15.10.2012

Rusetteja seinällä

Makuuhuoneen tapetointi on vihdoinkin valmis! Kahdelle seinällehän tuli ihan tavallista maalattavaa tapettia ja takaseinään sängyn taakse mustapohjainen tehostetapetti. Mietin pitkään millainen tilasta tulee kun 4m leveä seinä on melkein kokonaan musta. Lopputulos oli kuitenkin erittäin mieluisa, eikä pimennä tilaa kyllä yhtään.Itsehän sain kerrankin lepäillä remppahommista kun äitini ja Oona tapetoivat seinän! Vähän piti käydä kuitenkin katsomassa perään, voisivat vieläkin olla pohtimassa kohdistusjuttuja ;) Tapetti oli muuten todella hyvin peittävää, sillä seinän epätasaisuuksia ei näy lainkaan enää.


Vanhassa talossa riittää haasteita, yhtään suoraan linjaa on turha hakea. Ainoa järkevä tapa on ensimmäisen vuodan yhteydessä vetää vatupassilla vuodan oikean reunan kohtaan pystysuora viiva ja tarkistaa kauempaa vielä silmämääräisesti kuvion suoruus. Äitini on todella tarkkasilmäinen näissä asiossa, siksi hänet pyysinkin apuun :) Kaikki ympärillä siis on vinoa, mutta tapetti on suorassa. Parin millin heitto näkyisi jo selkeästi vinona.


Jotta homma ei olisi niin helppoa, halusimme tapetoida myös Oona kenkäkomeron oven ;) Tietysti tuohon kohtaan osui myös sauma. Tässä taisi eniten aikaa kuluakin. Lopputulos on niin hieno, että kyllä kannatta vähän askarrellakin. Vielä kun saisi listat paikoilleen niin näyttäisi paljon paremmalta tämäkin näkymä. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa lattian maalaus.
Seinien sävyä valittaessa mietimme myös sopiiko se tämän tapetin hopean ja valkoisen kanssa yhtään yhteen, vähän riskillä mentiin kun ostimme maalin ennenkuin saimme tapetin käsiimme. Sävyt kuitenkin sopivat täydellisesti yhteen, loistovalinta siis! 
Mitäs sanotte naisten aikaansaannoksesta? 
-Petteri

POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
  Johanna kirjoitti 15.10.2012 klo 18.37
  Upea, kertakaikkisen upea tapetti ja hyvää jälkeä on naiset saaneet aikaan, sun sietää olla Petteri iloinen kun sait kerrankin vaan ottaa rennosti :D Innolla odotan sisustuskuvia valmiista huoneesta, kun nyt jo näyttää niin erinomaisen hyvältä ♥
   Oona kirjoitti 15.10.2012 klo 20.43
   Kiitos Johanna ♥ Sisutuskuvia tulee kyllä heti kun vaan saadaan valmiiksi :) Tämän viikon jälkeen (toivottavasti) ei tarvitse laittaa enää kuin listat ja odotella maalin kuivumista.
  IMAGE kirjoitti 15.10.2012 klo 18.55
  Toi oli aivan tajuton, niin livenä, kun kuvissa. :) Ja kyllä naiset osaa, parempi vaan, kun olit poissa jaloista. :D
  Komppaan Johannaa, odotan myös innolla sisustuskuvia valmiista kohteesta, mutta sitä ennen; Tsemppiä lattian maalaukseen. :)

  Tikrulaiselle isoja rapsuja. ♥
   Oona kirjoitti 15.10.2012 klo 20.44
   Kiitos IMAGE ♥ Oon niin umpirakastunut tuohon tapettiin kuin joku vaan voi olla ♥ Tekis mieli vaan koko ajan käydä kurkkimassa sitä :)

