7.9.2012

Makuuhuone remonttiin

Aiemmin mainittu löytö aiheutti lopulta aika ison remontin makuuhuoneeseemme. Nyt on revitty koko lattia auki sekä myös tapetit seinistä. Lattia on paremmassa kunnossa kuin osasin odottaa, varsinaisesti korjattavaa ei ole lainkaan. Yksi pieni alue nurkassa on vähän siinä rajalla, pitäisikö sitä vähän tasoitella. Todennäköisesti annetaan olla ja pienen hionnan jälkeen maalia pintaan. Tarkoitus ei ole hioa tasaiseksi vaan rikkoa hieman maalipintaa vain uuden maalin paremman tarttumisen takia. Maali tulee olemaan Betoluxia, värinä valkoinen ja tietysti kiiltävä versio maalista.Seinille on tulossa maalattavaa tapettia sekä yksi seinä tehostetapettia. Vaihtoon menevät myös jalkalistat ja uutena tulee kattolistat. Vanha sähköpatteri, pistorasiat ja valokytkin vaihtuvat samalla uusiin. Uusia kalusteita ja tekstiileitä on myös tulossa. Paljon kaikenlaista siis luvassa! Isojakin muutoksia voi tehdä suhteellisen pienellä rahalla, kirjaammekin remontin vaiheista myös todellisten kustannusten osalta.Lastulevy ja vanha muovimatto on jo revitty sorkkaraudan avustuksella kokonaan pois. Tapettikin on lähes kokonaan jo poistettu ja seinäänkin on pääsy vähän läästimään massaa. Tuo valkoinen kama on yläpuolella olevassa kuvassa vasemmalla on akryylimassaa! Todella kiva levittää veden kanssa ja tekee tosi hyvän tarttumapinnan tapetille! Saa myös levitettyä todella tasaiseksi, ei tarvitse siis hiota lainkaan. Tuohan ei kuivu kivikovaksi, joten menee hienosti hieman elävän talon saumoihin ja nurkkiin. Voi kuulostaa ihan hullulta läästiä tuollaista ainetta, en tiedä käyttääkö kukaan vastaavaa? Testasin tuota meidän eteisen Haltex-levyn tasoittamiseen ja tartuntapinnan tekemiseen ja vielä on kovasti tapetti siellä kiinni! Tuon levyn pintahan helposti rikkoutuu kun tapettia poistaa ja varmasti imisi itseensä reilusti liimaa käsittelemättä. Saatan vielä esiliimata kaikki seinät varmistaakseni ettei tapetti varmasti irtoa.

Jos tunnet vastustamatonta tarvetta maalata seiniä tai tapetoida, ota yhteyttä! ;)

-Petteri

12 kommenttia:

 1. Remppakuvat on parhaita :) Jännä nähä mitä tästä tulee!

  VastaaPoista
 2. Niin onkin! Kunnon sotku! ;) tänään kävi vielä niin hassusti, että hyvä ystävä tuli kylään ja tarttui varovasti sorkkarautaan... Meillä menee myös katto "uusiksi", eli puretaan kamaluudet pois ja alta paljastuu kapea paneelikatto!

  VastaaPoista
 3. Kivaa lisää puuta, että katosta löytyi paneelia. Puutalossahan on puuta.

  t. Salla

  ps. ei ole nyt oikein pakottavaa tarvetta maalata ;)

  VastaaPoista
 4. Pakottavaa tarvetta asentaa keittiökaappeja? Tehdään vaihtarit, Passatin nokka on sinne suuntaan seuraavat kaksi viikonloppua muutenkin :D

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä :D Tsemppiä teille projektiin! :)

  VastaaPoista
 6. Makkarista tulee varmasti niiin kiva!! :)

  VastaaPoista
 7. Toivon ja uskon niin! :) Projekti tosin koko ajan kasvaa ja kasvaa, tulepaahan laitettua kaikki pinnat uusiksi :)

  VastaaPoista
 8. Samoin. Ja kuukausi rempan päättymisestä aika kyllä on jo kullannut muistot ainakin meillä :D joten jouluna sitä voi jo nauttia näkemästään eikä muistele sitä kaaosta, pieleen menneitä juttuja ja tuplana tehdyn työn määrää?

  VastaaPoista
 9. Joo, eiköhän se upea lopputulos palkitse ja kaikki kurjuus unohtuu :)

  VastaaPoista
 10. No niin, sieltäkin alta paljastui jotain tosi hienoa :) Voooijj, mullekin tuommonen vanha talo!

  VastaaPoista
 11. Vanhat talot on tosiaan yllätyksiä täynnä! Taas lisää laitettavaa, mutta eiköhän se lopputulos palkitse :)

  VastaaPoista
 12. Tämä puu saa myös valkoista maalia päälleen, samoin kuin alakerran katot saivat viime kesänä. Yllätyksiä täynnä tämä talo :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)