23.9.2012

Makuuhuoneen katon maalaus

Makkarin paneelikatto sai lauantaina päällensä ensimmäisen kerroksen maalia. Tänään maalattiin T:n avustuksella toinen kerros ja nyt alkaa näyttämään jo todella hyvältä! Maalina on tuttua Tikkurilan Paneelikattomaalia, jolloin ei tarvitse erikseen pohjamaalata kattoa. Vaikka se maksaa hieman muita enemmän, laskelmieni mukaan ei säästäisi mitään käyttämällä tavallista maalia ja pohjamaalia. Maali on sopivan paksua ja levittyy isolla pensselillä erittäin hyvin. Päällemaalattavissa se on jo 2 tunnin kuluttua. Tästä maalistahan oli jo kokemusta melkein koko alakerran kattojen osalta. Katso olohuoneen iso muutos viime kesältä tästä!Katto on reilun 60 vuoden aikana hieman elänyt suuntaan jos toiseenkin. Raot mitkä ei peity maalilla on hyvä piilottaa akryylimassalla, jota on helppo levittää ja siihen tarttuu myös maali hyvin. Toisen maalikerroksen jälkeen massattavia kohtia on enää nämä suuremmat kolot. Alla näkyvän kuvan naulatkin peittyivät hienosti. Ainakin yksi kerros maalataan vielä, mahdollisesti kaksikin, mutta vasta ensi viikolla.-Petteri


 POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.

  IMAGE kirjoitti 23.9.2012 klo 18.51
  No nyt alkaa näyttää hyvältä... :) Kattojen maalaaminen on yllättävän rankkaa puuhaa, muistan omilta remppa ajoilta sen.
  Tsemppiä loppurutistuksiin kattohommissa. :)

  Ja pikkuiselle Tikrulaiselle suuret rapsut.
   Petteri kirjoitti 23.9.2012 klo 19.33
   Itse ajattelin maalatessa, että mitä nopeammin tämä on hoidettu, sitä nopeammin pääsee maalaamaan lattiaa! Tämä katto on tosi kiva, mutta kyllä tuo lattia tulee olemaan se juttu tässä huoneessa ;)
   Petteri kirjoitti 23.9.2012 klo 19.42
   Rapsut myös toimitettu perille! Eipä ole kovin ihmeissään ollut makkarin muutosta alakertaan, kai se ajattelee että kiva kun kantoivat hänelle sängyn alas :)
   Anna kirjoitti 23.9.2012 klo 19.46
   Voin niin yhtyä tuohon raskaaseen kommenttiin! Vieläkin särkee niskaa, kun 35 neliötä tuli sudittua kolmeen kertaan keväällä. Kesällä kävin auttamassa kaveria, jonka kerrostalokodissa oli sileä rapattu katto, ja jestas, kun oli nopsempaa, kun telalla maalasi. Tosin sotkun määräkin oli aivan eri...
    Oona kirjoitti 23.9.2012 klo 20.03
    Varmasti! Meilläkin on vielä tuoreessa muistissa viime kesän kattomaalaus, huh.. Onneksi nyt maalattavaa on vähemmän. Tällä kertaa mä oon vielä välttänyt maalaamiselta ;)
  Pieni lintu kirjoitti 23.9.2012 klo 19.19
  Vau - huima muutos!

  Tosta noin vaan lakatun paneelin päälle? Pitääkö se katto käsitellä ensin jotenkin?

  Ei mulla ole maalattavaa kattoa, mutta mua vain alkas kiinnostamaan. :D
   Petteri kirjoitti 23.9.2012 klo 19.37
   On kyllä iso muutos! Näytin katosta kuvaa maalikaupassa hyvin asiantuntevalle myyjälle, joka ohjeisti ettei mitään pyyhintää enempää tarvitse tehdä. Pinta oli oudon tahmeakin, mutta hyvin maali tarttui. Toinen kerros oli jo nopeammin maalattu kun erilainen pinta maalattavana. Hyvä, että alkoi kiinnostamaan, unohdin meinaan mainita tuosta!
  Saska kirjoitti 24.9.2012 klo 10.29
  Näyttää tosi hienolta! Meidän on pitänyt jo pitkään kurkistaa kattolevyn alle, olisiko meilläkin siellä piilossa paneelikatto. Keittiössä se on, joten pieni lupaus siitä on ;) Tuo paneelikattomaali on tosi hyvää kamaa, käytin ihan samaa kattoihin! Mutta kyllä olkapäät ja kädet huusi tuon urakan jälkeen, onneksi on teilläkin jo ohi!
   Petteri kirjoitti 24.9.2012 klo 10.34
   Jos kurkistat, niin voi olla että joudut maalaushommiin ;) Onko mahdollista kurkistaa niin, ettei jäisi jälkiä jos siellä ei olekaan alla moista? Meillä ei vielä ole tuo ohi, 1-2 kerrosta vielä lisää ;)
    Saska kirjoitti 24.9.2012 klo 19.46
    On onneksi mahdollista, sillä meiltä puuttuu edelleen takan yläpuolelta kattolista ;) Takan ja seinän väliin vaan pitäisi taskulampun ja pallin kanssa itsensä kammeta, helpommin sanottu kuin tehty! Ja taidan kyllä joutua muutenkin maalaushommiin, mä en ole oikein koskaan tähän harmaaksi maalattuun lautalattiaan ihastunut ja kovasti haaveilen myös kiiltävästä valkoisesta lattiasta... Sain onneksi jo luvan mieheltä maalaukseen, katsotaan, milloin innostun maalaamaan ;) Kovasti tsemppiä loppu-urakkaan! Niin ja odotan kovasti kuvia maalatusta lattiasta!
     Oona kirjoitti 24.9.2012 klo 20.00
     Akrobatiaa siis kehiin ;) Toivottavasti pääset maalaushommiin, niin lattian kuin katonkin :) Mäkin odotan innolla, että päästään sen lattian kimppuun. Ensin kuitenkin vielä seinät. Siinä Betoluxissa on se huono puoli, että on vasta kuukauden kuluttua maalauksesta täysin kuiva.. Kuvia kuitenkin näet jo ennen sitä ;)
  Maanvaiva kirjoitti 24.9.2012 klo 11.03
  Minulla on jossain minusta kuva miltä näytin katonmaalauksen jälkeen. Sun naama on epäilyyttävän siisti, maalaitkohan varmasti itse vai onko toi feikkikuva :D
   Petteri kirjoitti 24.9.2012 klo 11.10
   Hahaha! Maalasin kyllä, olisi pitänyt ottaa kuva lattiasta, siellä sitä maalia oli!

2 kommenttia:

 1. Meillä on myös tuollainen hyvin säilynyt paneelikatto ja olen siitä aivan hurmioitunut. Se ei saa pintaansa maalia, vaan aion tuijotella ja ihastella sitä ja sen upeaa väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämäkin oli kiva alkuperäisenä, mutta jotenkin epäsiisti, mm. mustia outoja kovaa kiinni olevia täpliä siellä täällä. Raoista putoili myös purua :) Niitä akryylimassalla tukittiin ennen maalausta, näkyy hyvin tuossa yhdessä kuvassa. Katon maalaaminen muuten tuossa tilassa toi hurjasti valoja avaruutta, päistä laskeva katto tummana tuntui "tulevan päälle" :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)