   Toimitan rapsut eteenpäin, kunhan pojat kotiutuu treeneistä :)
  Cinnabaria kirjoitti 15.10.2012 klo 19.35
  Oi vitsi miten upea seinästä tuli! ♥ todellinen katseenvangitsija ja tuo komeron oven tapetointi on piste iin päälle!
   Oona kirjoitti 15.10.2012 klo 20.46
   Kiitos! ♥ Osaksi sunkin inspiroimana uskalsin tumman tapetin valita, kiitos myös siitä :) Vähän pelotti aluksi, että olisi tullut liian tumma, muttei onneksi ollenkaan :)
  Tt kirjoitti 15.10.2012 klo 20.20
  KENKÄKOMERO???!!! (juhalle tuli tässä vaiheessa kuulemma allerginen reaktio kun kyseenalaistin miksei minulla tällaista ole)
   Oona kirjoitti 15.10.2012 klo 20.47
   Kyllä, juurikin se :) Sun täytyy laittaa Juha nikkaroimaan sulle oma, voit vedota siihen, että mullakin on ;)
  Jonsku kirjoitti 15.10.2012 klo 20.58
  Hieno on ja nättiä tuo tapetti. Osaisitteko tarkemmin kertoa millaista se maalattava tapetti on? Tapettia johon voi maalata, mutta mikä idea siinä on? (kysyy uuno). Mietin olisikohan siinä vastaus meille, kun meillä on vanha talo ja haluaisin maalata olkkarinkin seinät mutta en ehkä viitsi lähteä siihen koska seiniä pitää kitata sen verran että en saa koskaan niitä sileiksi ja tapettia en halua koska mielessä on sopiva maalisävy. :)
   Petteri kirjoitti 15.10.2012 klo 23.04
   Maalattava tapetti ei juurikaan eroa tavallisesta tapetista. Kiinnitys on perinteistä paperitapettia helpompaa, nykyaikaisten tapettien tavoin liimaa seinään ja vuota siihen kiinni. Netissä luki lyhyesti näin: "Maalattava tapetti on seinää silottava tapettipohja, joka viimeistellään sisustusmaalilla." Toisessa paikassa taas muistutettiin, että "Halutessasi seinillesi uuden värin, teet sen helposti uudelleen maalaamalla." Olisikohan tuossa kiteytettynä koko ajatus?

   Meillä oli aika epätasaiset seinät varsinkin levyjen saumojen kohdalta. Niitä olisi saanut viikko tolkulla tasoitella mikäli olisi halunnut täydellisen sileän pinnan. Helpompaa olisi jo voinut olla laittaa päälle saneerauslevyjä. Tapetit yleensä antaa vähän anteeksi, mutta siinäkin riippuu tapettilaatu aika paljonkin. Edullinen tapetti on ohutta ja paljastaa seinän kolot helpommin.

   Eli rohkeasti vaan maalattavaa tapettia seinään! Peruskittaus koloihin vaan.
  Niina kirjoitti 15.10.2012 klo 21.17
  Upea!!♥ Se on jännä ettei se musta tummenna vaan vaan päinvastoin vain raikastaa!:)
   Petteri kirjoitti 15.10.2012 klo 23.05
   Nimenomaan, tuo ryhtiäkin kyllä muuten vielä yksinkertaiseen näkymään!
  Esmeralda kirjoitti 15.10.2012 klo 22.32
  Vau! Tapetti on upea ja tilakin näyttää hienolle. :) Kenkäkomero kuulostaa pikkuisen liian hyvälle ollakseen totta. Olisi kiva nähdä kuvaa siitäkin!
  Meilläkin on tarkoitus kokeilla maalattavaa tasoitetapettia, vanha talo, vanhat seinät... Jos se toisi ratkaisun ilman päiväkausien tasoitusoperaatiota!?
   Petteri kirjoitti 15.10.2012 klo 23.11
   Kiitos Esmeralda ;) Oi kun odotan että saadaan loputkin valmiiksi, erityisesti lattia tulee olemaan tämän huoneen juttu, ehkä hienompi kuin tuo tapetti? ;) Tai yhdessä loistava pari! Eiköhän me saada Oonan kenkäkaappikin jossain vaiheessa kuvattua, sen voisin vielä sisältä maalata kun tuota maalia hyvin jäljellä.

   Olen maalattavaa tapettia laittanut kerran aiemminkin ja on oikein hyvä ratkaisu vanhalle pinnalle, suosittelen kyllä testaamaan!
  H kirjoitti 20.10.2012 klo 21.35
  Tuo tapetti on todella upea! En malta odottaa valmista lopputulosta. Oon iteki vähä innostunut tummemmasta tapetista makkariin, kiva nähä miten te tuon kalustatte. Tiedossa lienee kuitenkin valkoisesta kontrastia tuolle tapetille? :)
   Oona kirjoitti 20.10.2012 klo 22.56
   Kiitos! Jotenkin tumma houkutteli paljon, vähän pientä särmää. Edelleen olen ihan umpirakastunut tapettiin ♥ Mistä arvasit, että valkoista tulee? ;) Valkoista ja ehkä jotain pientä blingiä seuraksi :)
  Emilia kirjoitti 8.11.2012 klo 10.15
  Hei! Ihana blogi sinulla! Olen metsästänyt tuota samaista tapettia jo jonkin aikaa. Mistä löysit? :)
   Petteri kirjoitti 9.11.2012 klo 06.55
   Moi Emilia ja kiitos! Tapettia ei löytynyt enää Suomesta, vaikka aiemmin sitä on ilmeisesti täältä saanut. Tuota löytyy useasta verkkokaupasta euroopasta, mm. täältä:http://tinyurl.com/cthvenf tai sitten täältä Decowunder-tapeten.de hinnat hieman vaihtelee noiden paikkojen välillä, kannattaa postikulujakin vähän vertailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)