20.5.2013

Ulkohommissa

Viime viikko meni käytännössä kokonaan ulkohommissa. Saatiin me kyllä ihan hirveästi aikaiseksikin, vaikka vielä hommaa riittää. Isoimpina asioina oli kasvimaan jyrsiminen, istutushommat ja koiratarhan kasaus. Olimme jälleen reilusti myöhässä jyrsimisen kanssa, nimittäin maa oli jo erittäin kovaa ja tehokkaallakin jyrsimellä homma oli vähän vaikeampaa taas. Nyt siellä onkin sitten kolme riviä sipulia ja porkkanoita. Papuja ja punajuuria on molempia rivi. Viljelylaatikoissa on villisuolaheinää, basilikaa, muutamaa eri lajia salaattia, persiljaa ja muita yrttejä. Vielä pitäisi ainakin kesäkurpitsat, perunat, avomaankurkut ja tomaatit saada maahan. Tänä vuonna kasvimaa tulee kyllä aivan täyteen!On pihalla muutakin tehty, kukkapenkit on nimittäin rikkaruohovapaat ja muutamia puskia vedetty alas. Onkohan meidän tontti vain niin viileä, vai mistä mahtaa johtua kun kukkapenkkien asukit tulevat niin myöhään ylös? Molemmathan on täynnä kuunliljaa, jotka vasta nyt alkavat vähän nopeammin nousta ylös. Ylläolevassa kuvassa muuten näkyy nyt hyvin, miten tuo näkymä muuttui vedettyämme orapihlaja-aidan alas. Jätin naapuritontilla olevia  orapihlajajia katkomatta, tuovat kyllä vähän näköestettä terassille.
Viikonloppuna kasattiin myös uusi koiratarhaus, josta aiemmin olikin jo suunnitelmapostaus. (klik!) Kasasin perjantai-illalla malliksi muutaman palasen suunniteltuun paikkaan, kunnes totesin, ettei se vaan voi tulla tuohon keskelle pihaa :) Oli minulla mietittynä kuitenkin toinenkin paikka ja sinnehän se nyt kasattiin. (Suunnitelmapostauksen pihakuvan oikeaan alakulmaan) Ainoastaan 1 metrin pätkä jäi yli, joten saatiin käytettyä siis hyvin tehokkaasti kaikki palaset vaikka muoto muuttuikin. Tästä tulossa myöhemmin vähän tarkempi juttu kunhan saadaan siellä kaikki valmiiksi.
Kolmen viikon päästä kesäloma! :)

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Oottepas te ollut reippaina! Meillä pihahommat ovat edenneet sentään siitä kuuluisasta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"- vaiheesta itse tekoihin: naapurit on yhtä lukuunottamatta kuultu lupapapereihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus täytyy olla :) Kai sitä reippaampiakin oli voitu kyllä olla, kun pihaa katsoo. Kunhan ei kesälomalla tarvitse isoja juttuja niinkään tehdä vaan voi jotain pientä näpertää ja rakennella :)

   Ja teillähän on melkein jo valmista sitten kun noin pitkällä jo olette! :)

   Poista
  2. No se on kyllä totta, lomalla on kiva myös huilata eikä ylläpitää työleiriä :)

   Tästä se duuni meillä vasta alkaa! Kolme rakennusta pitäis saada pihalle pystyyn kesän aikana, istutushommat taidetaan suosiolla jättää ens vuodelle- musta kun ei nyt juurikaan ole apua ;) Mies tokaisikin vitsillä että sä oot kyllä hyvin pelannut korttis kun susta ei ole koskaan auttajaks kun jotain pitäis rakentaa! :D

   Poista
  3. No siinä sitä hommaa teilläkin on! Mies on tainnut kyllä olla mukana niitä kortteja pelaamassa, joten vähän voi itseäänkin "syyttää" :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)