25.5.2013

Miten saada makuuhuoneeseen tv?

Nyt miehet, korvat auki! :)

Meidän makkarissa on jo jonkun aikaa ollut televisio. Televisio päätettiin hankkia ihan sulassa sovussa, tätä ei millään tavalla tarvinnut edes perustella! Taisi jopa Oona olla, kun minulle linkin laittoi Hulluilla Päivillä olevasta tarjouksesta. Ja Oona on nainen. Nainen, joka on tarkka mitä meillä ylipäätään esillä on. Avainsanat taisivat olla valkoinen ja siro.Makkarin rempan alkaessa, suunnittelimme tasot jo vähän sillä silmällä, että siihen voisi tv:n jossain vaiheessa sijoittaa. Ei siis ollut mikään hetkellinen päähänpisto :) Telkkari on kyllä todella siro ja hyvin ohut verrattuna vaikka olohuoneenessa olevaan. Tuumia  (39") on vähän vähemmän, mutta kun kehykset on olemattomat, tuntuu ruutu olevan suurempi mitä oikeasti onkaan. Tästä pienemmät on jo suhteessa niin arvokkaita, ettei paljon kannata ostaa pienempiä enää. Telkkari on muuten LED-versio, eli nykyaikaisempi kuin alakerran enemmän käytössä oleva telkkari.


Telkkarissa on kiinni vielä Genelecit, koska tämän hintaluokan televisioiden äänimaailma on luokattoman huono. Katsomme makkarissa nettitelkkareiden tarjontaa iPadin kautta, jos ei telkkarista tule mitään eikä tallennettuja ohjelmiakaan ole.
Tv on vähän turhankin suuri tuohon tasolle, joten suunnittelinkin aluksi kiinnitäväni sen seinään kiinni. Onneksi en ehtinyt kiinnikkeitä ostaa ja tehdä johtojen läpivientejä, sillä yläkerran toisen huoneen uudet suunnitelmat tulevat varastamaan telkkarin kaiuttimineen sinne. Sieltä kun löytyy antennipistokekin valmiina. Onko teillä väännetty tällaisestä asiasta ja millä lopputuloksella?

-Petteri

14 kommenttia:

 1. Meillä on joskus vuosia vuosia sitten ollut jämä matkatv, mutta sekin vain kun ei ollut sille muuta paikkaa - se oli ennen digiaikaa. Eikä sitä tullut katsottua.

  Olkkarissa onkin sitten tuollainen jätte stora, tuumia en tiedä. :D Ja miehen itse väsäämät surround systeemit, joita se itsekin ihmettelee että kuinka on ne laittanut, on siis takakaiuttimet joita voi kytkimen avulla käyttää sohvan takana toisella seinustalla olevan tietokoneen kaiuttimina, niin ja siis öö...niitä tietokoneita on kaksi (siis pöytäkoneita, läppäreitä sitte vielä..heh) ja toisen tietokoneen kuvan saa valita haluaako tv:lle vai tohon tietokonenäytölle. Pojat voi pelata w lanina jotain Minecraftia yhdessä tms. toinen tv:n näytöllä ja toinen tietokoneella ja on kiva kun tolla isolla näytöllä voi ajaa rallia tms. jaetulla ruudulla paremmin.

  Juu eli siis..lyhyesti, ei ole makuuhuoneessa tv:tä. :D Sori..vähän rönsyili, ja juu, perheessä on nörtti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua niin huvitti tämä Pienen Linnun kommentti, kun samanmoinen nörtti meilläkin. Oikeasti koko remontin ja uuden sisustuksen (ja kaikkien yhdessäolovuosien aikaisten sisustusten) pahin ongelma on aina tietokoneen ja kaiuttimien sijoittelu.

   Teillä on sentään (ainakin makkarissa) pienet sievät valkoiset kaiuttimet. Meillä taistellaan olohuoneessa metrinkorkuisten mölkkyjen olemassaolosta. Mutta kun pakko on ollut, niin ihan hyvin ne onneksi saatiin sijoitettua lopulta.

