26.8.2013

Olohuoneen johtoh**vetti

Kymmeniä erilaisia johtoja silmien edessä? Aika monen kotoa taitaa löytyä olohuoneesta jonkinlainen viihdekeskus? On telkkaria, tallentavaa digiboxia, pleikkaria/xboxia, kotiteatteria tai ainakin jonkinlaiset kaiuttimet... ja sitä johtoa. Sitä on paljon. Kuulostaako tutulta?Näin oli myös meillä aika pitkäänkin, kunnes olohuoneen järjestyksen vaihtuessa tv-tason takaosa tuli niin näkyvälle paikalle, että oli pakko vihdoinkin ryhtyä toimeen. Varmasti toista tuntia ähelsin johtojen kimpussa ja koitin tehdä mahdollisimman siistiä ja huomaamatonta. Mielestäni onnistuin aika hyvinkin. Seinällä olevien kaiuttimien pienet johdot olisi vielä voinut laittaa listan alle kulkemaan, mutta en halunnut nyt enempää noita listoja repiä irti, kun joka tapauksessa listan päälle jatkojohto tulisi kiinni. En halunnut myöskään käyttää vitivalkoista pientä johtokourua, joka nousisi seinästä vähän turhankin paljon. Kaiutinjohdot ovat nyt seinässä kiinni muutamalla kuumaliimapisteellä, erittäin toimiva ratkaisu!


Nyt on telkkarin, tallentavan digiboxin, pleikkarin, kaukosäädinsiirtimen, kahden vahvistimen ja kaiuttimien johdot nätisti nipuissa ja mahdollisimman vähän esillä. Paketista puuttuu vielä yläkertaan siirtynyt AppleTV, joka tuo pakettiin virtajohdon lisäksi neljännen hdmi-johdon. Eiköhän nekin saada lisättyä jälkeenpäin. Kuvassa vielä tuo letku kiinnittämättä seinään kiinni ja parit johdot perältä piilottamatta.


Mites teillä nämä johtoasiat? Voisi meinaan kuvitella, että nämä johdot voisi olla potentiaalinen hellasärön aiheuttaja :) Oletko muuten muistanut osallistua arvontaan?

-Petteri

25 kommenttia:

 1. Haha, toi eka kuva muistuttaa hyvin pitkälti meidän tv:n taustaa. :D Tossa keväällä meidän piti vähän siirrellä ikkunaremontin takia tv-tasoa niin mies teki huomion että sieltä tuli yhteensä kuulemma 20m turhaa piuhaa. ;) No sinne jäi vielä tollanen vyyhti mitä ekassa kuvassa ja varmaa pahempikin + pölyt päälle ja vikavirtasuojat sun muut. :P Sitten miehelläni on sellaiset muoviset isot säilytyslaatikot eteisen yläkomerossa joissa piuhat on kaikki sekaisin, kun ottaa yhden niin koko klimppi nousee mukana ja sitten se tonkii sieltä jotain tuntikausia ja tuskailee kun ei löydy ja ostaa uuden.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kuva on sellainen, miltä se on näyttänyt oikeasti kun tasoa vähän vetänyt niin että laitteetkin vähän tulleet mukana. Näitä johtoja ei ole koskaan sen ihmeellisemmin yritettykään laittaa nätisti. Kuva varmasti on aika todellinen näky monessa kodissa. Takaosastaan avoin taso on melkein pakko olla, kun miettii miten kuumana tietyt laitteet käyvät.

   Johdoissa on muuten jo tehtaalla laitettu kuvailemasi ominaisuus, että menevät solmuun :)

   Poista
 2. Toi on niin lohdullista että muillakin!
  Me saatiin just kuntoon omannäköinen latauspiste kaikkien puhelimille (postasinkin sen viime viikolla) mutta hermot ei taida riittää samana syksynä tuohon sotkuun puttumiseen :(

  Tosin olkkarissa on kaikki kunnossa ja kaappien sisällä mutta kun tänä päivänä on melkein sama näky kaikissa huoneissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on vaiettu totuus :)

   Toiseksi ylin laukku latauspisteestäsi! Paljonko haluat rahaa siitä? :)

   Poista
  2. No arvataan! Myyt ja vielä ihan sopuhintaankin! :) Mistäs tuollaisen aarteen olet löytänyt?

