8.10.2012

Verisure hälytysjärjestelmän asennus


Uusissa taloissa on hyvin usein jo rakennusvaiheessa otettu huomioon erilaiset murto- ja palovaroitusjärjestelmät, miksei vastaavia voisi hyvin laittaa myös vanhoihin taloihin? Nykyiset langattomat järjestelmät mahdollistavat johdottoman asennuksenkin. Uuden blogiyhteistyön merkeissä meille asennettiin viime viikolla Securitas Direct Oy:n Verisure Premium -hälytysjärjestelmä.
Täyden palvelun Premium sisältää palovaroittimen, murtosuojan, kohdevalvonnan ja hätäkutsun. Kaikki yhdessä ja samassa ratkaisussa. Järjestelmän laitteet viestivät keskenään langattomasti ja järjestelmä on yhteydessä Securitas Directin hälytyskeskukseen ja palveluihin. Ympäri vuorokauden.
Asennus oli varsin nopeaa, kahdessa tunnissa oli koko järjestelmä asennettu ja testattu! Keskusyksikkö asennettiin yläkertaan. Verkkovirralla toimiva keskusyksikkö on akkuvarmennettu sähkökatkojen varalta. Yksikkö on hälytyskeskukseen yhteydessä GSM-yhteydellä sekä laajakaistan kautta. Yläkerran aulaan asennettiin lisäksi yksi palovaroitin sekä kameralla varustettu liiketunnistin. Alakertaan tuli toinen kamera-liiketunnistin ja palovaroitin. Molemmat ulko-ovet ja kellarin väliovi varustettiin ovikoskettimilla. Keittiön seinälle laitettiin sireeni, jossa on myös lämpöilmaisin. Käyttönäppäimistö sijoitettiin kuistille ulko-oven viereen. Järjestelmässä on siis murtohälytyksen lisäksi myös palovaroitusjärjestämä. Katso lyhyt video puhuvista palovaroittimista tästä.
Premium-paketissa on lisäksi myös palohälytyksen kuvatodennus. Mikäli palovaroitin jostain syystä hälyttää, ottaa kameralla varustettu liiketunnistin kuvia, jotka siirtyy suoraan hälytyskeskukseen, josta voidaan todeta näkyykö savua tai tulta ja näin ollen pystyvät suoraan soittamaan palokunnan paikalle. Murtohälytyksissä kuvasarjasta voidaan nähdä asuntoon kuulumaton henkilö ja soittaa suoraan poliisitkin paikalle. Mikäli murtoon tai paloon viittaavaa ei kuvista nähdä, hälytyskeskus soittaa minulle. Jos minua ei saada kiinni vartija käy tarkistamassa kohteen. Vartijakäynnit ovat palvelussa aina maksuttomia.
Järjestelmässä on lukuisia hienoja oivalluksia. Pystyn mm. kännykällä etänä kytkemään hälytykset päälle tai pois tai vain tarkistamaan järjestelmän tilan. Iltaisin ja öisin käytössä oleva osavalvonta valvoo vain määrättyjä ovia. Tikrukin on otettu huomioon, sillä liiketunnistimet ei meidän pientä koiraa huomioi lainkaan. Hälytyksen sattuessa sireenin voimakkuus on myös Tikrun vuoksi alhaisemmalla tasolla. Muutenkin käyttö ja hallinta on tehty erittäin helpoksi, pystyn mm. itse määrittelemään nettisivujen kautta lisää käyttäjiä tai vaihtamaan koodeja. Tällainen hälytinjärjestelmä myös pienentää kotivakuutuksen vuosimaksua! Meidän tapauksessa alennusta tuli 10% vuodessa.
Kerron myöhemmin vähän tarkemmin käyttökokemuksia kunhan saadaan hetki käyttää ja tutustua toimintoihin. Onko teillä olemassa tai suunnitteilla ottaa jonkinlainen hälytinjärjestelmä?
Lisätietoja järjestelmän ominaisuuksista, hinnat ja yhteystiedot löydät täältä!
-Petteri
*Postaus toteutettu yhteistyössä Securitas Direct Oy / Verisure kanssa*
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
  Antti kirjoitti 8.10.2012 klo 12.18
  Ihan vaan mielenkiinnosta, mikä vakuutusyhtiö teillä on?
  Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 12.22
  Lähivakuutus, vai mikä lähitapiola se nykyään onkaan ;)
   Antti kirjoitti 8.10.2012 klo 12.40
   Ok, Pohjolalta ei saatu ainakaan alea rivarin vakuutuksiin, saapa nähdä saadaanko tuohon uuteenkaan. Trygillä taisi olla sama homma, eli ei saa mitään ale% kotivakuutukseen. Vain jotain omavastuuosuuksia saattoi saada pois.
    Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 12.51
    Oho, aika erikoista. Me saatiin ihan todistus asennetusta järjestelmästä vakuutusyhtiötä varten. Siinäpä oiva syy kilpailuttaa? ;)
     Johanna kirjoitti 8.10.2012 klo 12.57
     Meillä Ifissä kotivakuutus ja sama alennus 10% alea saatiin, kun hälytin asennettiin.
      Petteri kirjoitti 12.10.2012 klo 20.57