   Makkariin voisin telkkarin ottaa, jos se olisi pelkkä telkkari. Koska pelkään muuta, niin luulen että sellainen ei sinne koskaan muuta ;D

   Poista
  2. Meillä ei onneksi ole olohuoneessakaan mitää järin suuria vehkeitä :) Itseasiassa hyvinkin sirot, mutta hyvin soivat. Leffoja katsellaan niin vähän, että en itsekään haluaisi niitä johtoja vedellä taakse.. ei niitä piiloon saa kuitenkaan kunnolla. Uudessa talossa tekisin jo rakennusvaiheessa varaukset tuollaisillekin jos joskus haluaa sellaiset laittaa.

   Meilläkin on vähän virityksiä kun kaiuttimet myös terassilla, biisijä voi vaihdella vaikka riippumatossa maaten kännykän avulla :)

   Poista
  3. Petra, nuo viihdelaitteet on kyllä sellainen ongelma, eikä oikein ilmankaan voi olla :) Meillä onneksi läppärit normaalisti käytössä, jotka voi sujauttaa kassiin pois silmistä. Yläkerran toisessa huoneessa on sitten 24" iMac, joka nyt saakin olla esillä, ei se mikään ruma laitos ole :)

   Minäkään en niistä korkeista laatikoista olkkarissa niin välitä, siksi olikin loistava valinta ostaa Bosen M5 -sarja, valkoisena tietenkin :)

   Poista
 2. Meillä on tähän asti aina ollut tv makuuhuoneessa, nyt uudessa makkarissa ei ole, vaan siirryimme iPadiin ja tablettiin.

  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPadista on kyllä kiva katsoa jotain sarjoja nettitv:stä, ainakin jos yksin katsoo :)

   Aurinkoista maanantaita!

   Poista
 3. Meidänkin taloudessa asustaa nörtti... tai oikeastaan kaksi :) Eli eipä ole tarvinnut käydä kovin pitkiä keskusteluja siitä, mihin elektroniikkaa sijoitetaan. Kun sitä on kaikkialla niin ei ole paljon tarvetta miettiä. Tosin tv:tä meillä "ei ole", tai no on, mutta ei siitä tv-kanavia katsota. Ja makuuhuoneessakin tietokone on must, nyt pitäisi vaan vaihtaa näyttö valkoiseksi (juu kyllä kaiken on oltava nykyään valkoista!). Genet voisin itsekin ottaa siihen kaveriksi, mutta nyt mentiin budjettisyistä Audio prolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä leluja pitää olla :) Tuosta valkoisuudesta usein saa maksaa vähän extraa, mikä on kyllä vähän outoa sekin. Genelecit on kyllä kivat, ei ne vaan oikein pääse tuossa käytössä oikeuksiinsa.

   Poista
 4. Makuuhuoneessa pitää ehdottomasti olla TV,värillä ei ole väliä.Meidän TV on vain sijoitettu väärin.Tuottaa suuria vaikeuksia nähdä kuvaruutua vatsan yli. Se oikeastaan vähentää TV:n katselua.Enpä juurikaan muista mitä makuhuoneen TV:stä on tullut(10min. ja tieto pois)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2 vaihtoehtoa.. telkkari katon rajaan tai sitten kyljellään katselee :) Meillä on tuolla toisella tuollainen ongelma, siis tuo että nukahtaa aina telkkarin ääreen, niin sohvalla kuin makkarissakin.

   Poista
 5. Peukku. Toi töllö on ihan mahtava visuaalisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vähän ehdin katsoa tarjontaa ja aika heikkoa se oli tuossa hintaluokassa ja niillä spekseillä mitä siitä piti löytyä :)

   Poista
 6. Meillä kans tv makkarissa ollu jo muutaman vuojen eikä minkäännäköstä vääntöä oo ollu asiasta :) Ei kait sitä ossaa ees nukahtaa ennää iliman tv:tä :) Son kyllä hyvä nukkumatti :) ja se mitä kuulema tv makkarissa vähentää..ei ainakaan meillä oo pitäny paikkansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä ainakin näkkileivän syominen sängyssä on vähentynyt.Tuo leivän murena lakanalla osaa sitten olla ärsyttävä.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)