3.8.2011

Salaojituksen suunnittelutyöt käynnistyivät


Salaojituksen uusimisprojekti nytkähti käyntiin tällä viikolla. Talolla kävi yksi urakoitsija arvioimassa ja vähän opastamassa miten homma lähtee käyntiin. Hihasta nopeasti ravistettu hinta oli 15.000e paikkeilla. Varmasti ja toivottavasti yläkanttiin, itse ainakin arvioisin reilusti yli jos vastaavia ravistusarvioita pitäisi työlle antaa. Tämän lisäksi näyttää vahvasti siltä, että tontin putket pitää uusia jollei kokonaan niin ainakin osittain. Ensimmäinen vaihe on varmasti näiden kuvaus sekä pesu, jotta nähdään missä kunnossa ovat. Näitä jos ei uusi, on koko salaojitus tontin kannalta melko turhaa.

Urakoitsijalta sain hyvän suunnittelijan yhteystiedot ja hän tuleekin maanantaina tutkimaan tarkemmin. Hänen olisi tarkoitus tehdä tarveselvitys ja työsuunnitelma piirustuksen kanssa. Dokumentointi on erittäin tärkeää näissäkin projekteissa. Itse en esim ostaisi taloa, jossa olisi vain mainittu, että salaojat uusittu 5v sitten, ilman mitään työselostusta / kuvia. Itse talon salaojitusprojekti tulee viemään parisen viikkoa, jopa vähän kauemminkin. Pihalta lähtee uskomaton määrä maa-ainesta pois. Samalla hyvin todennäköisesti myös betoniset portaat saavat väistyä. On sen verran pahasti tiellä, vieressä on vielä ison kaadetun puun kanto, jonka juuret varmasti vahvasti portaiden alla. Portaiden alusta pitäisi käsipelillä siis kaivaa, lienee edullisempaa tehdä sitten lopuksi uudet portaat. Tuleepahan korjattua portaiden rakennusvirhekin samalla, laudoitus vedetty suoraan betonin päälle, ei minkäänlaista rakoa välissä.Terassin ajattelin itse purkaa, säästyy siinä muutaman satanen helpostikin. Se on kuitenkin homma, jonka voin tehdä itse alusta loppuun. Emme ole vielä päättäneet, mitä terassille nyt lopulta tapahtuu. Tuntuu kovin järjettömältä rakentaa vanha terassi takaisin salaojituksen jälkeen. Oona haluisi painekyllästetyn laudan sijaan erästä muuta materiaalia terassille.. siitä oma postaus myöhemmin kun ajankohtaista.

-Petteri

6 kommenttia:

 1. Hei,

  Mielenkiintoista nähdä miten tämä teidän projekti tulee etenemään. Me olemme myös ajatelleet jossain vaiheessa salaojittaa talon, ja uumoilleet sen työmäärää ja hintaa.

  VastaaPoista
 2. Laitan tänne reilusti raporttia työvaiheista ja kustannuksista. Varmasti jotain yllätyksiäkin tulee löytymään :) Kävin tänään vesilaitoksella tsekkaamassa, että onhan minulla samat vanhat piirustukset tontin viemäreistä. Betonia näyttäisi tosiaan olevan ja pakko ne on kuvata ensimmäiseksi. Jäi mainitsematta, että tämä on parempi tehdä nyt syksyllä kuin keväällä. Saa sitten luonnollisesti kuivua kellari koko talven yli ennen pesutilojen uusimista. (Tai näillä näkymin ei uusita vaan rakennetaan viereiseen huoneeseen kokonaan uutta)

  VastaaPoista
 3. Älä maksa liikaa salaojista, meillä maksoi 1800 € materiaaleineen kaivuutöineen kts. http://bryggare11.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

  VastaaPoista
 4. Tutustun tarkemmin blogiisi! Tuo annettu arvio on tosiaan aivan yläkanttiin, tänään tulee suunnittelija joka tekee tarveselvityksen, jonka kanssa päästään sitten vähän tarkemmin tarjouksia kyselemään. Uskallan väittää kuitenkin, että ihan tuohan hintaan en tule työtä materiaaleineen saamaan. Tai en ainakaan uskalla antaa kaivaa, osaamattomissa käsissä myös isot riskit ;) Jos päädymme Isodrän-eristykseen, pelkästään ne materiaalit on tuon verran, mutta maa-aineralli jää kokonaan pois ja ymmärtääkseni sekin melko arvokasta raijata edes takaisin.

  VastaaPoista
 5. Totta, me saatiin kyllä kaivuutyö tosi halvalla (Hangossa eri hinnat :)), mutta putkien asennus tehtiin kyllä ihan normaalisti, oikein ja hyvin eikä siinä mennyt kauan. Isodräniä meillä ei ole, patolevyt vaan, sillä meillä kellari pysyy kellarina. Hyvä kaivuri on kaiken A-O.

  VastaaPoista
 6. Päivittelen vähän hintatietoja tänne kunhan tarjouskierros saadaan käyntiin, yksi uusi tekijä ilmestyi taas putkistokuvausfirman kautta. Ensi viikolla kuvataan ja pestään hule- ja viemäriputket tontilta, tällä viikolla saankin varmaan jo kuvat suunnittelijalta.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)