   Poista
  3. Pienestä puodista (entinen Mellasen grilli) nimeltä Adalmiina, Vanha Hämeentie 13.
   Ajan joka päivä ohi kun tuun töistä ja painan aika usein jarrua!
   Nytkin näytti pihalla olevan 4 laukkua (en nähnyt tarkemmin), eri kokoisia, itse kotoutin viime perjantaina taas yhden lisää.

   Kannattaa tsekata jos ei ole tuttu paikka...mut älä sit kerro kenellekään etteivät osta tyhjäksi :)

   Poista
  4. Oli ihan tuntematon tämä paikka! Olen töissä tuossa hyvinkin lähellä, mutta ei osu työmatkalle, siksi en varmaan ole nähnytkään :) Mutta pitää ehdottomasti käydä aina välillä väijymässä tarjontaa..

   Poista
 3. Tutulta näyttää :D Pitäis kyllä myös ottaa asiakseen johtojen selvittäminen, mutta toistaiseksi oon aina löytänyt jotain mielekkäämpää tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään pidä siitä erityisesti. Lisäksi noi vehkeet kerää pölyä kuitenkin ihan hirveästi, joten ei riitä johtojen selvittäminen vaan samalla sitä tulee tyhjennettyä kaikki tasot ja pyyhittyä pölyt sieltä, johdoista ja laitteista.

   Poista
 4. Moni sähkäri ja atk-"mies" on kyllä varoitellut, että häiriöitä alkaa tulla, jos johdot niputtaaa yhteen tai reikäjohdon sisään, esim. työpaikallamme tällaista ei sallita.
  Jos teet remppaa, niin riittävästi vain pistorasioita vierekkäin, meillä on ainakin 8 kpl ja johtomelska on siedettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kovia varoittelemaan :) Onhan siinä joku totuuskin, mutta en ole kyllä ikinä törmännyt minkäänlaiseen häiriöön millään laitteilla, vaikka johtoja aiemminkin ollut nipuissa. Eikä näyttänyt nytkään tulevan, vaikka reikäjohdossa telkkarin virtajohto ja hdmi meneekin.

   Mikäli tämä tila rempattaisi, niin kyllä tulisi hyvin paljon pistorasioita ja muutenkin kaikki kaiutinpiuhat ym vedettäisi seinän sisään.

   Poista
 5. Oi olen niiiiiiin monesti sanonut miehelle, että voitais nuille johdoille tehdä jotain, mutta vielä ei ole mitään tapahtunut :D Ehkä joskus.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Suosittelen käymään katsomassa JOHTOI tuotteita - on ollut suuri apu vastaavaan johto kaaokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja tuotteita, ei vaan mitenkään auta tällaiseen johtokaaokseen. Heillä kun on vain kivan värisiä jatkojohtoja tarjota :)

   Poista
  2. Moikka, Minäkin löysin avun Johtoin tuotteista. Käyppä katsomassa jos heillä olisi vielä Cable Boxeja tarjolla. Yksi Cable Box pääsi oman koti-teatterihuoneeseemme tason päälle jonkun ison kaiuttimen viereen (siis kyseessä on miehen valtakunta. On sen verran kivan näkönen loota, että kelpaa pitää esillä. :)

   Tämmönen on kyseessä http://www.johtoi.fi/product/10/cablebox-iso ja tämmönen http://www.johtoi.fi/product/5/cablebox-pieni

   (Ja tämä ei ole maksettu mainos, olen vaan ollut enemmän kun tyytyväinen Johtoin tuotteisiin :) )

   Minä :)

   Poista
  3. Tuon Cable Boxin löysin myös sivuilta :) Mietinkin sitä, että mitäköhän se meillä tekisi :) Onhan se ajatuksena hieno ja varmasti joihinkin tapauksiin vallan mainio ratkaisu. Heidän esimerkkikuvassaan on vain niin outo tilanne, etten ole koskaan nähnyt tuollaista johtokasaa tason vieressä tuolla tavalla, siihen tuollainen laatikko on ihan omiaan :)

   Lähinnä en pysty käsittämään miten tällainen laatikko toimisi käytännössä kun vaikka jos johtoja on 13kpl, niin eivät ne ole vain piilotamista varten vaan jokaisesta menee molemmat päät kiinni johonkin laitteeseen, joka usein myös kauempana, josku niinkin kaukana, että johto juuri ja juuri riittää :) Tämä laatikko olisi hauska nähdä käytössä..

