6.4.2013

Puuhommissa

Terveiset metsästä!

Monella on katseet jo keväässä ja kesässä, meillä jo tulevissa talvissa :)-Petteri


14 kommenttia:

 1. Puuhommissa on hyvä olla - tosin meillä
  nuo isoimmat kuuset kävi veli kaatamassa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo ihan kivaa hetken aikaa, ei tuo vaan loppupeleissä kovin kannattavaa ole. Voisinkin tästä vähän ajatuksia kirjoitella jossain kohtaa, puiden ostaminen valmiina klapeina vs metsähommat puun kaatamisesta siihen, että se on omalla pihalla.

   Poista
  2. Totta puhut, aikamoinen hommahan se on, jos itselle klapeja teitte. Minunkin veli myy maatilan pidon ohessa polttopuita, mutta kyllä se vaatii paljon työtä ennen kuin niitä heittomotteja voi asiakkaille kuljettaa.

   Me ollaan toistaiseksi käytetty polttopuuna omalta pihamaalta kaadettuja puita, niitä kun on ollut niin paljon, että pakko on ollut kuusikkoa ja lepikkoa harventaa. Koivuklapit on sitten saatu veljeltä. Mutta sitten kun omat puut loppuvat kokonaan, niin siirrytään veljen klapiasiakkaiksi : )

   Poista
  3. Meillä on taas eniten ostopuuta (koivua) ja osittain sitten minun äitini kotipaikalta myrskytuhopuita polteltu. Pihalta viime keväänä kaadettu iso kuusi poltetaan ensi talvena :) Tässä tosiaan hyvä postausaihe, varmasti jonkinlaista keskusteluakin herättää.

   Poista
 2. Sahan teräketjua pitää kiristää, jos se noin roikkuu:)! Kannot voisi olla myös lyhyempiä. Ihan kuin majava olisi ollut asialla. Nimittäin hävettää nähdä noin pitkiä kantoja metsässä, on ne tehnyt kuka tahansa.
  T:Metsäharrastelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään :) Teräketkun kyllä kiristin ennenkuin aloitin hommat. Tämä oli lähtötilanne, joko tallissa talven aikana löystynyt tai sitten viime käytön jälkeen jäänyt kiristämättä. Tuntui löystyvän helposti, taidan viedä oikein huoltoon sahan :)

   Kantoasiaan taas pitää puolustukseksi sanoa, että ymmärtääkseni oli sahaavan henkilön ensimmäinen pystyssä olevan puun kaataminen ja tosiaan, vähän turhan ylhäältä lähti sahaamaan. Tämä kyllä korjattiin muihin kaadettuihin, ettei tarvitse kenenkään sen osalta hävetä :)

   Poista
 3. :) Silmäni osuivat heti tuohon traktoriin. Eikös olekin Dexta? Meillä oli isällä tuommoinen ja monet puunkaatoreissut sen kyydissä tehtiin. :) Pahasti on samannäköinen, voisikohan jopa olla se samainen Dexta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku Ford se on, ilmeisesti siis Dexta mitä googlen kuvahakua nopeasti katsoin. Minulla ei tämän yksilön alkuperää ole tiedossa, uskoisin sen olleen kuitenkin heillä käytössä aika pitkään.

   Poista
 4. Kannon pituus on kai makuasia.Isä vainaani jätti oravalle hieman pidemmän kannon,että näkisi paremmin.Tietojeni mukaan tuo tyvi on melkoinen sahanterän"syöppö".Havupuista en tiedä.Puut jotka imevät kasvaakseen paljon vettä,imevät myös mukanaan hiekkaa,siksi pitempi kanto.


  By the way.Koiranne rotu on opetettu löytämään rahaa. Käykäähän kylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo haapa oli kyllä ihan kamala sahata, jotenkin kovin sitkeä. Epäilin aluksi, että timattiterä olisi noin pienellä käytöllä mennyt tylsäksi, mutta kun pääsi koivua sahaamaan niin jo alkoi sahakin toimimaan paremmin. Taitaa tuo haapa lämpöarvoltaankin olla surkeimmasta päästä :)

   Onko teillä setelirahoja mennyt hukkaan kotiinne? :)

   Poista
  2. Meillä ei rahakoiraa pysty kouluttamaan.Toiveena oli,että jos matkanvarrelta hieman löytyisi.

   Poista
  3. Lähimaastot on koluttu aika tarkkaan, ei seteleitä löytynyt :)

   Poista
 5. Meilläkin odottaisi puusavotta, tosin omassa pihassa. Kymmenkunta pitkiä koivuja, muutama pitkä ja paksu kuusi. Hankala homma itse kaataa, joku ammattilainen avuksi etsittävä. Omat piharakennukset sopivasti edessä, taloja tässä lähellä ja puut julumetun pitkiä. Vaan eipä tarvihe sitten ostella muualta puita toviin, eikä pelätä että myrskyllä puut kaatuu talon päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän ne on kaataa jos pelkoa että kaatuvat talon päälle. Tuo todella paljon valoakin pihaan kun tuollaisen määrän kaataa. Meillä kaadettiin 1 iso kuusi talon vierestä, muutti näkymiä ja jopa keittiöön tuli valoisampaa.

   Meillä oli ammattilainen asialla. Hinta oli minusta oikein kohtuullinen työmäärään ja vaativuuteen nähden. Kuusi tuli samaan hintaan sahattua klapimittoihin, meille jäi vain kirveshommat ja risujen hävittäminen.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)