11.9.2012

Kodin pikapiristys

Pitkäaikaiset ja tarkkaavaiset lukijat ovat ehkä huomanneetkin ihastukseni leikkokukkiin. Niitä vilisee milloin missäkin postauksessa, olenpahan kirjoittanutkin rakkaudesta pioneihin ;) Tavoitteena onkin, että ensi kesänä tai viimeistään sitä seuraavana kesänä saisi leikkokukat omalta pihalta.Tällä hetkellä ruokailuhuoneen pöydällä Petteriltä synttäripäivänäni saama valtava liljakimppu levittää huumaavaa tuoksua koko alakertaan. Kyllä muuten huomaa, että oikein kukkakaupasta ostetut kimput kestävät paljon ruokakauppakukkia kauemmin, tuokin kimppu on yli viikon ikäinen. Jos Turun suunnalla liikutte, voimme lämpimästä suositella Skanssin Kauppilaa (tämä ei ole mainos).

En olekaan tainnut hehkuttaa ennen ihastustani gladioluksiin eli miekkaliljoihin. Pihalla kasvaa muutamia, niitä en kuitenkaan ole raaskinut sieltä leikellä. Olen nyt ainakin kuukauden väijynyt Plantagenin leikkokukkaosastoa huomatakseni gladiolus-ämpäreiden olevan tyhjiä. Nyt kuitenkin sain itselleni kimpun vaalenpunaisia ihanuuksia, voi tätä onnea! ;)Kukat ilahduttavat minua siis ihan tosissaan. Jos tulet käymään ja mietit tuliaisia, tässä paras vinkki ;)

-Kukka-Oona :)

6 kommenttia:

 1. Vau, mikä kimppu, aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Töistä kotiin siis Plantagenin kautta? ;)

  VastaaPoista
 3. Gladiolukset ovat todella kauniita, aivan ihana kimppu! Mä kerran yritin niitä itse kasvattaa, mutta jokin meni pieleen eikä sieltä tullut kuin pieni töpö vihreää.. Mä en ole raaskinut leikellä kukkia etupihan perennapenkistä sisälle, mulla pitäisi olla varmaan toinen penkki jossain talon takana, josta voisin käydä napsimassa sisälle kukkia ;)

  VastaaPoista
 4. Oh... Upea puska. Tykkääkös Tikrulainen? Ihme, että maljakko on vielä pystyssä. ;)

  Rapsuja Tikrulaiselle. <3

  VastaaPoista
 5. Niinhän ne on! :) Sun täytyy siis istuttaa lisää, että raaskit leikellä maljakkoon :) Toivon, että ensi kesänä meilläkin tosiaan kukkapenkki olisi vähän runsassatoisempi.

  VastaaPoista
 6. Vaikka Tikrulla lukeekin valjaissa täystuho, ei se ihan niin paha kuitenkaan ole :) Ekana päivänä kävi vähän nuuskimassa, sen jälkeen ei ole osoittanut mitään mielenkiintoa.
  Tikru ottaa nautiskellen ja kiittäen rapsut vastaan!

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)