   Poista
  4. Moikka vielä :)

   Tuo isompi cable box on TODELLA ISO, meille siihen mahtuu vierekkäin kaksi 4:llä pistokkeella varustettua jatkojohtoa ja tilaa jää vielä. Lisäksi laatikkoon mahtuu vielä näiden päälle "irtojohtoja". Itse olen niputtanut irtojohdot laatikkoon heidän "johdon niputtimillaan" (en nyt muista mitkä niiden nimet ovat, ehkä Cord Wrap??). Eli tarvittava määrä laatikoita sopivan välimatkan päähän toisistaan, johdot laatikoihin sisään ja laatikoiden välillä kulkee ainoastaan esim. jatkojohdot. Siksi innostun näistä niin kovasti, koska pääsin kokonaisuudessaan eroon vihaamastani johtokaaoksesta ilman mitään ylimääräisiä listoja yms. Johtosekamelskaa on myös vaikea imuroida. :) Olen ennen käyttänyt tuota samanlaista pyöreää kuorta, joka teillä on käytössä, mutta koen että Cable Box on todella paljon helpompi käyttää. Meidän käytössä nämä on olleet ihan loistavia, enkä kyllä luopuisi. :)

   Minä :) (taas)

   Poista
 7. Voi kuinka tutun näköistä. Oon yrittänyt miehelle puhua että ne vois yrittää laittaa jotenkin siististi, mutta puhuminen ei ole vielä tuottanut tulosta. Itsestä en voi mennä takuuseen että osaisin laittaa kaikki johdot takaisin oikeisiin paikkoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita sinäkin jonkunlaista lahjontaa tai vaihtokauppaa :) Meillä sitä ei tarvinnut tehdä, mutta se toimii varmasti monessa taloudessa :)

   Poista
 8. Ongelmahan tuossa sinun ratkaisussa on kun joku laite pitää siirtää/jokin lakkaa toimimasta/tai tulee uusia laitteita, silloin koko paketti pitää purkaa...

  nimimerkillä itsekin joskus johdot putkiin laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vitsit :) Moni on tuota samaa mieltä, olen täysin eri mieltä. Nimittäin putkessa menee ihan oikeasti vain jatkojohto, telkkarin virtajohto, telkkarin hdmi sekä kaukosäätimen siirtäjän johto. Eli vaikka nyt setupista vaihtuisi vahvistin tai vaikka digiboxi niin mitään ei tarvitse purkaa, pitää vain laittaa uuden laitteen virtajohto nätisti nippuun itseensä ja kiinnittää vanhan tilalle.

   Muut kuin putkessa olevat johdot eivät ole yhdessä nipussa nippusiteellä, vaan kaikki ovat irroitettavissa kunhan vain vetää liittimen irti laitteesta / jatkojohdosta. Johdot ovat vain niputettu siis itseensä ettei sitä ole siellä metritolkulla :)

   Poista
 9. Mekin kun sähköt uusittiin, niin laitettiin 4 kahden schukon pistorasiaa molempiin olohuoneen päätyihin. (Jos jostain syystä sattuu että järjestys vaihtuu. Lisäksi huoneen päästä päähän menee kaiutinjohdot katossa ja seinässä on rasiat. Pitäisi välttyä jatkojohtosykkyröiltä. Saa nähdä riittääkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Petteri tuolla jo aiemmin mainitsi, jos tätä tilaa tullaan remontoimaan suuremmin, pistorasioiden määrä kyllä lisääntyy huimasti. Teidän ratkaisu kuulostaa hyvältä!

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)