19.10.2012

Kameravanhus

Tämä Ikean jo valikoimista poistunut senkki on useita kertoja vilahtanut blogin kuvissa. Päällä olevat tavarat vaihtelevat vähän väliä. Irtokirjaimet ja Pentikin pallolampunjalka valkoisella varjostimella ovat olleet aina tuossa. Nyt siihen on syksyn tullessa ilmestynyt taas kynttilöitä sekä eräs kameravanhus.Kyseessä ei olekaan ihan pelkästään rikkinäinen koriste-esine vaan täysin toimiva erittäin hieno kamera. Olen aiemmin kuvannut kymmeniä rullia filmiä tuon kanssa ja kuvat ovat aina hämmästyttäneet, todella laadukas laite edelleen! Omakotitalon ostamisen jälkeen tämä filmikuvaaminen harrastuksena jäänyt harmittavan vähälle.

Löysin kameran aikoinaan kirpputorilta, hintaa taisi olla reilu 100e. Tinkivaraa ei tainnut olla euroakaan, myyjä tiesi tarkkaan mitä oli myymässä. Näin jälkikäteen mietittynä sain mielestäni jopa halvalla kyseisen kameran. Sarjannumeron perusteella olen saanut selvitettyä melko varmasti vuoden jolta tuo on lähtöisin, 1936. Ja edelleen noin hyvässä kunnossa! Ruskea nahkainen säilytyskotelo onkin nähnyt elämää vähän enemmän ja ei enää oikein pysy kasassakaan. Tässä vielä muutama kuva mitkä tuolla olen kuvannut. Mustavalkoiset kehitin itse kotona ja värilliset valokuvausliikkeessä.Eikö olekin hauskan näköistä jälkeä tekevä kamera? Tällaista fiilistä on todella vaikea digikuvaan saada tehtyä tietokoneella. 

Rintsikassa on taas kiireinen viikonloppu luvassa. Itse taas käsivammaisena lepäilen alakerrassa Tikrun kanssa Oonan pestessä makkarin lattiaa maalipesulla. Huomenna on luvassa vähän koira-aiheista luentoa sekä kummipoikien synttäribileet! Sunnuntain täyttää taas remonttihommat.
Hyvää viikonloppua!
-Petteri
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI KUITENKIN TOIMII NORMAALISTI.
  Johanna kirjoitti 19.10.2012 klo 21.30
  Upeita kuvia kerrassaan kun ottaa huomioon, millaisella kamera vanhuksella ne on kuvattu :) Mä muistelen itse nähneeni tuollaisen kameran meidän mummolassa, pitääkin kysellä vanhemmiltani missä kamera nykyisin luuraa.

  Mikä senkki se sitten on? Mulla on etsinnässä meidän eteiseen senkki ( ikean valikoimista), mutta sieltä ei nyt oikein löydy sellaista. Haluaisin ostaa bestå sarjaa, mutta tuo meidän eteisessä oleva peili rajoittaa senkin korkeuden. Me tarvittais n. 100 cm. korkea oleva bestå kokonaisuus. Mutta jalkojen kanssa bestå kaapit menee joko liian korkeiksi tai jäävät mataliksi jos jättää lisäkaapit pois. Hankala juttu :) Oliskohan se pöhkö jos jättäisi jalat laittamatta, laittaisi vaan ne lämyskät, mitkä tulee vakiona bestå sarjassa?
   Nanna kirjoitti 19.10.2012 klo 21.47
   Ei ole huono tai pöhlö ilman jalkoja. Äitille just laitettiin kaks bestå kaappia ja toiseen unohtu ostaa jalat :)
   Ja oli tosi kiva ilman niitäkin... :)
   Se oli 64 cm korkee kaappi.

   Aivan huippuihana retroaarre on teillä kyllä. Ja todella kivoja kuvia!
   Mukavaa viikonloppua sinne.
   Remontin merkeissä menee täälläkin (taas).
    Oona kirjoitti 19.10.2012 klo 22.02
    Samaa mieltä tosta jalattomuudesta ehdottomasti, kuten Johannallekin jo kirjoitin!

