10.9.2012

Toinen löytö!

Olemme olleet niin huumassa ensimmäisestä löydöstä makkarissa, joten katseetkin jääneet pyörimään lattiantasolle. Alkuperäinen suunnitelma oli olla koskematta kattoon. Melkein ehjä styrox kun ei juurikaan kiinnittänyt huomiota huoneessa. A päätti kurkata vähän mitä styroxin ja levyn alta löytyykään... 2 katon alta paljastuikin alkuperäinen paneelikatto!Paneelit ovat ikäisekseen tosi hyvässä kunnossa. Tänään olisi tarkoitus näyttää kuvia maalikaupassa, jos selviäisi millä se on käsitelty ja voimmeko suoraan pesun jälkeen maalata päälle. Alakerran linja siis jatkuu katon osalta yläkerrassakin, Tikkurilan Paneelikattomaalia, valkoisena tietenkin. A:n sanoin, katto tulee kruunaamaan makuuhuoneen remontin!2 kerrosta vanhaa kattoa lähti yhdessä todella helposti ja nopeasti irti. Neliöt levyt olivat nurkista pienillä nauloilla kiinni. Isompi homma oli poistaa ne kaikki naulat katosta. Huone tuntuu nyt tummana jostain syystä korkeammalta, vaikka yleensä tumma katto pienentää ja tuo kattoa alemmas.

Nopea silmäily paljasti myös, että samaa kattoa on todennäköisesti koko yläkerrassa. Annetaan niiden kuitenkin vielä olla piilossa, kaikkea kun ei kerralla millään voi kunnostaa.

-Petteri

7 kommenttia:

 1. Vau, tehän olette tehneet mahtavia löytöjä! Kiva, että nämä löydöt on vieläpä olleet hyväkuntoisia. Mitäköhän on mahtanut sen/niiden mielessä liikkua, jotka ovat nämä löydöt piilottaneet, ja selkeästi paljon huonommilla ratkaisuilla?!

  VastaaPoista
 2. Siihen aikaan tuollaista kattoa ja lattiaakaan ei oikein arvostettu enää, olihan se heille se vanha ja kulunut lattia. Helpompi päällystää ja siihen aikaan tuollaiset lastulevyt, styroxit ym oli hienoja juttuja :) Onneksi on laiskuutta peitetty, ettei ole purettu alta pois.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia löytöjä olette tehneet! Toivottavasti mekin tekisimme yhtä mukavia tulevassa kodissa. Tosin emme aijo kyllä remontoida taloa aivan heti, sen verran siistissä kunnossa se on että menee tuollaisenaan kyllä jonkun aikaa. Ehkä muutamien vuosien päästä sitte pientä pintaremonttia tms... :)

  Olen muuten se, joka laittoi sinulle facebookissa viestiä siitä yhdestä talosta ja kovasti kyseli kaikennäköistä :) Sen talon kohdallahan kävi näin; saimme erään taloista tietävän tutun mukaamme sitä katsomaan. No hän kiersi talon n. vartissa ja autoon päästyämme totesi että älkää ostako, homeessa kuulemma koko pirtti... Hän on homeelle altistunut niin kuulemma heti alkoi nenä vuotamaan ja silmiä kirvelemään :/ Pesuhuoneen laatat/saumat oli pehmeitä jne... Mutta onneksi löydettiin toinen paaaaljon parempi koti meille :)

  VastaaPoista
 4. Äkkiä huomaatte vaihtavanne tapettia ja muuta pientä kohennusta :)

  Se on aina hyvä saada mukaan joku tuttu, joka vanhoista taloista jotain ymmärtää! Nytkin olisitte hyvin voineet tarjota talosta jotain...

  Kuvia odotellessa!

  VastaaPoista
 5. Katossa oleva styrox ja pahvilevy ovat varmaan olleet sisäpuoleista lisälämmöneristystä näin päättelisin. Tuttavalla samanlainen tapaus. Itse rakennettu v. 1955 talo ja silloin panelia ja välissä tuli levyä ja levyt veks ja paneelia tilalle ja yläpohjaan ekovillaa puhallettuna.

  VastaaPoista
 6. On se varmasti lisäeristeenäkin toiminut, mutta ensisijaisesti uskoisin tuon olleen uusi kattopinta, molemmat oman aikansa. Ensin tuo levykatto, en tiedä mikä sen nimi oikein on, mutta sisältä haltex-levyn tapaista, päältä maalattua. Tuo levykatto on aikansa ollut kunnes joku halunnut ihan uuden hienon katon ja liimannut ohuen kerroksen koristeellista styroxia ;) En usko, että juurikaan kylmemmäksi huone muuttuu, onhan siellä vielä purua varmasti aika tavalla katossa ;) Aika näyttää!

  VastaaPoista
 7. Juurikin näin.Kyllä tuosta makuuhuoneesta on vaan aikojen saatossa haluttu modernimpi/tyylikkäämpi huone. Onkohan tuo paneeli nyt sitä antiikkipaneelia?Tuota käytettiin myös n.s. puolipaneelina.
  Aikoinaan huonekorkeudet,oven kahvat ja valokatkaisimet olivat mielestäni ylempänä. Olisiko se tuonut sitä suunnatonta tilan paljouden tunnetta?"Rintsikoiden"yläkerrat taitava kyllä vaihdella kodasta kenkälaatikkoon.
  Nuo värit ovat huikeita.Ruskea ja harmaa tai päinvastoin.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)