-varipaletti.html
Tästähän saa klassisen lisäkkeen jättämällä pastan ja kerman pois ja lisäämällä sipulia. Pannulla öljyyn..
PoistaKiitokset haasteesta, koitetaan saada tehtyä :) Onhan täällä väriä! :)
Nams! Taidan tehä tästä oman version gluteenittomalla pastalla :)
VastaaPoistaHyvä idea! :) Onneksi tänäpäivänä löytyy jo aika hyvinkin noita gluteenittomia tuotteita, vaikka kovat tuntuu hinnat olevat.
PoistaVannomatta paras! Ja hitsi, miten näyttääkin hyvälle!! Taidankin napata tän testiin kotona, katsotaan moniko sanoo hyi en syö! ;))
VastaaPoistaNo sanoiko moni hyi en syö? :)
PoistaHyvää tuli ja laitoin vielä lisäksi metsästä löydettyjä kanttarelleja. Herkullista!
VastaaPoistaTiina
Hyvä että maistui tämä yksinkertainen herkku :) Siinä on kanssa raaka-aine mitä tykkään kerätä, mutta en syödä :) Olen sienille antanut monta mahdollisuutta, rakenne ja tietynlainen metsänmaku ei vaan iske :)
PoistaYum! I'd gladly have a portion!
VastaaPoista