    Mukavaa viikonloppua sinnekin! Koittakaa jaksaa ahertaa rempan parissa, se palkitsee jälkeenpäin :)
   Oona kirjoitti 19.10.2012 klo 21.56
   Todellakin kannattaa ottaa selville missä kamera luuraa :) Jos se on hyvässä kunnossa, niin on oikea aarre.

   Senkki on Norrsten, ostimme sen reilu vuosi sitten kesällä ja silloin oli jo poistohintaan. Oli kyllä löytö! Ei mun mielestä missään nimessä näytä hölmöltä ilman jalkoja, meilläkään ei ole tv-tasossa. Tosin vähän mietin josko makkariin kuitenkin ottaisi jalat, saa nähdä.. Onko 60cm jalat liian matala teille?
    Johanna kirjoitti 19.10.2012 klo 22.04
    Kun mulla oli ajatuksena laittaa useampi bestå päällekkäin, että siitä tulisi sen 102 cm, joka eteiseen tarvittaisiin korkeutta jotta peili olisi oikealla kohdalla silloin. Ikeassa myytävät jalat taitavat olla 10cm, joten siinä tulisi lipastolle mittaa lisää yhteensä 112 jolloin lipasto menee jo liian korkeaksi, siksi joudutaan varmaankin ostamaan ilman jalkoja.
     Oona kirjoitti 19.10.2012 klo 22.07
     Ilman vaan, siitä tulee varmasti hyvännäköinen niinkin :)
  Antti kirjoitti 19.10.2012 klo 22.45
  Olen todella kateellinen tuosta kamerasta. Ehkäpä vielä jostain tuollaisen löytäisi suhtkoht järkevään hintaan. Lubitelin voisin hommata ensihätään, jos alkaisi oikein kovin tehdä mieli hankkia tuollainen vyötäröltä kuvattava tlr. Tänään tuli kyllä törsättyä analogiseen uustuotantoon, kun tilasin Belair X 6-12 panoraamakameran... Hyvä tuhlata kameraharrastukseen näin remontin alla - tulee kuvattua ehkä 1-2 ruutua puolessa kuukaudessa. ;)
  IMAGE kirjoitti 20.10.2012 klo 00.29
  Vautsi. Ihan mielettömiä fotoja. ♥
  Mä muuten bongasin sen sillon teillä heti, koska meillä on myös (Mixun keräilyaarteita) kolme kameravanhusta tuossa senkin päällä... Ne ovat kauniita koristeinakin, mutta suuri plussa jos toimii.

  Tikrulle rapsuja ja teille (Oonalle) tsemppiä lattian pesuun. :)
   Oona kirjoitti 20.10.2012 klo 22.45
   Mäkin oon huomannut ne teidän kamerat sun kuvista :) Toimiiko ne?

   Nyt on lattia pesty, huh! Voin sanoa, ei enää ikinä maalipesua, ei ikinä.
    IMAGE kirjoitti 20.10.2012 klo 22.50
    Itseasiassa yksi niistä toimii, toisessa on suljin rikki ja kolmannesta ei mitään haisua. :D Olisikin kiintoisaa nähdä mihin siitä toimivasta on... Taidammekin ottaa siitä projektin. ;)

    Voi, sä olet ollut super reipas. ♥ Kyllä sä vielä pyörrät puheesi maalipesusta, kun saatte lattian valmiiksi, usko pois. Siitä nimittäin tulee MIELETÖN. :D
     Oona kirjoitti 20.10.2012 klo 23.01
     Kuvia odotellessa :)

     Tällä hetkellä olo on kaukana reippaasta. Lasi punkkua ja muutama vastapaistettu karjalanpiirakka, sit on hyvä mennä tutimaan ♥ Kiitos tsempistä ♥
  Maanvaiva kirjoitti 20.10.2012 klo 10.04
  Siisti kamera!! :P

  Mitä, tuleeks Sulle aina käsivamma kun on lattianpesunaikaa? :D
   Oona kirjoitti 20.10.2012 klo 22.49
   Jostain syystä Petteri delegoi sun kommenttiin vastaamisen mulle :D Kyllä sillä ikeestikin taitaa olla käsi kipee, menossa maanantaina lääkäriinkin.

   Ja niin, meillä yleensä meidän siivooja pesee lattiat ;)


  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)