4.8.2011

PentukurssillaTikrun pentukurssi alkaa olemaan loppusuoralla, yksi treeni enää ensi viikolla. Itse koirahan ei näistä hirveästi voikaan oppia, vaan enemmänkin tapaa muita koiria ja me opimme miten koulutamme koiraa rauhassa ilman häiriöitä kotona. Paljon on opittu ja myös ymmärretty mistä siinä lopulta on kyse. Monia asioita voi tehdä vaikeasti tai sitten todella yksinkertaisesti.. pitää vaan tietää :) Eilen oli hauska treeni-ilta, aiheena henkilöjäljestys sekä agilityn puolelta tutustuttiin putkiin. Myös erilaisia aktivointileluja testattiin koirilla. Olemme Tikrun kanssa menossa pian alkavalle henkilöjäljestyskurssille, joten eilen opeteltua jatketaan tositoimissa muutaman illan ajan ohjatusti ja sitten lopulta erittäin mukavaa puuhaa koiralle jatkossa omissa metsissä.

Jäljen tekeminen oli loogista ja helppoakin. Tikru taisi kolmesta koirasta vetää n 5m jäljen kaikista hienoiten, yhtään ei poukkoillut vaan veti suoraan, lopulta jätti jo väleistä namuja syömättä mennen kuitenkin niin suoraan jälkeä pitkin nokka maassa. Hyvä Tikru ;) Siitä tulee vielä hieno jäljestyskoira!

-Petteri

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Jäljestyshän on hieno laji, niin henkilö- kuin verijälkikin!
  Itse olen kolmisen vuotta (kesää) harrastanut parsonimme samaa -> pelastusjälkeä. Haasteellista se ainakin on sitten metsässä, jos sattuu ärrierillä olemaan tuota riistaviettiä :D Kuten meidän omalla on.
  Nyt olen muutaman kerran kokeillut verijälkeäkin, ihan jees tuloksin.

  Onnea harrastuksiinne, oli ne mitä tahansa!

  Terveisin Tiina ja Kuisma Haminasta

  VastaaPoista
 2. Jäljestys on kyllä tosi kivaa, näkee hyvin että koirakin nauttii ja pitää siitä. Tuo pelastustouhu kiinnostaa itseä todella paljon ja siihen varmasti tähdätään, ainakin kokeilemaan mennään! Verijälkeäkin ajateltu, vähän myöhemmin sitten ;) Samoin teille, harrastuksiin tsemppiä!

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)