25.6.2011

Juhannus 2011

Ensimmäinen juhannus Talolla vietettiin hyvässä seurassa, hyvän ruuan ja juoman ääressä. Perinteisesti juhannukseen kuuluu myös sauna, jonka torstai-illalla pesin huolellisesti juuriharjan sekä painepesurin kanssa. Löylyt olivat melko kosteat ja samalla kovat. Säätöjä joutuu hakemaan hetken, onhan meidän kellari matalaa tilaa, joten pidemmillä vierailla pää voi osua kattoon. Miehille lankesi aattona vaativa tehtävä, hakea koivua vihtaan ja vähän koristeeksi terassille naisväen hoitaessa ruokahuoltoa.Yön pikkutunteina rakensimme myös Tikru-koiralle oman hiekkalaatikon valmiiksi, nyt saa oikein luvan kanssa kaivaa ja riehua! Muutamat limpparitkin taidettiin kumota.



Juhannuspäivä jatkuu Tikrun kanssa peuhatessa, petankkia pelatessa ja pientä remppahommaakin voi olla luvassa mikäli vaan jaksaa. Pakko ei ole tehdä mitään. Toinen J aloitti päivän ostamassani riippumatossa, ei lainkaan huono vaihtoehto! Blogia on mukava kirjoittaa terassilla uusissa kalusteissa istuen, kovin vähän saanut istuskella kun kelit ovat olleen hieman surkeat. Myöhemmin taas grillataan lihaa ja muita herkkuja. Eilen grillattiin kaasugrillillä, tänään täydellistä loppusilausta makuun haetaan puugrillin hiilloksesta. Parasta!



Ensimmäinen kesälomaviikko takana, kolme vielä jäljellä. Pientä askartelua päivittäin, isoimpana odottamassa aidantekoprojektin saaminen loppuun. Olen myös julkaisemassa lähes täydelliset puutarha-aidan rakennusohjeet täällä blogissa, kunhan saa tarvittavat kuvat vielä otettua. Tällaista ohjetta ei tunnu mistään vielä löytyvän. Pääsimme myös edellispäivänä muuttamaan nukkumispaikkamme yläkertaan, odotettu Svanen 180x200 kokoinen jenkkipatjasettimme saapui torstaina, tosin ilman valkoista sokkelia kun tilauksemme viilettääkin Varkaudessa. Sokkeli tulee ensi viikolla, toivottavasti asennettuna väliaikaisten jalkojen tilalle. Olemme vuoden miettineet tuota sänkyä ja nyt kun tarve tuli joku uusi ostaa, päätimme ostaa kerralla sitten todella hyvän, jo pelkästään Oonan selkävaivojen takia. Uskon, että tuossa nukumme todella hyvät yöunet kunhan kroppa ensin pari viikkoa tottuu uuteen alustaan. Lisätietoja sängystä ja siinä olevasta patentoidusta hyytelöjutusta voit lukea täältä!

Kiitos J&J!

- Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)