6.6.2011

Ihan pihalla!

Vihdoinkin kesäinen keli! Vähän jopa harmittanut välillä maalailla ja järjestellä sisätiloissa, mutta vähän sentään pääsi pihallekin (muutenkin kuin grillaamaan). Näillä keleillä ruoho kasvaa hirveää vauhtia, runsas kukkapenkki kaipaa kastelua ja kasvimaa asukkeja!Jo aiemmin viikolla kirvat saivat huutia. Pihalla olevissa marjapuskissa on enemmän tai vähemmän kirvoja ja isoimmassa punaviinimarjapuskassa on niitä eniten. Suihkutimme torstaina Mäntysuopaliuosta reilulla kädellä, ikivanha konsti kirvojen häätämiseen. Tämähän ei vaikuta marjojen makuun. Näyttää olevan myös toimiva keino, ei näkynyt enää ei-toivottuja asukkeja. Toivotaan myös jatkossa parasta, olisihan se kiva jos ensimmäisenä kesänä Talolla saisi marjoja.

Petteri kävi perjantaina ruohonleikkuriostoksilla ja minä ihan vapaaehtoisesti halusin ensimmäisenä ajaa koko pihan nurmikon. Muutaman kerran reilun tunnin kestäneen urakan aikana toivoi ettei puskia ja muita ihan noin paljon olisi. Onneksi varustukseen kuuluu nykyään myös siimaleikkuri, jolla esimerkiksi puskien aluset saa kuntoon. Petteri hurautti trimmerillä tänään tontin ulkopuolisten ojien ruohoviidakon matalaksi, voi sitä siisteyden määrää! Ja nyt on molemmilla "pientä" punoitusta selässä, on se ruohonleikkuu hurjaa puuhaa.. Näin alussa kaikkea tekee niin mielellään, varsinkin noita hommia missä tekemisen jäljen näkee heti. Eiköhän se into kuitenkin säilykin pitkään, toivottavasti.Myös kasvimaa, josta Petteri jo kirjoittelikin, sai tänään pieniä lisäyksiä. Nyt yritetään perunoiden, tillin ja salaatin lisäksi kasvattaa porkkanaa, retiisiä ja persiljaa. Saa nähdä mitä kasvatuksista tulee, istuttaminen ollut sitä että tehdään vako, kastellaan se, heitetään siemenet pussin ohjeen mukaan ja lopuksi peitetään. Tuloksia raportoidaan kesän mittaan!

Kukka-asioihin palaan myöhemmin runsaiden kuvien kera, toivottavasti kaikki kukista tietävät ihmiset aktivoituvat kommentoimaan viimeistään silloin. Näillä omilla Hemulin taidoillani menee vuosia selvittää mitä perennapenkistä löytyy..

-Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)