      Eilen tuli uusi vakuutuskirja, 10% alennus siellä lukee. Laaja turvajuttu ;)
  Johanna kirjoitti 8.10.2012 klo 12.59
  Mahtoikohan äskeinen kommentti tulla perille?
  Meillä siis Ifissä kotivakuutus ja saimme myös 10% alea, kun hälytinjärjestelmä asennettiin.
   Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 13.02
   Tulihan se näköjään ;) Ootteko olleet tyytyväisiä?
  Tatu kirjoitti 8.10.2012 klo 13.01
  Meillä on Maskussa muuten sama järjestelmä...
   Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 13.06
   Katos, kuinka sattuikaan! Tuparit on teillä ihan ovella... :)
  Tt kirjoitti 8.10.2012 klo 13.03
  Ihana kuulla, että teillä meni vain kahdessa tunnissa - minulla kun alkoi jo vähän lämmittämään neljän ja puolen tunnin jälkeen...
   Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 13.07
   Oho, teillä sielläpäin ollut joku hyvin rauhallinen asentaja? ;)
  Tatu kirjoitti 8.10.2012 klo 13.04
  Sellainen lisäkommentti että meidän pieni kettuterrieri onnistui kyllä tuon järjestelmän laukaisemaan eli suhtautuisin tuohon pienellä varauksella.
   Petteri kirjoitti 8.10.2012 klo 13.10
   Sain sellaisen kuvan, että niin kauan kuin se pieni koira pysyy siellä lattianrajassa, ei pitäisi laueta. Mutta jos se sieltä alkaa hyppimään ja mitä kauempana ilmaisin on, niin todennäköisesti laukaisee hälytyksen. Onneksi sitä voi silti osavalvonnalla käyttää jos nyt vaikka olisi isompikin koira. Mut jos on joku karhun kokoinen koira sisällä niin ehkä sinne asuntoon ei kannata pyrkiä muutenkaan ulkopuolisten :)
  JiiJii kirjoitti 8.10.2012 klo 16.18
  Kun rakensimme niin harkitsimme erillaisia turvajärjestelmiä, mutta koiran takia emme sitten ottaneet minkäänlaista turvajärjestelmää koska koira olis pitänyt olla lukittuna yhteen huoneeseen aina järjestelmän ollessa päällä. Ei olisi ollut koiralla kivaa kotona ja turha maksaa jostain jota ei voi käyttää. Koira on siis ainoa turvajärjestelmämme. Kilttihän se on kuin mikä mutta ulkonäkö ei sitä onneksi kerro =)
   Oona kirjoitti 9.10.2012 klo 07.17
   Oikein vahtikoira siis, mitä siinä muuta tarvitseekaan? :) Tässä meidän järjestelmässä on se hyvä vaihtoehto, että pystyy laittamaan valvonnan vaan oville ja sisällä voi muuten liikkua. Meillä se on esim. öisin käytössä.
   Andy kirjoitti 25.10.2012 klo 23.46
   Meillä oli vähän samankaltainen tilanne, kun Lumikkimme painaa myös yli 40 kg. Koimme kuitenkin Verisuren järjestelmästä saatavan 24h
   Paloturvapuolen niin merkittäväksi koirallemme ollessamme itse poissa, joten tyydyimme kuorisuojaukseen kun koira on kotona. :)
    Oona kirjoitti 26.10.2012 klo 16.20
    Täällä ollaan sun kanssa ehdottomasti samaa mieltä! Meidän koira tosin painaa ainoastaan sen 10kg ja risat, mutta hyppätessään esim. sohvalle saa aikaan hälytyksen.
  enne kirjoitti 8.10.2012 klo 23.44
  Insinööripornoa parhaimmillaan, puhuvine varoittimineen.
   Oona kirjoitti 9.10.2012 klo 07.18
   Sitäpä juuri :D Täytyy toivoa, että pysyisivät ihan hiljaa :)
  Aino kirjoitti 9.10.2012 klo 09.46
  Moikka! Tosi mielelläni seuraan blogianne ja rintsikkapuuhastelujen etenemistä. Casablogit-sivustolle siirtymisen jälkeen Blogilistan osoite vie kuitenkin sivulle htttp://www.rintsikka.casbl... ja sivulla on näkyy Casablogien viimeisimmät julkaisut. Voisiko osoitteen päivittää johtamaan entiseen tapaan suoraan oman bloginne etusivulle? http://rintsikka.casablogit.fi?
   Petteri kirjoitti 9.10.2012 klo 09.52
   Moi Aino ja kiitos kun huomasit pikku virheen osoitteessa! Oma moka, muutin tuon aika kiiressä enkä tullut testanneeksi ettei toimi www:n kanssa oikein. Vien palautteen myös eteenpäin jos tuo www-versiollinen osoitekin saataisiin toimimaan :) Nyt on päivitetty osoite!
    Aino kirjoitti 9.10.2012 klo 10.59
    Hei kiitos tosi nopeasta reagoinnista! Nyt on seuraaminen vaivatonta.

    Tsemppiä yläkerran viimeistelyyn!
     Petteri kirjoitti 9.10.2012 klo 13.18
     Oleppa hyvä ;) Pitäähän seuraamisen sujua vaivattomasti! Ja kiitos tsempeistä! Kovat tavoitteet on asetettu, sunnuntaina olisi tarkoitus päästä lattiaa maalamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)